weljkisha
Aktivan član
- Poruka
- 1.082
Очигледно је да је ситуација тамо нејасна тако да све врви од неких дезинформација. Ако су хтели да отворе линије снабдевања логичније је било да истисну регуларне снаге Либије из луке него што иду на аеродром. Није вероватно да ће га освојити са нетакнутиом инфраструктуром тако да на њега могу да слећу велики транспортни авиони који би могли да им обезбеде гориво, храну, наоружање, нове "младе Либијце жељне демократије" из Енглеске и Америке и друге потрепштине. Лука јесте минирана али би релативно лако могао да се отвори коридор којим би све ово масовно могло да се дотура побуњеницима. Е сад, питање је и одговара ли НАТО-у да се ово у Мисурати реши или жртвују тај град и те несрећнике зарад своје политике. Мисурата је, бар како ја видим то, жртвено јагње које треба да да оправдање за цепање Либије и одвајање истока са Бенгазијем од остатка Државе. Недавно се то десило у Судану после више деценија грађанског рата који су подржавали и потстицали многи са стране. А ови несретници који се после сваког испаљеног метка деру "Алах је велики" сигурно имају велике губитке услед упале грла и крајника, бар колико и од "тровања" тешким металима којим их либијска Војска засипа. Једно је сигурно, како год да се ово заврши, регуларне трупе Либијске џамахирије заслужују свако поштовање за напоре и жртве које улажу за очување земље. Њима је знатно теже да се одупру комбинованим нападима из ваздуха и са земље него шти је то било нама јер се борбе воде на терену који знатно више одговара непријатељима њего њима.
Коментари о истискивању Русије и Кине из басена Медитерана нису само "теорија завере" него реалност заузимања стратешки важног региона. Ко контролише Медитеран контролише и путеве нафте која кроз Суецки канал "храни" Запад. Не верујем да Руси и Кинези то незнају, питање је само јесу ли спремни да се у овом тренутку супротставе НАТО-у и његовој експанзији. Мислим да нису и да се зато све ово дешава овако како се дешава. Не мислим да греше, али ће многи народи допасти ропства дак се ситуација не преокрене. Империја је још увек јака и, као и свака империја пре ње, крваво се бори да преживи или бар да потраје што дуже. Тако је то било у прошлости, тако је сада а биће тако и убудуће, тј. све док се ова животињска врста коју називамо "ХОМО САПИЕНС" не уразуми или угуши у сопственој похлепи. СТРАШНО!!!
ПС. Лепо је чути да је француски носач авиона одбио да пружи помоћ цивилима које иначе брани а који су на мору остали без горива и плутали Медитераном. Око 60 њих је УМРЛО од глади док их море није избацило на либијску обалу... УЖАС!!!
Коментари о истискивању Русије и Кине из басена Медитерана нису само "теорија завере" него реалност заузимања стратешки важног региона. Ко контролише Медитеран контролише и путеве нафте која кроз Суецки канал "храни" Запад. Не верујем да Руси и Кинези то незнају, питање је само јесу ли спремни да се у овом тренутку супротставе НАТО-у и његовој експанзији. Мислим да нису и да се зато све ово дешава овако како се дешава. Не мислим да греше, али ће многи народи допасти ропства дак се ситуација не преокрене. Империја је још увек јака и, као и свака империја пре ње, крваво се бори да преживи или бар да потраје што дуже. Тако је то било у прошлости, тако је сада а биће тако и убудуће, тј. све док се ова животињска врста коју називамо "ХОМО САПИЕНС" не уразуми или угуши у сопственој похлепи. СТРАШНО!!!
ПС. Лепо је чути да је француски носач авиона одбио да пружи помоћ цивилима које иначе брани а који су на мору остали без горива и плутали Медитераном. Око 60 њих је УМРЛО од глади док их море није избацило на либијску обалу... УЖАС!!!
Poslednja izmena: