RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sasvim je logično da neko ko je podržavao Balkanskog Kasapina, sada podržava
Libijskog Kasapina.

Kasapi se bore protiv američkih imperijalista, time što pucaju po sopstvenom narodu. Logično.:)

Kratak je put od faktora mira i stabilnosti do balkanskoga kasapina:)...Kad je Slobo pucao na svoj narod?:neutral:

Meni se čini da Moamer neće izdržati još dugo. Možda ni celu noć.

:lol::lol::lol::lol::lol:
Kako si ti,jesi se oporavio od šoka?

Gazi Gadafi stoku islamističku:klap::klap::klap:

Obrni,okreni,ajmo sad ponovo,sad ce naprasno pronaci neke humanitarne razloge,pa kako se oni samo brinu..

EP kritikuje pasivan stav EU prema Libiji
Blic - Pre 5 sati
BRISEL - Više poslanika Evropskog parlamenta, uključujući lidere liberala i Zelenih, kritikovalo je juče pasivan stav Evropske unije prema kontraofanzivi snaga libijskog lidera Moamera el Gadafija.

"Ako Gadafi zazume Bengazi, to će biti pravi masakr", upozorio je predsednik grupe liberala u EP, bivši belgijski premijer Gi Ferhofstat.

Dok su pobunjenici pod vatrom Gadafijevih snaga, "EU šalje misiju za prikupljanje informacija" i "odbija da pomogne libijskom narodu da izvede demokratsku revoluciju", rekao je Ferhofstat.

Beta

Obrni,okreni,ajmo sad ponovo,sad ce naprasno pronaci neke humanitarne razloge,pa kako se oni samo brinu..

EP kritikuje pasivan stav EU prema Libiji
Blic - Pre 5 sati
BRISEL - Više poslanika Evropskog parlamenta, uključujući lidere liberala i Zelenih, kritikovalo je juče pasivan stav Evropske unije prema kontraofanzivi snaga libijskog lidera Moamera el Gadafija.

"Ako Gadafi zazume Bengazi, to će biti pravi masakr", upozorio je predsednik grupe liberala u EP, bivši belgijski premijer Gi Ferhofstat.

Dok su pobunjenici pod vatrom Gadafijevih snaga, "EU šalje misiju za prikupljanje informacija" i "odbija da pomogne libijskom narodu da izvede demokratsku revoluciju", rekao je Ferhofstat.

Beta
Либерализам је болест.
Позовите џелата!

• Podržavam
Reactions: 27E
Gledam VOA i ne verujem sta cujem,Gejts USA sekretar za odbranu izjavljuje da svi oni koji misle da USA treba da intervenise vojno u jos jednoj drzavi na bliskom istoku ili severnoj Africi treba da idu da pregledaju glavu.Naziremo li mozda kojim slucajem da su nasi negovatelji demokracije veci od njenog modernog izvorista USA,ili su nesrecnici bili zasplepljeni i obmanuti,ako je ovo drugo preporucujem toplo svim demokracijski nastrojenima da gledaju VOA,vese ce cuti onoga sto ne zele da cuju izgleda.

Gledam VOA i ne verujem sta cujem,Gejts USA sekretar za odbranu izjavljuje da svi oni koji misle da USA treba da intervenise vojno u jos jednoj drzavi na bliskom istoku ili severnoj Africi treba da idu da pregledaju glavu.Naziremo li mozda kojim slucajem da su nasi negovatelji demokracije veci od njenog modernog izvorista USA,ili su nesrecnici bili zasplepljeni i obmanuti,ako je ovo drugo preporucujem toplo svim demokracijski nastrojenima da gledaju VOA,vese ce cuti onoga sto ne zele da cuju izgleda.
А како да интервенишу?!?
И чиме?!?
САД ће ове године само на нивоу федерације имати буџетски дефицит од око 760 милијарди $!!!
Сваког дана, и радног, и суботом, и недељом, морају да позајме по 2 милијарде $+.
И где су још дефицити сваке од 50 савезних држава, округа, градова...
А то је само јавни дуг!
А рат кошта!
Она мантра да рат све покреће је елементарна глупост.
Покрене неке гране привреде, али изнад свега ради се само о алоцирању средстава и богатства у џепове нових власника!

Poslednja izmena:
Pa ja bi voleo kad ne bi imali cime,ali sam nekako skeptican,cenim da imaju plan da uvuku sto je viise zemalja u sukob na posredan nacin i inda da iskoriste te zemlja i Nato i EU pudlice i svoj minimalni angazman i na taj nacin da interveniraju,cenim da je samo prva polovina prvog poluvremena odigrana tek se hvata zalet,no videcemo.

Pa ja bi voleo kad ne bi imali cime,ali sam nekako skeptican,cenim da imaju plan da uvuku sto je viise zemalja u sukob na posredan nacin i inda da iskoriste te zemlja i Nato i EU pudlice i svoj minimalni angazman i na taj nacin da interveniraju,cenim da je samo prva polovina prvog poluvremena odigrana tek se hvata zalet,no videcemo.
Идеја о интервенцији је отпала, а Гадафи ће лако истарупирати Бенгази(не мислим на ону форумску луду бенгазија, него на град).
То што ће Французи кевћати нико неће ни приметити, јер у ЕУ Немци се питају.
А Руси и Чајнезери су маестрално одиграли у СБ УН.
Пустили су да се усвоје санкције које сад онемогућавају пословање самим предлагачима(запад), а истовремено претњом вета одбациле легитимитет интервенције.
Уосталом како Гадафи рече:Руси, Кинези, Индијци, Бразилци и Немци!

Идеја о интервенцији је отпала, а Гадафи ће лако истарупирати Бенгази(не мислим на ону форумску луду бенгазија, него на град).
То што ће Французи кевћати нико неће ни приметити, јер у ЕУ Немци се питају.
А Руси и Чајнезери су маестрално одиграли у СБ УН.
Пустили су да се усвоје санкције које сад онемогућавају пословање самим предлагачима(запад), а истовремено претњом вета одбациле легитимитет интервенције.
Уосталом како Гадафи рече:Руси, Кинези, Индијци, Бразилци и Немци!
Da to se moze posmatrati i tako,no kad je u pitanju zapad i njihove seme u politici,tu nista ne prepustam slucaju i kod njih nista nije gotovo dok ne otmu ono sto oce,tako da mislim da tu jos nije sve gotovo,ali moguce je i da gresim,vreme ce pokazati i sled dogadjaja,nama su skoro 10 godina trazili razlog ne bi li nas vojno napali.

A zna li se kakvi su ti protivnici Gadafija? Nije mi on simpa, ali mozda su ti drugi jos gori.
Неки од амбициозних вођа племена(Либија има 14 већих племена), исламисти и домаћи и страни, махом Египћани, један број поткупљених чиновника и официра, један број САС-оваца и Холандских специјалаца од којих су неки убијени, а вероватно има и из других НАТО држава, па и из Саудијске Арабије или већ неке ,,погодне" земље...

Da to se moze posmatrati i tako,no kad je u pitanju zapad i njihove seme u politici,tu nista ne prepustam slucaju i kod njih nista nije gotovo dok ne otmu ono sto oce,tako da mislim da tu jos nije sve gotovo,ali moguce je i da gresim,vreme ce pokazati i sled dogadjaja,nama su skoro 10 godina trazili razlog ne bi li nas vojno napali.
Па види, у нашем случају био је друкчији тајминг, затим Слоба је килавио са војним решењима, данас пак Кина је јако заинтересована за Либију, нема слоге у самој ЕУ...
Остаје да се види, али сем саме старости Гадафи је, бар тако ми изгледа, прилично безбедан.

... "Vojska vas poziva da do ponoći izadjete iz oblasti gde su locirani naoružani ljudi i skladišta oružja", navedeno je u upozorenju, preneo je Rojters. Nije jasno da li će biti preduzeta neka akcija posle tog upozorenja...

libijska-armija-498.jpg

http://www.srbijanet.rs/vesti/vesti...a-dala-ultimatum-gadafi-odbacuje-dijalog.html

Ljudi, jel to mene uši prevariše ili na ovom kasnom RTS-ovom dnevniku ne rekoše kako je pukovnik nadomak zauzimanja Bengazija? Ne spomenuše da je dao stanovništvu rok do ponoći da se skloni od položaja pobunjenika i od vojnih magacina. Kanda se sprema vatromet noćas u Bengaziju. 'Oće čiča da ih zaspe vatrom da zapamte od sada pa doveka da se nije zahebavati sa čovekom koji slobodu voli više nego sebe samoga .

Nije valjda da stvarno veruješ u ovo što si napisao!?:cepanje:

Koga? Lažanskog? Mnogo sam popizdeo!:mrgreen:

Nego, bolje se zapitaj zašto se vi toliko radujete zbog Gadafijeve pobede, kada će
Tadić da vas jaši još najmanje desetak godina?:cepanje::hahaha1:

A nadam se i punih 42 godine!:hahaha1:

Prvo: priznao si i ti Gadafijevu pobedu!
Drugo: Tadic nije Gadafi, i ako se ovde digne kuka i motika, nece ni znati sta ga je snaslo!
Trece: Nece on doziveti 42 godine jos...on se vec sada raspada!

A Lazanskog mos' prekrstavati koliko god hoces, covek je dole, na terenu i pise ISTINU!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back