RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
luckywin
U redu, forumi i ne sluze da postoji jedno misljenje vec da svako da doprinos.

Treba sagledati unutrasnju i spoljnu situaciju.

Mubarak je bio verni saveznik USA i njegov odlazak je pre znak slabljenja americkog uticaja.

Clanovi Muslimanske brace su mnogo propatili za vreme Mubarakovog rezima, to je bila prakticno zabranjena organizacija.

A sada dolaze u poziciju da politicki deluju, pobede na izborima i formiraju vladu.

Oci celog arapskog sveta su uprte u Egipat.

Clanovi Muslimanske brace, kao velike organizacije, mogu imati medjusobno razlike i to je normalno, ali postoje ciljevi oko kojih se svi bezmalo slazu.

Stoga promena politicke strukture u Egiptu imace posledice na ceo region.

Jasno se moze uociti kome takav sled dogadjaja ne odgovara.

Vrlo dobro znam da je Mubarak bio američki saveznik skoro 30 godina ali on je ionako trebao da siđe sa vlasti u septembru ove godine. Opet ponavljam, nije se rušio Mubarak, već njegov sin, naslednik na vlasti Gamal koji je najavio distanciranje Egipta od američke politike. Kada se stekne dovoljno uslova i kada se proceni da bi američki interesi mogli biti ugroženi, da bi moglo doći do ozbiljnijih promena ili zbog skorog prirodnog kraja lidera- američkog klijenta ili nadolazećeg kritičnog nivoa nezadovoljstva naroda, onda kreće mašinerija modela “kontrole nezadovoljstva”. Egiptu je na sceni američki model - “model kontrole nezadovoljstva”. Autori tog modela su okupljeni oko najuticajnije spoljnopolitičke organizacije u Americi - Saveta za spoljnu politiku. Taj model je definitivno uobličen na osnovu iskustava iz istočne Evrope i iz Južne Amerike. Tačnije, poražavajuća američka iskustva iz Južne Amerike su u najvećoj meri nametnula potrebu za definisanjem tog modela. Amerikancima je, naime, postalo jasno da za ostvarenje američkih interesa i dominaciju Amerike u nekoj zemlji nije dovoljna samo podrška lidera te zemlje, ma kakvi oni bili. Jer, postalo je jasno da slepa podrška američkoj politici znači, ustvari, urušavanje te zemlje. Podrška američkoj politici znači prihvatanje modela MMF-a, velikih američkih korporacija i banaka, sluganstvo takozvanom Vašingtonskom konsenzusu. U realnosti to znači nepravednu raspodelu bogatstva te zemlje, odliv ogromnog kapitala u inostranstvo, razaranje njene privrede, jednom rečju – pljačku te zemlje. Sasvim je, takođe, jasno da vremenom to rađa veliko nezadovoljstvo stanovništva. To autori tog modela dobro znaju. Kada to nezadovoljstvo dostigne kritičnu masu onda je uzaludna podrška političke vlasti Americi, jer sa promenom vlasti dolazi i do promena u kojima Amerika gubi svoje mesto. Zato je procenjeno da je daleko važnije uspostaviti kontrolu nezadovoljstva u određenoj zemlji. Samo tako Amerika može da obezbedi kontinuitet svoga prisustva i nesmetani nastavak ostvarenja svojih interesa. To je i jedino važno za Vašington, a ko će biti lider i kakav je diktator ili demokrata, to je manje zanimljivo. Suština je u kontroli nezadovoljstva

Bio je obican i normalan covek. Hteo je da Srbiju izvuce iz gvana u koje su je uvalili pomahnitali srpski sovinisti, ali jbga, bili ste mnogo jaki.

Ne.
Hteo je da bude glavni,da ostvari svoje decacke komplekse i pokusa od sebe da napravi nekog sposobnog mudrog kreativca,ko neko malo podmuklo dete ide po Srbiji i falsifikuje tudje fraze i umotvorine,koliko covek treba biti egocentrican da na tom mestu kojeg se dokopao nesto tako radi?

Nista nije radio,samo je isao i kenj@o.

Mislim da Ustanjici moraju sada da udare i da pocnu atakovati na Gadhafijevu vojsku jer sada je prilika da se ta vojska udari jer obezglavljena ovim napadima koalicionih snaga.Ustanici su izdrzali i mislim da sada bengazi nije u opasnosti tako da je vrijeme da se atakuje na zapad Libije i da se dovedu stvari u red.Zao mi je jedino sto narod Libije pati i sto mora sutjeti u onim podrucjima u kojima vlada Gadhafi jer sigurno se boje neke Gadhafijeve odmazde.Ustanici moraju dobiti tenkove i artiljeriju i moraju polakoi krenuti da udaraju na Gadhafijevu vojsku i da pocnu osvajati teren.Mislim da ce vazdusna podrska koalicionih snaga biti odlicna jer time se neutralise Gadhafijeva vojska koja je ranije dizala avione kako bi bombardirala Ustanike koji samo zele slobodu Libiji i koji zele demokratizaciju Libije i postanak Islamske drzave.Mislim da Libija moze biti neka vrsta komkbinacije Islamske drzave i demokratske drzave.

Rusija traži hitno prestanak bombardovanja.

Rusija je izjavila da treba da se hitno prestane sa ubijanjem civila u Libiji:

MOSCOW, March 20 (UPI) -- Russia Sunday called on U.S. and European forces to stop the "indiscriminate" attack on Libya.

"The reports say that during air raids on Libya strikes were also delivered on non-military facilities. ... As a result, 48 civilians are reported dead and over 150 wounded," the Foreign Ministry said in a statement carried by the RIA Novosti news agency.

"In this connection, we are calling on the respective states to halt the indiscriminate use of force," the Kremlin said.

Russia abstained during the vote on the U.N. Security Council resolution that authorized a no-fly zone and "all necessary measures" against Moammar Gadhafi's forces.

http://www.upi.com/Top_News/World-N...-for-halt-to-Libya-attack/UPI-75211300649571/

Srpski sovinisti, poput tebe, su upropastili ovu drzavu. A covek je hteo da vam pokaze kako je sovinizam los. Ali ste ostali suvise glupi da bi shvatili...

Ово је занимљиво. Шатро супростављени политички опоненти мрзе из дна душе искреног српског патриоту.

Стиропор политика.

661pxlibyatopography.png

583px-LibyaOMC.png

Mapa Libije

Libvija je lijepa drzava da se od ljepote ne mozes nagledati.Libija je jedna drzava koja ima potencijala da bude najsnaznija drzava u regionu i da bude drugi Dubvai.Inace najvise do svega volim Libijske kamile.

Ovo je upravo objavio jedan Libijac iz Tripolija na FB:

"Hatem Saddigh
‎3 captains of the destroyed planes are caught now in Tripoli by the civilians ... one of the planes is from Qatar :( what a shame!!"

Oni ce sve manje ucestvovati u takvim napadima, poput Nemacke sad, al ce zato prljave poslove za njih obavljati upravo oni kojih hoce da se rese, jednostavno plan, da svakog sa svakim posvadjaju i naprave sto veci razdor

Rusija traži hitno prestanak bombardovanja.

Rusija je izjavila da treba da se hitno prestane sa ubijanjem civila u Libiji:

MOSCOW, March 20 (UPI) -- Russia Sunday called on U.S. and European forces to stop the "indiscriminate" attack on Libya.

"The reports say that during air raids on Libya strikes were also delivered on non-military facilities. ... As a result, 48 civilians are reported dead and over 150 wounded," the Foreign Ministry said in a statement carried by the RIA Novosti news agency.

"In this connection, we are calling on the respective states to halt the indiscriminate use of force," the Kremlin said.

Russia abstained during the vote on the U.N. Security Council resolution that authorized a no-fly zone and "all necessary measures" against Moammar Gadhafi's forces.

http://www.upi.com/Top_News/World-N...-for-halt-to-Libya-attack/UPI-75211300649571/

Kako ljigavo.

I sve to samo zbo fotelje,sto govori da veceg zlocinca ovi prostori nisu iznedriliz:D

I to sto je veoma jasno kao dan,gledajuci njegovu licnost da je to uradio samo radi vlasti.

Cak ni zbog vlasti,nego samo da poput pajaca dobije svojih 5 minuta za glumljenje mudraca citajuci tudje misli iz blokcica koji je stalno furao sa sobom.

Nije se rodio na ovoj planeti covek koji je sebe vise voleo od djindjica:lol:

Vidiš tog "zločinca" je ispratilo više od 150 000 ljudi do Aleje zaslužnih građana.
Baš onako kako i zaslužuje.

A tvoj Balkanski Kasapin je sahranjen ko mrcina, ispod lipe.
Baš onako kako i zaslužuje.

Kolik osam ja uništio Srbiju toliko si ti išta ovdje pametno rekao.Ovakvi kao ja Srbiju će da brane neće da okrenu dupe da ga **** ko god hoće...Đinđić je bio ***** izdajnička kada je mogao da u Maju 1999 godine poziva na jače bombardovanje svoga naroda.Zna se da time neće nastradati Milošević već nedužan narod.jasno je da svako normalan to ne bi svom narodu poželeo.
Zato neka je crkao.nemojte očekivat i da će imalo normalan srbin da žali za izdajnikom i onim koji mu je prizivao bombe...

Pa kakve to veze ima cak i da se pretvaramo da je to tacno? (a ne potpuna glupost koja nema veze sa mozgom). Mozda su ljudi za bombardovanje svoje, a protiv bombardovanja tudje zemlje iz principa...

razmisli malo o ovome. meni su jednom dosli one lopuze iz osiguranja i ponudili da osiguram svoj auto...............kazu, svasta moze da se dogodi autu i bolje da ga osiguram. nisam to uradio....tacnije zaboravio sam..............i oni su me podsetili...........jedno jutro sam nasao svoj auto sa razbijenim prednjim i zadnjim svetlima.................par dana kasnije su dosli isti ti ljudi i pitali me DALI SAM PROMENIO MISLJENJE????????????

mislim da ti je i poznato kako je svet pomogao srbiji u obnavljanju od zemljotresa. 1 promil su bili bezpovratne pomoci dok je gro tih investicija otpadao na zaduzenja srbije kod mmf radi obnove onoga sto je taj mmf razrusio...................u kapitalizmu se mora boriti za posao po svaku cenu..........pa i ako ga nema , moras stvoriti posao.............................................tako da u ovim pljackaskim pohodima americke soldateske ameri imaju visestruke koristi..............pored bezplatne nafte tu je obnova libije , procvat trgovine oruzja, drogom, ljudskim organima, uspostava vlade sastavljene od najgorih kriminalaca koji ce prodati i bubrege vlastite dece za dolare................................i pored svega, americka vojska dobija jos par milijardi od kongresa za oruzje, uspostava americke baze (libijski bondstil) koji ce ubuduce stititi eksploataciju libijske nafte od strane rokfelerove familije..................................................

Presretacu, zar zaista ne postoji neka nova knjiga o Komitetu 300, pa da je procitas veceras, umesto sto gubis vreme po forumu?:think:

Па да си читао књиге не би мангупи могли да манипулишу са тобом и таквима попут тебе, зато ти и кажем, схавати то као добронамеран савет.
Какав те црни шовинизам спопао у Србији '90-их?
Питај колеге из Загреба, Сарајева и Приштине колико је живело Срба пре 1990. године и колико их живи сад у тим градовима!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back