Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
89.687
gettyimages-1243867710-1665785580CS8tO-1080x1080.jpg

Vašington najavio novu vojnu pomoć Ukrajini od 400 miliona dolara, dok Holandija saopštava da će sa SAD i Češkom isporučiti Ukrajini tešku vojnu opremu.

Pojačano granatiranje​

Ukrajinske oružane snage pojačavaju granatiranje u oblasti Herson dok se pripremaju za ofanzivu, napisao je danas zamenik guvernera Hersona Kiril Stremousov."(Ukrajinske snage) se pripremaju za još jednu etapu ofanzive na Hersonsku oblast. Grupe artiljerijskih brigada, minobacačke baterije, avioni taktičke avijacije i helikopteri vojne avijacije deluju u okviru priprema za napad", naveo je on na svom Telegram kanalu, preneo je TAS S.Prema rečima Stremousova, ukrajinsko granatiranje je pojačano i na kontaktnoj zoni Nikolajev.

Ukrajina radi na zaštiti voda​

Ukrajina planira da stvori pomorsku flotu bespilotnih letelica za zaštitu svojih voda, rekao je predsednik Vladimir Zelenski.Kampanja prikupljanja donacija za ovu namenu počeće sledeće nedelje, prenosi Nekta.

Obnovljeno napajanje u Zaporožju​

Spoljno napajanje nuklearne elektrane Zaporožje, prekinuto pre nekoliko dana, obnovljeno je, izjavio je danas direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi."Oba spoljna dalekovoda elektrane su popravljena i ponovno povezivanje počelo je u petak popodne", rekao je Grosi, preneo je Rojters.On je ponovio poziv za uspostavljanje nuklearne sigurnosne i zaštitne zone oko elektrane kako bi se sprečila nuklearna nesreća."Ne možemo sebi da dozvolimo da gubimo više vremena. Moramo da deluujemo pre nego što bude prekasno", istakao je on.

Akcija "neutralisanje saučesnika SBU"​

Specijalne službe Ruske Federacije i Ruska garda privele su u samoproglasenoj Luganskoj Narodnoj Republici više od 20 osoba koje su, prema operativnim podacima, uključene u saradnju sa Službom bezbednosti Ukrajine (SBU).Ovo je za RIA Novosti rekao izvor iz ruskih bezbednosnih agencija."Ruske specijalne službe, uz značajnu podršku Ruske garde, sprovele akciju za neutralisanje saučesnika SBU. Privedeno je više od 20 ljudi, koji su sarađivali sa specijalnim službama Ukrajine", dodao je izvor ruske agencije.

Rusi nastavljaju sa uništavanjem​

Ministarstvo odbrane Rusije dalo je podatak da je do danas od početka rata u Ukrajini uništeno ukupno: 331 avion, 169 helikoptera, 2.435 bespilotnih letelica, 386 PVO sistema, 6335 tenkova i BVP, 882 VBR sistema, 3.554 komada poljske artiljerije i minobacača i 7.048 jedinica specijalne vojnih vozila.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=11&dd=05&nav_category=78&nav_id=2238190

Prethodna tema:
https://forum.krstarica.com/threads...u-u-ukrajini-15.960274/page-801#post-45834835

Poslednja izmena:
Ruši moraju da udare na hidrocentrale.

Pa unište one termoelektrana još jednim do dva udara.

E ONDA, nema struje grejanja vode na dug period veoma dug maltene trajan do kapitulacije.
Naravno pre kapitulacije poravnati malo pokloniti im tepih.

I the end

Ruski profesor: Za Rusiju nema budućnosti, naučnici su pobegli iz zemlje​

Profesor koji je nedavno otpušten sa Univerziteta u Sankt Peterburgu zbog učešća na antiratnom protestu, Denis Skopin, rekao je da trenutno postoji veliki odliv mozgova iz Rusije zbog čega su mnoga univerzitetska mesta ostala upražnjena širom zemlje. Skopin je u intervjuu za Bi-Bi-Si objasnio da je otpušten zbog „nemoralnog ponašanja” nakon što je proveo deset dana u pritvoru.
„Ljudi koji su bili pored mene u pritvoru bili su informatičari, naučnici, lekari, nastavnici, studenti. Moji studenti odlično razumeju šta se trenutno dešava u Rusiji i ne odobravaju to. Oko 25 odsto mojih kolega je već napustio Rusiju“, rekao je on.

„Posledice po Rusiju biće katastrofalne“

„Počeli su da odlaze posle 24. februara. Neki su otišli odmah nakon početka sukoba, neki nakon što je objavljena mobilizacija. Mislim da je to katastrofa za rusku nauku, ali neke zemlje bi mogle da imaju koristi od toga. Posebno neke susedne zemlje poput Kazahstana“, rekao je Skopin i dodao da se zbog toga ruski naučni i obrazovni sistem raspada
"Koliko znam, na dobrim univerzitetima u Sankt Peterburgu i Moskvi trenutno postoje upražnjena dobra mesta jer su ljudi otišli. Ovo je neobično i bez presedana, ranije je bilo veoma teško dobiti profesorsku zvanje. Na nekim univerzitetima su tražeći od diplomiranih studenata da predaju umesto profesora. Ne možete zamisliti kakav će to efekat imati na ruski obrazovni sistem. To je katastrofa“, kaže on.

Na pitanje da li zemlja bez poznatih naučnika ima budućnost, Skopin odgovara: „Ne. Ruska nauka je mrtva posle 24. februara. Zemlja bez nauke nema budućnost. Nije teško shvatiti kakve će to posledice imati po rusku ekonomiju, obrazovanja i kulture“.
https://nova.rs/vesti/svet/ruski-profesor-za-rusiju-nema-buducnosti-naucnici-su-pobegli-iz-zemlje/

Tri puta više nego su ukupno imali sa transportnim, trenaznim, pokvarenima i zamisli, još masovno lete.
Lele, Rusi ne znaju brojati.
331 oboren

Jel znaš ti da u hr nema pilota?

Na zadnjoj vojnoj paradi bila ona četvorica na pre zastarelim avionima. Bila. Posle parade fiju na zapad, u pilote civilnih avio kompanija...

Pvo u hv ne postoji ko grana hv.

Otuda I ne čudi onaj prazastareli droncic posted zagreba

Profesor koji je nedavno otpušten sa Univerziteta u Sankt Peterburgu zbog učešća na antiratnom protestu, Denis Skopin, rekao je da trenutno postoji veliki odliv mozgova iz Rusije zbog čega su mnoga univerzitetska mesta ostala upražnjena širom zemlje. Skopin je u intervjuu za Bi-Bi-Si objasnio da je otpušten zbog „nemoralnog ponašanja” nakon što je proveo deset dana u pritvoru.
„Ljudi koji su bili pored mene u pritvoru bili su informatičari, naučnici, lekari, nastavnici, studenti. Moji studenti odlično razumeju šta se trenutno dešava u Rusiji i ne odobravaju to. Oko 25 odsto mojih kolega je već napustio Rusiju“, rekao je on.

„Počeli su da odlaze posle 24. februara. Neki su otišli odmah nakon početka sukoba, neki nakon što je objavljena mobilizacija. Mislim da je to katastrofa za rusku nauku, ali neke zemlje bi mogle da imaju koristi od toga. Posebno neke susedne zemlje poput Kazahstana“, rekao je Skopin i dodao da se zbog toga ruski naučni i obrazovni sistem raspada
"Koliko znam, na dobrim univerzitetima u Sankt Peterburgu i Moskvi trenutno postoje upražnjena dobra mesta jer su ljudi otišli. Ovo je neobično i bez presedana, ranije je bilo veoma teško dobiti profesorsku zvanje. Na nekim univerzitetima su tražeći od diplomiranih studenata da predaju umesto profesora. Ne možete zamisliti kakav će to efekat imati na ruski obrazovni sistem. To je katastrofa“, kaže on.

Na pitanje da li zemlja bez poznatih naučnika ima budućnost, Skopin odgovara: „Ne. Ruska nauka je mrtva posle 24. februara. Zemlja bez nauke nema budućnost. Nije teško shvatiti kakve će to posledice imati po rusku ekonomiju, obrazovanja i kulture“.
https://nova.rs/vesti/svet/ruski-profesor-za-rusiju-nema-buducnosti-naucnici-su-pobegli-iz-zemlje/
Kakve su tek posledice po Ukrajinu, sve je to cilj zapada, da unisti slovenski svet.
Ruši moraju da udare na hidrocentrale.

Pa unište one termoelektrana još jednim do dva udara.

E ONDA, nema struje grejanja vode na dug period veoma dug maltene trajan do kapitulacije.
Naravno pre kapitulacije poravnati malo pokloniti im tepih.

I the end
Ne nego mostove preko Dnjepra pa da vidimo isti scenario za ukrajinsku grupaciju kao Ruse u Hersonu :per: Zatim pregovori - Herson za Sumi, Poltavu,Harkov, polovinu Kijeva...

Njegovo mišljenje, a moguće da se čovek nada angažmanu negde drugde, red je da se preporuči.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back