RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da se Libija i Libijski narod nikada nece predati i da nece dozvoliti Gadhafiju da vrslja po Libiji.Libija je jedna lijepa zemlja koja ima potencijala da bude bogatija od ovoga sto jeste tako da Gadhafi vise nema prava da bude predsjednik jer je izdao povjerenje naroda.On je ubijao svoj sopstveni narod kao i Sadam Husejn tako da se njemu ne moze dozvoliti da vlada jos Libijom.Libijski narod iz Bengazija mora pod hitno da pozove Americke trupe kako bi napale Gadhafija jer jedino rjesenje za to je Americka intervencija koja je neopohodna u ovom slucaju jer Gadhafi ne haje za ljudska prava ni za demokraciju.Buduca Libija treba da bude demokratska LIbija i ona treba da bude bez Gadhafija i treba biti vezana za Ameriku koja je velikii prijatelj Arapskog naroda.Inace Libija je muslimanska zemlja i ona treba uvesti demokraciju kako bi se sagradilo puno Dzamija i kako bi Islam bio u prvom planu u drzavi.

Inace sto se tice Saudijske Arabije mislim da je to manjina izasla u proteste jer to su izisli manjinski Siiti koji nemaju snagu da svrgnu jednu prelijepu Monarhiju u Saudijskoj Arabiji.Inace ja sam Selefija i klanjam na nacin kako se klanja u Saudijskoj Arabiji.

Mislim da se Libija i Libijski narod nikada nece predati i da nece dozvoliti Gadhafiju da vrslja po Libiji.Libija je jedna lijepa zemlja koja ima potencijala da bude bogatija od ovoga sto jeste tako da Gadhafi vise nema prava da bude predsjednik jer je izdao povjerenje naroda.On je ubijao svoj sopstveni narod kao i Sadam Husejn tako da se njemu ne moze dozvoliti da vlada jos Libijom.Libijski narod iz Bengazija mora pod hitno da pozove Americke trupe kako bi napale Gadhafija jer jedino rjesenje za to je Americka intervencija koja je neopohodna u ovom slucaju jer Gadhafi ne haje za ljudska prava ni za demokraciju.Buduca Libija treba da bude demokratska LIbija i ona treba da bude bez Gadhafija i treba biti vezana za Ameriku koja je velikii prijatelj Arapskog naroda.Inace Libija je muslimanska zemlja i ona treba uvesti demokraciju kako bi se sagradilo puno Dzamija i kako bi Islam bio u prvom planu u drzavi.

Inace sto se tice Saudijske Arabije mislim da je to manjina izasla u proteste jer to su izisli manjinski Siiti koji nemaju snagu da svrgnu jednu prelijepu Monarhiju u Saudijskoj Arabiji.Inace ja sam Selefija i klanjam na nacin kako se klanja u Saudijskoj Arabiji.
Mislim da vam je potrebno brizljivo posmatranje i nega.

aplibyabenghaziantigadh.jpg

Protest protiv Gadafija u Bengaziju

Hiljade Libijaca izašle su danas na ulice Bengazija ponovo tražeći ostavku libijskog lidera Moamera Gadafija. Demonstracije u drugom najvećem gradu Libije počele su posle današnje molitve. Neki od demonstranata nosili su transparente na kojima se zahvaljuju Francuskoj što je priznala opozicione lidere.
Agencija Frans pres navodi da je jedan libijski lovac izveo nove napade u blizini naftne luke Ras Lanuf na istoku zemlje. Juče su se pobunjenici povukli iz svojih uporišta u tom gradu, nakon što su pro Gadafijeve snage pokrenule napade iz vazduha, sa kopna i mora kako bi povratile kontrolu. Lideri pobunjenika takodje su priznali da je grad Zavija, u blizini Tripolija, ponovo pao u ruke snaga lojalnih vladi. Medjunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da Libija tone u gradjanski rat, da je u sukobu do sada poginulo više od hiljadu ljudi i da je više od 250 hiljada Libijaca primorano da napusti zemlju.
Što se tiče uticaja nemira na ekonomiju, francuska naftna kompanija Total saopštila je da proizvodnja nafte u Libiji nastavlja da se smanjuje. Izvršni direktor Totala, Kristof de Meržer, izjavio je da je Libija ranije proizvodila 1,6 miliona barela nafte dnevno i da je ta količina sada smanjena na 200 do 300 hiljada barela dnevno.

VOANews

eumain1.jpg

Britanski premijer Dejvid Kameron i francuski predsednik Nikola Sarkozi na skupu evropskih lidera u Briselu

Evropski lideri, okupljeni danas na vanredniom samitu posvećenom Libiji, složni u poruci- Gadafi mora da ode što prije. Iako na skupu nije postignuto jedinstvo oko francuskih zahtjeva za udarima na Gadafijeve položaje ili barem za uspostavu zone zabrane leta, svi su usaglašeni oko činjenice da je režim koji vojnu silu koristi protiv vlastitog naroda, potpuno izgubio legitimitet.

Francuska i Velika Britanija su za udare na Gadafijeve položaje, baze i aerodrome, ostali žele prije svega istražiti pravne aspekte bilo kakvog evropskog poteza. Zato, za sada, samo složnost da Gadafijev režim nema više kredibiliteta u evropskim očima, ali i da mjere poput uvodjenja zone zabrane letova mogu doći tek nakon odgovarajućeg mandata UN rezolucije.

To za francuskog predsjednika nije dovoljno. Uz činjenicu da je Pariz već priznao pobunjeničke vlasti, on traži formiranje humanitarnog koridora.

"Mi podržavamo stvaranje humanitarnih zona na sjeveru Afrike, kako bi se pomoglo ljudima koji su napustili svoje domove. Uz ovo, zajedno sa britanskim vlastima, tražimo podršku Komisije, UN i priznatih libijskih vlasti, tražimo ciljane akcije odbrane u slučaju da Gadafi upotrijebi hemijsko oružje ili nasilje protiv civila", istakao je Nikola Sarkozi.

"Tražimo da Gadafi odmah ode sa vlasti i učinićemo sve ekonomski, finansijski i ostalim sankcijama, pokazujući da imamo političku volju da libijska budućnost bude bez Gadafija. Željeli bi smo sve učiniti kako bi pomogli libijskom narodu, ali trebamo biti veoma oprezni u našim akcijama kako bi one imale dobar rezultat”, navela je njemačka kancelarka, Angela Merkel.

merkel3.jpg

Nemačka kancelarka pozvala na oprez u pogledu akcija EU

Konačno, slijedeći donekle Francusku, Evropljani su u pobunjeničkom vijeću prepoznali libijskog sagovrnika a u Gadafiju nekoga kome više nije mjesto na čelu zemlje.

"Sadašnje libijsko vodjstvo mora predati vlast bez oklijevanja, reklo je svih 27 država članica jasno i glasno. Nastavićemop sa pritiskom i pozdravljamo i ohrabrujemo Privremeno prelazno vijeće u Bengaziju kao nekoga ko zastupa stavove vlade", naglasio je predsjednik Evropskog savjeta, Herman Van Rompuj.

A dan ranije, ministri odbrane NATO su odlučili da vojne snage Saveza upute bliže libijskim obalama.

“Danas smo donijeli dvije odluke. Odlučeno je da se poveća prisustvo NATO brodova u centralnom Mediteranu, naš komandant za strateške operacije će u to područje ptrebaciti brodove pod svojom komandom. To će osnažiti naše prisustvo, što je od vitalne važnosti pod ovim okolnostima. To će osnažiti i našu kontrolu područja, uključujući i embargo na isporuku oružja, uspostavljen rezolucijom Savjeta bezbjednosti. Uz ovo, naložili smo
našim vojnim vlastima da hitno sačine detaljan plan humanitarne podrške i provodjenja UN rezolucije. Razmotirili smo i početne opcije mogućeg uvodjenja zone zabrane letenja, ukoliko NATO dobije jasan UN mandat za to. Dakle, naša poruka je: NATO je ujedinjen, NATO je sposoban i NATO je spreman na akciju”, kazao je generalni sekretar NATO-a, Anders Fog Rasmusen.

Direktna akcija, dakle, čeka na direktan UN mandate. A u medjuvremenu se NATO sprema za različite scenarije, izmedju ostalih, i za uvodjenje zone zabrane letova. U svakom slučaju, neophodna je koordinirana medjunarodna akcija.

“Novembra prošle godine su NATO lideri usvojili novi strategijski konceptkako bi pripremili Alijansu za sigurnosne izazove 21. Vijeka. Libija je takva vrsta izazova, traži efikasnu vojno-civilnu koordinaciju, traži da se radi sa partnerima i medjunarodnim organizacijama, traži centralizovano planiranje i komandne i kontrolne mogućnosti koje bi mogle biti angažovane kako bi se vojne snage mogle staviti u pogon”, rekao je američki ambasador pri NATO-u, Ivo Dadler.

VOANews

Sve čestitke pukovniku! Želim mu da napredovanje svoje armije u oslobađanju zemlje od proameričkih islamističkih gowana kruniše veličanstvenim zauzimanjem Bengazija.

A, posle, pukovniče... vešaj gowna o svaku drugu banderu od Bengazija do Tripolija, da im više nikada na pamet ne padne da ruše svoju zemlju i nude je na tacni neokolonistima.

Poslednja izmena:
Znaci iz ovih tekstova mozete uvijedti da je Zapad slozan u tome da je Gadhafi izgubio svoj kredibilitet i legitimitet predstavnika svog naroda.To je jedna dobra stvar i molio bih narod Libijski koji je se vodi Bengaziju da ustraje u borbi protiv Gadhafija i da ceka vojnu intervenciju jer ona ce doci skoro i o tome se raspravlja siroko na Zapadu.Libijski narod zeli vec konacno da bude slobodan i to mu moze prisustiti samo Amerika koja ce prijateljskim gestom donijeti slobodu Libijskom narodu.Mislim da sma sto postop siguran da Gadhafi nece uspjeti ali on je ovim potpisao smrtnu presudu jer ako ga uhapsi Libijski narod on ce mu presuditi smrtnom kaznom jer on se ogrijesio o svom narodu.

E, to je režim koji treba da padne. To su prave američke slugeranje.

Mislim da Kralj u Saudijskoj Arabiji nece pasti jer on je covjek od autoriteta u Islamskim zemljama i na Zapadu.Saudijska Arabija ne bi nikada uspjela da postigne ovo sto je postigla da nije bilo Amerike i Amerika je osvjezila Saudijsku Arabiju i ona je postala svjetskom ekonomskom silom.Zato narod nece rusiti Kralja iz Saudijske Arabije nego ce se narod stisati i imat ce novca koliko pozelis.Takav model odnosa sa Amerikom zelim za buducu drzavu Libiju koja treba biti demokratska i koja treba biti u prijateljskim odnosima sa Amerikom.

Poslednja izmena:
Mislim da Kralj u Saudijskoj Arabiji nece psati jer on je covjek od autoriteta u Islamskim zemljama i na Zapadu.Saudijska Arabija ne bi nikada uspjela da postigne ovo sto je postuigla da nije bilo Amerike i Amerika je osvjezila Saudijsku Arabiju i ona je postala svjetskom ekonomskom silom.Zato narod nece rusiti Kralja iz Saudijske Arabije nego ce se narod stisati i imat ce novca koliko pozelis.Takav model odnosa sa Amerikom zelim za buducu drzavu Libiju koja treba biti demokratska i koja treba biti u prijateljskim odnosima sa Amerikom.

Е сада си тотално промашио пост... ниси навео да треба да буде СЛАТКА Саудијска Арабија...и сва од шећера......:dash::dash::dash:

Ona je vec slatka i lijepa.Saudijska Arabija je jedna lijepa zemlja i dobra.To je izvor Islama.I ja klanjam kao ljudi iz Saudijske Arabije i molim se Allahu za Arabiju i za Mekku i Medinu.

Jos traje.

Libija : Gadafijeve snage ponovo bombardovale Ras Lanuf
Međunarodni Radio Srbija - Pre 31 minut
Snage lojalne libijskom lideru Moameru Gadafiju su danas ponovo bombardovale položaje pobunjenika kod luke Ras Lanuf, gde se nastavljaju žestoke borbe - javlja Frans Pres. Izveštači te agencije navode da Gadafijeve snage koriste avione, tenkove, tešku artiljeriju i rakete "grad", a da pobunjenici uzvraćaju "kaćušama". Za sada nema pouzdanih informacija o broju poginulih i povređenih, ali AFP navodi da je u jučerašnjem napadu režimskih snaga na Ras Lanuf poginulo najmanje 10 osoba, a više desetina ranjeno. Predstavnici komande pobunjenika navode da su antirežimske snage danas krenule u protivnapad kako bi povratile kontrolu nad naftnom lukom koja ima veliki strateški značaj za obe strane. Ocenjujući da se sukob u Libiji pretvara u građanski rat sa neizvesnim ishodom, AFP prenosi ocene lidera pobunjenika u Bengaziju, glavnom uporištu opozicije, koji navode da Gadafi raspolaže znatno boljim naoružanjem ali da nema dovoljno kopnenih snaga kako bi zadržao osvojene teritorije.

Samo mala ispravka za neupućenog novinara. Ti mali višecevni bacači nisu kaćuše, nego tzv. Kol-7, proizvodnja BNT (Bratstvo Novi Travnik). To je naš prvi višecevni bacač. Kasnije je usledio moćni Oganj, a njega je pratio hebitačni Orkan.

Poslednja izmena:
Mislim da mi jee njega data i ja se nje pridrzavam ali niko mi se ne moze mijesati u moje licno ubjedjenje jer ja vjerujem u Allaha i klanjam mu se tako da ja volim kazati da mi nije svejedno da mi neko dira moju Saudijsku Arabiju a moja politika je da se muslimani trebaju prikloniti Americi jer Amerika je duzna oporaviti sve zemlje muslimanske jer duzni su obnoviti Irak, Afganistan i sada Libiju.

Mislim da mi jee njega data i ja se nje pridrzavam ali niko mi se ne moze mijesati u moje licno ubjedjenje jer ja vjerujem u Allaha i klanjam mu se tako da ja volim kazati da mi nije svejedno da mi neko dira moju Saudijsku Arabiju a moja politika je da se muslimani trebaju prikloniti Americi jer Amerika je duzna oporaviti sve zemlje muslimanske jer duzni su obnoviti Irak, Afganistan i sada Libiju.

А зашто мислиш ДА ЈЕ АМЕРИКА ДУЖНА ДА ОБНАВЉА МУСЛИЛМАНСКЕ ДРЖАВЕ ???

110311123.jpg

Foto: Press Assoc.

Libija
Gaddafijevi protivnici odbili kontraofanzivu u Ras Lanoufu

Protivnici libijskog vođe Moammara Gaddafija odbili su u petak kontraofanzivu snaga lojalnih libijskom vođi u Ras Lanoufu, ali su apelovali na strane sile da uvedu zonu zabrane letenja kako bi bili zaustavljeni novi napadi na njih.

Snage lojalne Gaddafiju iskrcale su se u Ras Lanouf s mora uz tenkovsku podršku i podršku iz zraka i nakon nekoliko sati borbe, Gaddafijevi protivnici povukli su se istočno od grada, dok se nad gradom vio veliki crni oblak u blizini naftnog postrojenja.

Prema navodima Gaddafijevih protivnika, naftno postrojenje je pogođeno, dok je libijska vlada negirala da je bombardovala to postrojenje, prenosi AP.

Protivnici Gaddafija potom su se pregrupisali izvan grada i uzvratili kontranapadom i ponovo zauzeli Ras Lanouf.

"Vođena je žestoka borba s Gaddafijevim snagama. Oni su se povukli iz rezidencijalnog dijela grada prema zapadu", izjavio je telefonom Reutersu jedan od boraca u Ras Lanoufu.

U Tripoliju, libijske snage sigurnosti upotrebile su suzavac kako bi rastjerale vjernike u blizini džamije prije nego što su uopšte pokušali da se okupe i protestuju, navode očevici.

Na zapadu zemlje u Zawiyi, protest je ugušen, a državna televizija uživo je prenosila slike iz tog grada na kojima pristalice Gaddafija mašu zelenim zastavma na glavnom trgu.

Libijska vlada je odvela u petak oko 100 stranih novinara u Zawiyu da bi prisustvovali skupu Gaddafijevih pristalica koje su na engleskom jeziku uzvikivale: "Volim Gadafija".

Novinar Reutersa navodi da je grad napušten i veoma oštećen.

Jedini grad koji je pod kontorlom Gaddafijevih protivnika na zapadu zemlje je Misrata, koji se nalazi oko 200 kilometara od Tripolija i uprkos tome što je u petak u njemu bilo mirno, Gaddafijevi protivnici očekuju da će ih njegove snage uskoro napasti.

Više od 10.000 osoba izašlo je u petak na ulice Benghazija, drugog po veličini grada u Libiji, tražeći odlazak Gaddafija i moleći se za pobjedu.

U Benghaziju, uporištu pobune na istoku zemlje, svakog petka poslije molitve okupljaju se ljudi u znak protesta.

"Mnogo ljudi je izginulo u našoj borbi u Ras Lanoufu i Benghaziju, međutim mladi su izabrali da se bore umjesto da gledaju produžetak ove vlasti", izjavio je slijepi imam, prenosi AFP.

Zapadne agencije navode da Gaddafijeve snage spremaju napad i na Benghazi.

(FENA)

Bravo za Gadafija. Ocigledno je da Libijci neceju da se odreknu toalet papira i da ispustaju sjemenu tekucinu u gace i postelju. Njima ne trebuju Muhamedovi obozavaoci pedofilije i kamenovanja. I oni neceju da bambusaju djevice u Dzenetu, njima ce Pukovnik stvoriti Dzenet na zemlji .

А зашто мислиш ДА ЈЕ АМЕРИКА ДУЖНА ДА ОБНАВЉА МУСЛИЛМАНСКЕ ДРЖАВЕ ???

Jednostavno jer ona je ucestvovala u zbacivanju rezima u Iraku i Afganistanu i uz to Amerika gaji davnasnje dobre odnose sa Saudijskom Arabijom tako da bi politika muslimana trebala da se zasniva na politici nezameranja sa Amerikom i sa dobrom voljom muslimana da se Amerikancima uvijek izadje u susret.

Jednostavno jer ona je ucestvovala u zbacivanju rezima u Iraku i Afganistanu i uz to Amerika gaji davnasnje dobre odnose sa Saudijskom Arabijom tako da bi politika muslimana trebala da se zasniva na politici nezameranja sa Amerikom i sa dobrom voljom muslimana da se Amerikancima uvijek izadje u susret.

А јеси ли ти стварно толико глуп и луд да верујеш да ће Америка која је хришћанска, тј.католичка, тј.протестантска ДА ФОРМИРА ДРЖАВЕ ШЕРИЈАТА И ЛУДАКА КОЈЕ ЋЕ БИТИ ПРЕ СВЕГА ЊЕНИ НЕПРИЈАТЕЉИ???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back