RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
AHAHAHAHAA EVO STA KAZU POBUNJENICI KAKO CE ODGOVORITI NA EVENTUALNU AMERICKU KOPNENU INVAZIJU AHAHAHAHAHAHAHHAAAAAAAAA: :rotf:

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/155330/SAD+u+Libiji+samo+zbog+nafte.html

Pobunjenici: Ako uđu kopnene trupe, oni će nam biti nova meta

Borac pobunjenik Ahmed al Arufi izjavio je za Rojters da njemu i njegovim saborcima treba zona zabranjenog leta kako bi Zapad uništio Gadafijevo teško naoružanje. On je istakao da su pobunjenici protiv bilo kakve druge intervencije.

- Ukoliko oni dovedu kopnene trupe, ostavićemo Gadafija na miru, a oni će da budu naša nova meta. Ne zavisimo od bilo koga do boga, ni od Francuske ni Amerike. Mi smo počeli ovu revoluciju bez njih i tako ćemo je i završiti - rekao je Arufi.

Toliko o americko-islamistickom "prijateljstvu". :bye:

Nit manjeg coveka, niti veceg smrada...

189173_1920109919611_1147931862_32346702_3791270_n.jpg

:hahaha1:

Mislim da ustanici moraju vise da budu prisniji Americi ako zele da im Amerika pomogne jer presudno je da Amerika treba pomoci Libiji i da ce poslije rata Amerika biti glavni faktor za Libijski politiku.Inace Amerika mora da preuzme Libiju i da sa njom radi kako bi Libijskom narodu bilo bolje i kako bi Libijski narod osjetio zracak mira i demokracije a ne da ostanu protiv sve i svakoga p-a cak da budu protiv onih koji im pomazu.Mislim da je to suludo i da Ustanici moraju razmisliti sto pricaju jer sve sto se cini radi se zbog njih i zato oni trebaju znati koja im je njihova strana.

Ruski premijer Vladimir Putin oštro je kritikovao rezoluciju SB UN o Libiji, uporedivši je sa „srednjevekovnim pozivima na krstaški pohod„.

On je ocenio i da se primena sile prema drugim državama u politici SAD ustaljuje.

Podsećajući na bombardovanje SR Jugoslavije i Beograda u vreme predsednika SAD Bila Klintona i na Irak i Avganistan u vreme Džordža Buša, Putin je rekao da „uznemirava lakoća sa kojom je doneta odluka o primeni sile“ u Libiji i da „to u politici SAD zadobija stabilnu tendenciju“.

Na redu je Libija“, rekao je ruski premijer Vladimir Putin

„I sve to pod izgovorom zaštite civilnog stanovništva. Gde je logika, gde je savest? Nema ni jednog, ni drugog“, rekao je Putin i koalicionu vojnu operaciju u Libiji nazvao „upadom spolja“.

Хвала ти.

Закључио сам из две ствари - информација се није појавила на ЦНН - у....а јесте на тубу и фејсбуку. А аматер је није могао снимити.

Мора бити да је овај наш Бенгази поставио тај видео као либијски радар.

ako ja ovo dbro vidim radi se o raketnom sistemu NEVA...

Jedan video koji pokazuje kako navodno Gadafijevi simpatizeri napadaju stanovnistvo, sto ne moze biti, jer bi video mediji odmah objavili, sto se nije desilo, ali zato odgovara Gadafijevim tvrdnjama da pobunjenici u Bengaziju terorisu stanovnistvo i ne daju im da izadju iz kuca i kolju sve redom ko god se usudi da im se usprotivi

Francuski avioni Rafale do sada uspeli da uniste 4 tenka i... to je to sto su do sada postigli. KAKAV IZUZETAN VOJNI USPEH, BRAVO SARKOZI! :D

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/862530/Хаос+и+на+небу+и+земљи.html

Војни аналитичари, такође, наводе да Французи, после првог дана у којем су уништили четири тенка, нису успевали да пронађу Гадафијеве оклопне снаге, па су се њихове мисије сводиле на патролирање.

Ako uzmemo u obzir da Libija ima oko 2000 tenkova - to znaci da Gadafiju ostaje jos "samo" 1996 komada. :lol:

Mislim da smo svi bili svjedoci bombardovanja grada Zawiyah i rusenje Dzamija kao i nemilosrdno bombardiranje gradova koji su bili u rukama vecine Libijskog naroda.Zato koalicija zeli da pomogne Libijskom narodu da povrati ono sto je izgubio u ratu i da im pomogne da uspostave vlast nad cijelom Libijskom teritoriju.Gadhafi je ubijao svoj narod i zato je dozivio da se proglasi zlocincem i diktatorom koji ne preza od toga da ubija svoj narod a koalicione snage zele samo da oslobode narod Libije i da ima priluku da izgradi svoju zemlju po demokratskim principma.ustanici su potisnuti ka Bengaziju i prijetilo je da Gadhafi zauzme i Bengazi i time da napravi pokolj.Mislim da je ocigledno da je Medjunarodna Zajednica odlucila da vojno intervenise i da skrene paznju Gadhafiju da ne moze imati pravo ubijati svoje stanovnistvo jer to nije iz humanih razloga dobro a ova bomabrdiranja Gadhafijevih pristalica ce primorati Gadhafija da da ostavku ili da se uhapsi io privede medjunarodnom ili Libijskom sudu koji za prekrsaj zlocina protiv covjecnosti osudjuje na smrtnu kiaznu pocinioca.

Kakve veze ima rušenje džamije sa napadom zapadnih aviona? Da nisu diošli da ponognu izgradnju i obnovu džamija, oni koji su u svojim parlamentima izglasali zabrane izgradnji džamija i nošenja feredža? kako ti biraš informacioje koje ti odgovaraju, a najgore je što ti čak ni to ne polazi za rukom.
Džamija, kao i svaki drugi objekat, može biti pogođena u borbama. Da li misliš da je neki musliman Libijac namerno gađao džamiju?
Pre nego što napišeš opet neku neitinu, razmisli kako je počelo. Da li je Gadafi podigao vojsku i poslao je na gradove i džamije iz čista mira, ili su se prvo pojavili "nenaoružani" demonstranti i napali državu? To je isto kao da si napisao da je JNA napala gradove iz zezanja, a ne da su teroristi iz Slovenije, Hrvatske, BiH i šiptari krenuli na civile, policiju i vojsku. Svako ko ruši državu, da bi sebi obezbedio malo teritorije na kojoj želi da vlada, mora da se suoči sa posledicama i onim još gorim, sa moralnim opterećenjima koje slede nakon toga. A da ne pričam o onome što nas sve čeka jednog dana.

Ja volim Rusiju jer ona moze biti veliki prijatelj muslimana i Rusija je sigurno priznala bez dvoumljenja Palestinsku drzavu i to je dovoljan dokaz Ruskoj realnoj politici.Inace nije mi krivo sto Rusi iznajmljuju Kazakhstansku teritoriju za astronomska izucavanja jer nista ne fali muslimanima da budu uz Rusiju i da imaju s njom prijateljske odnose jer muslimani Srednje Azije su navikli da budu sa Rusijom i mislim da skoro svi znaju Ruski jezik ali ne znam za ove mladje koji su se rodili poslije raspada Sovjetskog Saveza.Mislim da nikada nece doci do nekog trvenja izmedju Islamskih drzava bivseg Sovjetskog Saveza i Rusije jer svi oni vole da suradjuju sa Rusijom i Rusija nije dosadna jer tezi da ne povrijedi niciju suverenost tih drzava.Jedino se bojim da ce mozda Amerika htjeti da ima utjecaja u tim Islamskim drzavama ali siguran sam da ti muslimani uzivaju jer njihova suradnja sa Rusima im otvara vrata suradnje sa Ruskim muslimanima i mislim da su na neki nacin muslimani vezani za Rusiju.Inace bez ikakvog dvoumljenja cestitam Rusiji sto je ovjerila prizanje Palestinske drzave i to je dokaz da ona misli o muslimanima i da zeli da sa muslimanima ima dobre odnose.Sto se tice Cecenije mislim da ce se tamo srediti situacija i da ce Cecenija pronaci samu sebe u Rusiji jer ipak ona ima republiku u sastavu Ruske Federacije.

Inace ja volim da Amerika brine o ostalim Islamskim drzavama na taj nacin kao sto Rusija brine o Islamskim drzavama bivseg Sovjetskog saveza i da pomogne muslimanima Arapima i da im pruzi jedan progres u ekonomskonm razvitku.

Neka samo nastavi SAD da brine o islamskim državama... o Iraku, Afganistanu... Libiji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back