RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo vi verujte Al Dzaziri, CNN-u i BBC-u, pa oni su non-stop izvestavali o nekakvim "pobedama" pobunjenika u Marsi el Bregi (inace kljucnom naftnom terimanu u Libiji odakle se isporucuje skoro sva nafta iz Libije za izvoz) a evo sta je stvarno bilo u Bregi, kako je tekla i kako se zavrsila ta bitka:

http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Battle_of_Brega

Date 31 March 2011 – 7 April 2011
Location Brega, Libya
Result Pro-Gaddafi victory

Poslednja izmena:
Evo jos nesto za Bengazija i Mingoa i ovog travestita koji se potpisuje kao "Jaguar":

Bitka za Az Zaviju:
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Az_Zawiyah
Result Pro-Gaddafi victory[1]

* City retaken by loyalist forces

Bitka za Bin Dzauad:
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Bin_Jawad
Result Pro-Gaddafi victory[1]

Bitka za Ras Lanuf:
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Ra's_Lanuf
Result Temporary Anti-Gaddafi victory after the First phase; Ultimately Pro-Gaddafi victory after the Second phase

Evo malo da se podsetimo kako su mediji izvestavali jos u martu mesecu o "pobedama" pobunjenika, o "rasulu" Gadafijevih snaga i o "zauzimanju" Brege, Ras Lanufa i Bin Dzauada od strane pobunjenika:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/865508/Gadafijeve+snage+u+rasulu.html

Gadafijeve snage u rasulu

Avioni koalicionih snaga večeras gađali ciljeve u Tripoliju i Sirtu. Libijske protivazdušna odbrane dejstvovala u Tripoliju. NATO preuzeo komandu nad vojnim operacijama u Libiji. Pobunjenici napreduju ka Sirtu. Danas zauzeti Brega, Ras Lanuf i Bin Džavad.

:hahaha1:

Gadafi do pobede!

Pa ne znam da li ce Gadafi pobediti u ovom ratu tj. da li ce uspeti da zauzme Bengazi, ali znam da pobunjenici nikad nece prismrdeti Tripoliju dokle god budu angazovane snage bezbednosti u borbama.

A i evo izgleda da se plako sprema ofanziva na Adzdabiju :ok: vode se borbe na putu izmedju Brege i Adzdabije

http://en.wikipedia.org/wiki/Fourth_Battle_of_Brega

On 9 May, the rebels claimed that they killed 36 soldiers from Gaddafi's forces and lost six of their fighters in a battle between Brega and Ajdabiya.[72] The figures given for the loyalist dead could not be verified independently.[73]
Two days later, a small loyalist raiding party attacked rebel positions 6 km from Ajdabiya, killing one and wounding two others.[74][75] According to the head of the local ambulance service and several residents, loyalists launched three rockets from an undetermined location into an Ajdabiya neighbourhood on the morning of 12 May, striking a house, rubbish heap, and several cars. No casualties were reported.[76]

Либија: сахрана се претворила у масовну антиамеричку демонстрацију
Тагови: Вести

15.05.2011, 14:33

У Триполију је одржана сахрана 9 имама, који су погинули у петак у граду Марса-ел-Брега на истоку земље. Она се претворила у масовну антиамеричку демонстрацију, чији су учесници изражавали подршку свом лидеру Муамеру Гадафију и изјављивали о својој одлучности да одбију агресију НАТО-а. 9 имама је било међу 11 људи, који су погинули под рушевинама хотела у време напада авијације НАТО-а. Представници алијансе су изјавили да је била бомбардована команда владиних снага.

Koliko oni "bombarduju komandna mesta vladinih snaga" i slične laži mi vrlo dobro znamo,a znaće i drugi kad progovore piloti koji sada lete na Libiju,kao što su progovorili i oni koji su nas bombardovali.Tragično je da od toga ni mi nisutra Libijci nemamo nikakve koristi,pa čak ni utehe.

У нападу НАТО на војни штаб у Триполију погинуо је генерал поручник Милад Хусеин Фуки, пренела је либијска телевизија....

http://www.vaseljenska.com/svet/nato-avijacija-ubila-libijskog-generala/

Смрт Генера се са правом може назвати колатералном штетом обзиром на то да је пракса НАТО-а да убија ненаоружане и цивиле! Мора да је сирома био у самопослузи или скокнуо до обданишта да покупи децу.... А то "војни штаб", "командно место", "радарска инсталација" и сличне глупости.... па наслушали смо се тога и превише, тако су нам "објаснили" и смрт мале Милице, воз у Грделичкој клисури, центар Ћуприје, касетне бомбе на Ниш....СТРАШНО!!! Нека је лака земља Генералу, надам се да ће га његови саборци осветити и да ће бити доследни и достојни његове жртве.

Tripoli : Novi vazdušni udari avijacije NATO-a
Međunarodni Radio Srbija - Pre 43 minuta
Avioni NATO-a su večeras u centru Tripolija bomardovali dve zgrade libijske Vlade - prenose agencije. Zvaničnici u Tripoliju su potvrdili da su pogođene zgrade u kojima su smeštene Služba unutrašnje bezbednosti i Ministarstvo za inspekciju i borbu protiv korupcije. Nekoliko zaposlenih je povređeno, a za sada nema informacija o poginulima - saopštili su predstavnici libijske Vlade. NATO je ranije danas poručio da su napadi usmereni protiv komandnih i kontrolnih objekata kako bi bila umanjena vojna moć režima Moamera el Gadafija. Alijansa je proteklih dana prešla i na psihološki rat protiv libijskog režima, jer su njeni avioni počeli da bacaju letke u kojima je pripadnicima snaga lojalnih Gadafiju upućen poziv da se predaju i vrate kućama. Istovremeno, NATO u lecima poziva vojnike i civile da se udalje od vojnih objekata i postrojenja koja su cilj vazdušnih napada.

BRUSSELS (Reuters) – A NATO official denied a report on Libyan state television on Tuesday that Libyan forces hit one of its warships off the coast near the rebel-held city of Misrata.

"It's a totally fabricated allegation," the official said.

"We have checked with our operational headquarters in Naples who have verified that there are no NATO ships close enough to the coast that could be hit by shots fired by pro-Gaddafi forces," he said.

The NATO official noted that the reports came 24 hours after a NATO ship successfully prevented an attack on Misrata by assault boats.

НАТО лажљивци су слично причали и када смо им 27, марта 1999, оборили "невидљивог"

Poslednja izmena:
Pricao sam ovih par meseci sa nekoliko Libijaca na koje sam naleteo i njima se cini da je Gadafi bolji od ovih sto su protiv njega. Mali je to uzorak, ali svejedno, cinjenica je da Libijci u proseku uopste nisu ziveli lose.

I ja pričam,gotovo svakog dana sa Libijcima,pošto im je škola za decu u mom komšiluku.Jedna mlada devojka je to lepo rekla.Kaže da je zgrožena time šta su njeni sunarodnici u stanju da rade jedni drugima ,a nemaju opravdanje u nekom neizdrživom ekonomskom i drugom položaju koji su imali.
Srećom svi sa kojima pričam imaju familije koje su žive i zdrave,ali kako to reče jedan čovek:To je danas,a sutra ko zna.

Priznajem da mi ostaje neshvatljivo da neko odavde može da ne oseća solidarnost sa svetom koji je u istoj situaciji kao što smo mi bili pre kratkog vremena.Nije tu uopšte reč o politici.Da su svemoćni saveznici to hteli mogli su da ubiju Gadafija,kao što su mogli da ubiju i Slobu.Pa valjda je i budalama jasno da je svako bombardovanje upereno protiv države i naroda ,a ne ličnosti ili poltičkih partija.

Priznajem da mi ostaje neshvatljivo da neko odavde može da ne oseća solidarnost sa svetom koji je u istoj situaciji kao što smo mi bili pre kratkog vremena.Nije tu uopšte reč o politici.Da su svemoćni saveznici to hteli mogli su da ubiju Gadafija,kao što su mogli da ubiju i Slobu.Pa valjda je i budalama jasno da je svako bombardovanje upereno protiv države i naroda ,a ne ličnosti ili poltičkih partija.

.......nije ni protiv naroda vec za resurse ..........:(

Pa budala ima svuda pa i u Srbiji. Kod nas čak i više od proseka u EU.

http://henrykane.livejournal.com/

Pocela je i trgovina organima Libijaca ...

http://www.newsmc.info/portal/news.php?action=view&id=3487
.... Prevod sa arapskog :

Sources reported news of the city of Benghazi, citing witnesses, as the French mafia stealing human organs for victims of the war waged by NATO against the Libyan people and the transfer of Libyan nationals in the Middle Libyan networks edge of the cut French soldiers and young men dead on the battlefield for use in medical research and some with disabilities in Europe.

This group, according to witnesses, including French soldiers, doctors, nurses and professional knowledge of anatomy and surgery, because the theft of human organs require technology and knowledge scalping.

Not least by maintaining the integrity of the stolen user and the degree to use at any time.
They have all the facilities and support and adaptation.
France, Qatar and United Arab Emirates may Brrta war against Libya in order to protect civilians, and if Taatjahr human organs for the Libyans in a manner contrary to human instinct and Islamic values!

Земље које учествују у војној акцији заштите цивила Либије

82565249.jpg

Шведска, Румунија, Јордан, УАЕ, Грчка...

Pricao sam ovih par meseci sa nekoliko Libijaca na koje sam naleteo i njima se cini da je Gadafi bolji od ovih sto su protiv njega. Mali je to uzorak, ali svejedno, cinjenica je da Libijci u proseku uopste nisu ziveli lose.
Naravno da nisu loše živeli.Ali sad im je bolje.Tu su EU,NATO lešinari i Amerikanci,da ih oslobode udobnog i ugodnog života,života uopšte i nafte.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back