RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И шта она је обишла Фалуџу и Наџаф без присуства америчких снага?

Интересује ме одакле пишеш?

Нема теоретске могућности да ЦНН пошаље новинара међу нека источно либијска племена међу којим има и припадника Алкаиде - али међу своје сараднике да, и са својом војском да.

Ona je na ternu sa ekipom iz CNN, eventualno pouzdanim američkim čovjekom iz redova pobunjenika i to je to. Znam te stvari jer sam likove poput nje imao prilke da upoznam dosta puta.

Pišem iz Crne Gore ...što pitaš?

Ne zaboravi da je Al Kaida napravljena u Pentagonu i siguran sam da njeni čelni ljudi i dalje rade za istu službu.Prva ljubav zaborava nema.

Ja volim Rusiju jer ona moze biti veliki prijatelj muslimana i Rusija je sigurno priznala bez dvoumljenja Palestinsku drzavu i to je dovoljan dokaz Ruskoj realnoj politici.Inace nije mi krivo sto Rusi iznajmljuju Kazakhstansku teritoriju za astronomska izucavanja jer nista ne fali muslimanima da budu uz Rusiju i da imaju s njom prijateljske odnose jer muslimani Srednje Azije su navikli da budu sa Rusijom i mislim da skoro svi znaju Ruski jezik ali ne znam za ove mladje koji su se rodili poslije raspada Sovjetskog Saveza.Mislim da nikada nece doci do nekog trvenja izmedju Islamskih drzava bivseg Sovjetskog Saveza i Rusije jer svi oni vole da suradjuju sa Rusijom i Rusija nije dosadna jer tezi da ne povrijedi niciju suverenost tih drzava.Jedino se bojim da ce mozda Amerika htjeti da ima utjecaja u tim Islamskim drzavama ali siguran sam da ti muslimani uzivaju jer njihova suradnja sa Rusima im otvara vrata suradnje sa Ruskim muslimanima i mislim da su na neki nacin muslimani vezani za Rusiju.Inace bez ikakvog dvoumljenja cestitam Rusiji sto je ovjerila prizanje Palestinske drzave i to je dokaz da ona misli o muslimanima i da zeli da sa muslimanima ima dobre odnose.Sto se tice Cecenije mislim da ce se tamo srediti situacija i da ce Cecenija pronaci samu sebe u Rusiji jer ipak ona ima republiku u sastavu Ruske Federacije.

Inace ja volim da Amerika brine o ostalim Islamskim drzavama na taj nacin kao sto Rusija brine o Islamskim drzavama bivseg Sovjetskog saveza i da pomogne muslimanima Arapima i da im pruzi jedan progres u ekonomskonm razvitku.

Poslednja izmena:
Ona je na ternu sa ekipom iz CNN, eventualno pouzdanim američkim čovjekom iz redova pobunjenika i to je to. Znam te stvari jer sam likove poput nje imao prilke da upoznam dosta puta.

Pišem iz Crne Gore ...što pitaš?

Ne zaboravi da je Al Kaida napravljena u Pentagonu i siguran sam da njeni čelni ljudi i dalje rade za istu službu.Prva ljubav zaborava nema.

Питам јер је једно писати као слободни стрелац а друго као новинар ЦНН. Један човјек за заштиту новинара ЦНН није довољан.

Питам јер је једно писати као слободни стрелац а друго као новинар ЦНН. Један човјек за заштиту новинара ЦНН није довољан.

Mislim da imaš pogrešnu predstavu, ja sam bio snimatelj i znam kako te stvari idu.Imaju bolje uslove od drugih televizija ali vojsku sigurno ne angažuju za TV ekipe po stranim zemljama. Ona riba je bila sa američkom vojskom u akcijama ali na mjestima gdje se puca i gdje joj niko ne može garantovati sigurnost.Mala jednostavno ima moooda.

Aktivno ucestvujem u toj grupi, medjutim postoji tu veliki problem... Paranoja, odnosno teorija zavere... Prati ih CIA, prete im, blokiraju im naloge (a blokiraju svima kad se spamuje)... Sada hoce da zatvore grupu jer administratori fejsa znaju sve srpske psovke cak i sa gramatickim i pravopisnim greskama... Pocinje to da smara... Admin je izgleda jedan, a ne bi da podeli slavu sa jos nekim pa zatvara grupu kad ga mrzi da bude tu... Cini mi se da cu veoma brzo da se pretvori u smejuriju...

Nista gore nego kad neko postane "balkanski spijun"... :roll:

psovanje nije govor mrznje :mrgreen: to je sloboda izrazavanja, demokratska tekovina :D

Mislim da imaš pogrešnu predstavu, ja sam bio snimatelj i znam kako te stvari idu.Imaju bolje uslove od drugih televizija ali vojsku sigurno ne angažuju za TV ekipe po stranim zemljama. Ona riba je bila sa američkom vojskom u akcijama ali na mjestima gdje se puca i gdje joj niko ne može garantovati sigurnost.Mala jednostavno ima moooda.

Велика је разлика да ли је са војском и може добити метак или је у несигурном окружењу и може бити ухапшена. А и онда када је била у Ираку била је free lance.

У ЦНН није битно да ли си храбар, него да ли поштујеш правила.

Poslednja izmena:
Велика је разлика да ли је са војском и може добити метак или је у несигурном окружењу и може бити ухапшена. А и онда када је била у Ираку била је free lance.

У ЦНН није битно да ли си храбар, него да ли поштујеш правила.

Pa dobro kad ti tako kažeš. CNN je režimska Tv i tu nema zbora, ali zar nije skoro nestao novinar CNN u Libiji, pa eto vidiš da nije imao vojsku oko sebe.

ZES: Bombing is not a solution for exercise of human rights

For a European Serbia whip (ZES) Nada Kolundzija said Tuesday that Serbia is committed to the respect for human rights and that the bombing of a country cannot be seen a good way to enforce those rights.

“It is important that Serbia has a clear stand regarding its commitment to respect human rights on the one hand, but on the other hand, Serbia has reason to believe that bombing a country is not at all the best way to achieve human rights,” Kolundzija told reporters in the Serbian parliament.

Answering the question what position Serbia should take regarding the current events in Libya, she said that it was not advisable for Serbia to “spend too much of its limited foreign-policy resources.”

A pošto smo pominjali onu plavu ribicu iz CNN Arwu Damon evo šta znači njeno ime na arapskom.

Arwa is an Arabic feminine name. It means satisfied, pleasant, fresh. But in some cases it could mean mountain goat or deer.

Several female figures with the name Arwa exist in Arabic and Islamic history, including a great Yemeni queen and the aunt of the Prophet Muhammad. There is also a singer named under that name.

Poslednja izmena:
Није ЦНН-а него новинар Њујорк Тајмса са тројицом фотографа.

Da, pobrkao sam priznajem ali to ne mijenja stvar da si pretjerao u vezi obezbjeđenja CNN novinara. Imaju dobre uslove ali baš vojsku da ih prati po terenu svuda po svijetu je suludo.Ova plava ribica je moguće čak i muslimanka ionako je napola arapkinja, a čak joj je i otac uzeo islam kada se oženio njenom majkom.Nego mašimo temu...

Ето глупим побуњеницима АМЕРИЧКА ДЕМОКРАТИЈА КОЈУ ДОНОСЕ:

23:06 Američki helikopter pokosio seljake dok su pozdravljali pilota iz oborenog aviona
127660_libija-am-avion-beta_hs.jpg
Američki vojnici koji su došli da spasu svoje pilote čiji je avion F-15E oboren na polju kod Bengazija, ranili su šestoro libijskih seljaka, koji su odmah prebačeni u bolnicu, preneo je "Dejli mejl".
Iz helikoptera je pucano na zemlju dok se spuštao na polje pored oborenog aviona, koji je pao prošle noći tokom bombardovanja Libije zbog mehaničkog kvara. Nekoliko seljana koji su došli da pozdrave pilote su pogođeni, a među njima je i dečak kojem će možda lekari morati da amputiraju nogu zbog nanetih rana.

Da, pobrkao sam priznajem ali to ne mijenja stvar da si pretjerao u vezi obezbjeđenja CNN novinara. Imaju dobre uslove ali baš vojsku da ih prati po terenu svuda po svijetu je suludo.Ova plava ribica je moguće čak i muslimanka ionako je napola arapkinja, a čak joj je i otac uzeo islam kada se oženio njenom majkom.Nego mašimo temu...

Нисам рекао да их прати војска - већ они прате војску или иду у сигурна подручја.

23:49 Prvo pojavljivanje Gadafija na televiziji u poslednjih nedelju dana
Libijska državna televizija emitovala je večeras kratak govor libijskog lidera Moamera Gadafija, u kojem je osudio vojnu intervenciju i poručio da će njegove snage pobediti. Gadafi je, stojeći na balkonu, grupi oduševljenih pristalica poručio: "Na kratki rok - porazićemo ih, na dugi rok - porazićemo ih".
"Veliki libijski narode, treba da živiš sada, ovo je vreme slave, ovo je vreme slave u kojem živimo", rekao je Gadafi u govoru koji je trajao kraće od pet minuta.
Televizija je navela da je reč o živom prenosu Gadafijevog obraćanja pristalicama u njegovom rezidencijalnom objektu Bab Al Azizija u Tripoliju.
To bi bilo prvo javno pojavljivanje libijskog lidera u poslednjih nedelju dana. Rezidenciju Bab Al Azizija koalicione snage su u nedelju uveče pogodile krstarećom raketom. Novinarima nije bilo dozvoljeno da uđu na posed i prisustvuju Gadafijevom obraćanju.

Мада нема везе о заштити новинара (али има са слободом говора и пропагандом) ЦНН отпушта новинаре ако напишу нешто и приватно што није у складу са политиком....

"Octavia Nasr (CNN editor of news on the Middle East) palyed a crucial role in bridging the gap between the West and the Muslim world. Octavia time and again explained to the West the intruicacies of the Arab and Muslim world, the culture of the region, the challenges and the views of many of its leaders including the deceased Mohammad Hussein FadlAllah."

It is unfortunate that a global media outlet like CNN excercise the conduct of totalitarian regimes in ousting Nasr for only expressing her personal views on a Muslim Arab leader on her website, not even on CNN.

This is a dnagerous development that impedes freedom of opinion and expression and warrnats a serious move by global media associations.

On behalf of the Press Emblem Campaign (PEC) and the International Covenant for the Protection of Journalists (ICPJ) I feel outraged by this development which is a clear breach of all the values that the Western world abides to and needs a serious effort to correct.

Hedayat Abdel Nabi

Poslednja izmena:
:klap::klap:
Fejsbuk - Srpska grupa podrške pukovniku udarna vest na libijskoj TV
Građani Srbije uz Gadafija

Na popularnoj društvenoj internet stranici Fejsbuk osnovana je grupa za podršku Moameru el Gadafiju iz Srbije (Support for Muammar al Gaddafi from the people of Serbia), kojoj se za samo četiri dana priključilo 35.211 ljudi, a taj broj iz minuta u minut raste. Ogromna podrška naroda Srbije, prvenstveno preko Fejsbuka, bila je preksinoć udarna vest na libijskoj televiziji.
Srbi su osnovali i grupu „Stop NATO agresiji na Libiju" (Stop NATO Aggression on Libya), koja je stekla manju popularnost i broji 1.389 članova.
Inače, pravi internet rat vodi se na Fejsbuku otkako su koalicione snage počele da bombarduju Libiju. Članovi grupa koje podržavaju napade na tu severnoafričku zemlju sve češće pozivaju administratore Fejsbuka da ugase sve grupe koje podržavaju pukovnika Gadafija, nazivajući ga tiraninom. Njihova pažnja usmerena je prvenstveno na grupu „Support for Muammar al Gaddafi from the people of Serbia", jer je za kratko vreme stekla ogromnu popularnost.
Tako toj grupi preti potencijalno gašenje, jer ima ljudi koji ostavljaju, između ostalog, neprimerene komentare koji obiluju rasnom, verskom i nacionalnom mržnjom, kao i polnom diskriminacijom.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/155330/SAD+u+Libiji+samo+zbog+nafte.html

:mrgreen:

untitled2-4-1.jpg

untitled1-1-1.jpg

Poslednja izmena:
Нисам рекао да их прати војска - већ они прате војску или иду у сигурна подручја.

Područje oko Bengazija, posebno ovo gdje se srušio F-15 je poprilično sigurno jer se libijska vojska povukla, ali da li su američki marinci već tu...siguran sam da nijesu još, da li će doći vrlo brzo...vjerovatno.

Мада нема везе о заштити новинара (али има са слободом говора и пропагандом) ЦНН отпушта новинаре ако напишу нешто и приватно што није у складу са политиком....

"Octavia Nasr (CNN editor of news on the Middle East) palyed a crucial role in bridging the gap between the West and the Muslim world. Octavia time and again explained to the West the intruicacies of the Arab and Muslim world, the culture of the region, the challenges and the views of many of its leaders including the deceased Mohammad Hussein FadlAllah."

It is unfortunate that a global media outlet like CNN excercise the conduct of totalitarian regimes in ousting Nasr for only expressing her personal views on a Muslim Arab leader on her website, not even on CNN.

This is a dnagerous development that impedes freedom of opinion and expression and warrnats a serious move by global media associations.

On behalf of the Press Emblem Campaign (PEC) and the International Covenant for the Protection of Journalists (ICPJ) I feel outraged by this development which is a clear breach of all the values that the Western world abides to and needs a serious effort to correct.

Hedayat Abdel Nabi

To je potpuno jasno....

23:06 Američki helikopter pokosio seljake dok su pozdravljali pilota iz oborenog aviona

Američki vojnici koji su došli da spasu svoje pilote čiji je avion F-15E oboren na polju kod Bengazija, ranili su šestoro libijskih seljaka, koji su odmah prebačeni u bolnicu, preneo je "Dejli mejl".

Iz helikoptera je pucano na zemlju dok se spuštao na polje pored oborenog aviona, koji je pao prošle noći tokom bombardovanja Libije zbog mehaničkog kvara. Nekoliko seljana koji su došli da pozdrave pilote su pogođeni, a među njima je i dečak kojem će možda lekari morati da amputiraju nogu zbog nanetih rana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back