RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je ovo tačno, onda je sasvim jasno zašto bombarduju Libiju. To se ne može tolerisati. Izvor je sa FB, znači nije proveren, ako je neko boravio u Libiji neka potvrdi ili demantuje.

Пар чињеница о животу у Либији под Гадафијем:
- бескаматни кредити
- у току студија прима се просечна плата за то занимање
- ако не нађеш посао након завршеног факултета, држава плаћа као да радиш у струци
- по ступању у брачну заједницу, држава поклања стан или кућу
...- возила по фабричкој цени
- бесплатно здравство и образовање
- 40 векни хлеба = 0.15$
- 25% људи високо образовано
- никоме не дугују ни цента.

Mešaš pojmove?

Gadafi je je bombardovao Libijski narod, a saveznici Gadafijeve trupe i položaje...

Gadafi je ubijao civile i demonstrante, koji su se pobunili protiv njega... A ne verujem da su se pobunili zato što im je bilo super... Naprotiv...

To za naftu je samo špekulacija, uostalom Gadafi je najavio da će zapaliti izvore pre nego "đavo dođe po svoje", dakle mrka kapa za one koji se otimaju za nju....

Paralela sa kosovom nije baš primerena, ima dosta razlika... Mislim, što bi se NATO cimao za kosovo? Pa bar tamo nema nafte..

Nato ne baca kasetne bombe na Libiju.. A koliko se sećam, podseti me, Srbija nije potpisala sporazum o zabrani koastnih bombi ili tako nešto...

Svi ti protesti nisu bili spontani i jasno je da su dobro organizovani u svim tim zemljama . Ne mozemo govoriti o civilima ukoliko su dobro naoruzani i napadaju svakoga i pljackaju turiste a to se upravo nasim ljudima desilo .
Kako to da ukoliko rezim odgovara Amerikancima , tada moze da koristi sva sredstva protiv obicnih civila ili da zabranjuje proteste .

Jedna od najvaznijih vesti od pocetka sukoba:

حرصاً منا على تقديم الخدمة الأفضل للبث المباشر بموقع الجزيرة نت، فقد انطلقت خدمة تجريبية جديدة للبث المباشر تتيح لجمهورنا الكريم مشاهدة قناة الجزيرة الفضائية بجودة

lazu. nije istina da ih je toliko bilo kod tobruka.

Poslednja izmena:

حرصاً منا على تقديم الخدمة الأفضل للبث المباشر بموقع الجزيرة نت، فقد انطلقت خدمة تجريبية جديدة للبث المباشر تتيح لجمهورنا الكريم مشاهدة قناة الجزيرة الفضائية بجودة

Ко зна у шта сам ја упала... :eek:

Ako je ovo tačno, onda je sasvim jasno zašto bombarduju Libiju. To se ne može tolerisati. Izvor je sa FB, znači nije proveren, ako je neko boravio u Libiji neka potvrdi ili demantuje.

- бескаматни кредити
- ако не нађеш посао након завршеног факултета, држава плаћа као да радиш у струци
- 40 векни хлеба = 0.15$

Sve ovo je tačno.

- бескаматни кредити
- 40 векни хлеба = 0.15$

Dosta nasih ljudi su tamo radili i to za dobre pare , neki su i ostali jer im je daleko bolje i da rizikuju nego da se vrate ovde i gladuju .Struja im je takodje besplatna .

Ovo je reklama za Al-Džaziru. "Pružamo usluge direktnog prenosa"

Sve ovo je tačno.

Значи тешка диктатура тамо... А види код нас како је интересантно, дугови до гуше, камате даве, цене у небеса, демократија томе и служи, да људима не буде досадно у животу. Замисли како је глупо да ти држава да стан чим се ожениш.

Tebi su luzeri oni koji su protiv ubijanja libijskog naroda od strane NATO fašista, samo zbog toga što ih je Bog naselio tamo gde ima nafte. Tipično hrvatski...bezosećajno za tuđe patnje...

a to što Gadafi ne želi prevremene izbore a večina zemlje želi to pa onda ubija demonstrante po ulicama sopstvene države je po tebi HUMANO... :eek:

Poslednja izmena od moderatora:
Gadafi je bombardovao pobunjeničke položaje.

Da, naoružane "civile" koji su se pobunili protiv njega.

Nije spekulacija...to je fakat, ako uzmeš u obzir da su rezerve nafte u svetu dovoljne za još svega par decenija. Gledaj malo i neke naučne emisije, ne samo BBC.

Ne mora uvek samo nafta da bude razlog za bombardovanje. Nekad su to i geostrateški ciljevi.

Da...dobro...u početku nisu bacali kasetne bombe ni na Srbiju, a onda se desio Niš. I da li to što Srbija nije potpisala sporazum o zabrani upotrebe kasetnih bombi daje legitimitet bilo kome da nas bombarduje kasetnim bombama ili bombama sa osiromašenim uranijumom?

E, ebiga... Ti sad za sve imaš opravdanje... Pa to zvuči tako patriotski, da se plašim da ćeš pokupiti brdo reputacija ovde od svojih neistomišljenika... :lol:

Elem, zaboravljaš jednu stvar... Narod je izašao na miting, tražeći izbore i odlazak Gadafija... Gadafi ih odjebo... Miting je prerastao u velike i višednevne demonsstracije, a Gadafi je poslao vojsku i pucao na demonstrante... Pobio mnogo ljudi, a demonstranti u samoodbrani otimaju oružje od vojske i tako se naoružavaju...

Redosled događaja si zaboravila... khm, khm..

A ti ako mi sad odgovoriš, da su ti demonstranti strani plaćenici i izdajnici, instrumetalizovani od strane zapada, ja ću se samo nasmejati, jer sam to već mnogo puta prošao...

Poslednja izmena:

- бескаматни кредити
- 40 векни хлеба = 0.15$

Мајку му *****, том Гадафију!!! Како је народ Либије трпео до сада овај зулум???

Svi ti protesti nisu bili spontani i jasno je da su dobro organizovani u svim tim zemljama . Ne mozemo govoriti o civilima ukoliko su dobro naoruzani i napadaju svakoga i pljackaju turiste a to se upravo nasim ljudima desilo .
Kako to da ukoliko rezim odgovara Amerikancima , tada moze da koristi sva sredstva protiv obicnih civila ili da zabranjuje proteste .

Не треба сметнути са ума да наоружан цивил има статус терористе.

Побуњеник по међународном праву мора имати ознаке коме припада.

- бескаматни кредити
- 40 векни хлеба = 0.15$

Ja sam trebao raditi u Libiji pa sam dao sebi zadatak da proverim gde idem...dakle dodao bih samo da je 1 litar goriva kostao smesno malo...oko 20 dinara.....

:lol: rečnik Krstarica: prevod:

Nudimo najbolju uslugu za direktno emitovanje lokacije Al Džazira Neto, pokrenula je novi servis za direktnu pilot-emitovanje omogućava našoj publici da vidi Svetog Al Džazira Kvalitet

Dosta nasih ljudi su tamo radili i to za dobre pare , neki su i ostali jer im je daleko bolje i da rizikuju nego da se vrate ovde i gladuju .Struja im je takodje besplatna .

Ма та Либија је бзвз. Замисли толики страни радници иду тамо да зараде. Код нас је права ствар, ови који су овде рођени беже главом без обзира, какви страни радници да нама долазе. Нама је супер кад нам дођу стручњаци попут Дежера и ЕУ комесара да нам соле памет...
И наравно белосветске лопуже са својим "инвестицијама".

a to što Gadafi ne želi prevremene izbore a večina zemlje želi to pa onda ubija demonstrante po ulicama sopstvene države je po tebi HUMANO...ajde SIKTER od mene moronu :eek:

A to što te iste civile sad ubija NATO podvodeći ih pod pojam kolateralna šteta, kao što je bio slučaj u Srbiji, jeste humano, jel' da?

E, ebiga... Ti sad za sve imaš opravdanje... Pa to zvuči tako patriotski, da se plašim da ćeš pokupiti brdo reputacija ovde od svojih neistomišljenika... :lol:

Elem, zaboravljaš jednu stvar... Narod je izašao na miting, tražeći izbore i odlazak Gadafija... Gadafi ih odjebo... Miting je prerastao u velike i višednevne demosnstracije, a Gadafi je poslao vojsku i pucao na demonstrante... Pobio mnogo ljudi, a demonstranti u samoodbrani totimaju oružj od vojske i tako se naoružavaju...

A ti ako mi sad odgovoriš, da su ti demonstranti strani plaćenici i izdajnici, instrumetalizovani od strane zapada, ja ću se samo nasmejati, jer sam to već mnogo puta prošao...

Djarmo fasisticka, oni su osvajali libiju zauzimanjem kasarni i policijiski stanica i tek tada je krenula vojska. To isto je pokusano i u Tripoliju.
Prvih par nedelja nisu hteli nikakvu intervenciju zapada jer su mislili da ce sami sve zavrsiti a onda se sve preokrenulo i na kraju ostao samo Bengazi a videcemo koliko ce i on.
Jel si ti iz SM?

Elem, zaboravljaš jednu stvar... Narod je izašao na miting, tražeći izbore i odlazak Gadafija... Gadafi ih odjebo... Miting je prerastao u velike i višednevne demosnstracije, a Gadafi je poslao vojsku i pucao na demonstrante... Pobio mnogo ljudi, a demonstranti u samoodbrani totimaju oružj od vojske i tako se naoružavaju...

a koji onda to narod pravi zivi stit oko gadafijeve zgrade? :think:

i sta je kod nas bilo sa onima koji su u oktobru gadjali policiju kamenicama? :think: dakle, u jednoj zemlji opravdavas naoruzane "civile", a u drugoj ne sme ni kamen da se baci. normalno je da ce vlast reagovati. u kojoj zapadnoj zemlji je dozvoljeno civilima da demonstriraju naoruzani? :think:

Elem, zaboravljaš jednu stvar... Narod je izašao na miting, tražeći izbore i odlazak Gadafija... Gadafi ih odjebo... Miting je prerastao u velike i višednevne demonsstracije, a Gadafi je poslao vojsku i pucao na demonstrante... Pobio mnogo ljudi, a demonstranti u samoodbrani otimaju oružje od vojske i tako se naoružavaju...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :dash::dash:....odustajem............ubi me argumentima.............:rotf:

p.s. meni reputacije nisu dokaz da neko pametno zbori....da se ja pitam, sutra bi bile ukinute.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back