RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav odgovor? Leševi su sahranjeni, a sela su obnovljena. Neće valjda da ih drže u
muzeju? Hebote, pa prošlo je više od deset godina.

Samo jedan primer:

Za to vreme Albanci su završili autoput od Tirane do Prištine, dok je kod nas
izgrađeno desetak:mrgreen: kilometara autoputa na koridoru deset.
dsc09063.jpg

Zato bi bilo bolje da malo manje srbujemo i da se pokrijemo ušima.

То пре свега важи за "нашу способну владу и драгог нам Великог Вођу" који су нас опет усрећили НОВИМ КРЕДИТОМ од тричавих 250.000.000 $ - УЖАС!!!

ПС. Ала је ГУЖВА на овом ауто - путу мора да је велика размена добара између Албанца и Шиптара, целих 100 кг хероина на дан, таман колико стане у гепек овог аутомобила! :mrgreen:

Poslednja izmena:
Mislim da ce Amerika morati da pozuri sa vojnom intervenicjom jer Libijski revolucionari nece moci dugo da se odrze jer Gadhafi ne zali da upotrijebi svako oruzje koje mu je pri sebi.Amerika definitvno mora osloboditi Libiju i mislim da Bengazi mora javno pozvati Ameriku da vojno intervenira.Libija treba da postane demokratskom zemljom i Libija jedino kao demokratska zemlja moze uspjeti.Gadhafi je pretjerao sa svojim nasilnistvom i mislim da ce mu biti sudjeno kad bude svrgnut sa vlasti.Gadhafi rizikuje da ga Libijski sud osudi na smrtnu kaznu.Amerika mora pomoci Libiji i Libija ce biti strateski partner Americi i omogucice Libija da Amerikanci mogu po jeftinoj cijeni uzimati naftu.

Sta si se zapenus'o. Vish da ce ih Gadafi rasterati ko malo dete golubove.

Benganzi molim te prokomentarisi ovo: evo i Rusi imaju jedan drzavni sovreign wealth fond sa 90 milijardi dolara vredne imovine:

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_National_Wealth_Fund

U tom fondu se trenutno nalazi imovina vredna 90,94 milijardi dolara, 2008. je bilo 32 milijarde dolara:

http://www1.minfin.ru/en/nationalwealthfund/statistics/amount/index.php?id4=5830

Da li to znaci da je Putinovo privatno vlastistvo ili je pak to drzavno vlasnistvo Ruske Federacije? Ako je to Putinovo privatno vlasnistvo onda Putin ima svojih licnih 90 milijardi dolara. :hahaha:

Evo ih i svi ostali sovereign wealth fondovi - tu su i libijski i ruski i mnogi drugi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sovereign_wealth_fund#Largest_sovereign_wealth_funds

Da jeste, kako da ne:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/855268/Pad+Zavije.html

Lažna uzbuna

Libijski mlazni avion tipa "falkon" nakratko je proleteo kroz vazdušni prostor Grčke i produžio za Egipat.

Iako se nagađalo da se u avionu nalazi libijski predsednik Moamer el Gadafi, aerodrom u Kairu saopštio je da je u njemu, u stvari, načelnik Libijske službe za nabavke i logistiku general ma-or Abdel el Zavi, prenosi Rojters.

El Zavi je nosio specijalnu Gadafijevu poruku za vojni savet, koji upravlja Egiptom.

Pad Zavije

Najmanje 40 mrtvih u obračunu pobunjenika i Gadafijevih snaga u gradu Zavija, nadomak Tripolija. Vojni tenkovi ušli na glavni gradski trg i preuzeli kontrolu grada. Gadafi optužio Francusku da želi da kolonizuje njegovu zemlju.

Posle više od 24 časa borbe, trupe lojalne libijskom predsedniku Moameru el Gadafiju zauzele uporište pobunjenika u gradu Zavija, koji se nalazi na oko 50 kilometara od libijske prestonice. U sukobima za kontrolu grada, poginulo je najmanje 40 ljudi, saznaje Rojters.

Gadhafi rizikuje da ga Libijski sud osudi na smrtnu kaznu.Amerika mora pomoci Libiji i Libija ce biti strateski partner Americi i omogucice Libija da Amerikanci mogu po jeftinoj cijeni uzimati naftu.

Aha znaci to je cilj, da Amerikanci dobiju jeftine koncesije na nafta polja u Libiji... i ti se ovde predstavljas kao neki musliman koji zeli dobro svojoj braci u Libiji, MORE MARS BRE.

Ja zelim dobro mojim muslimanima.Sta fali Saudijskoj Arabiji koja uziva povjerenje u Americi i koja je jedna od vaznih strateskih zemalja Amerike?Znate li da Saudijska Arabija ima Serijat i sude se po Kur'anu a Libija moze postati to isto ako se prikloni Americi jer amerika se nece mijesati drzavnom uredjenju buduce Libije.Ja zelim dobro mojim muslimanima ja ne zelim da non stop ratuju protiv Amera nego zelim da se Islamske zemlje priklone Americi i da imaju zastitu Amerike i da Amerika ulaze u te zemlje a to je u razvoj i u gradjenju gradova, puteva, podizanuja standarda zivota i ostalog.Zelim da Libija postane drugi Japan i da ima sve sto je rasplozivo i da ima mira i stabilnosti i da ima puno novca a uz to da budu Islamska drzava.

U stvari znas sta Mingo - zabole me bas dupe, ako vi muslimani hocete da dajete svoju naftu jeftino Amerikancima sto se mene tice dajte je jeftino, najjeftinije, posto to nije moja nafta ne tice me se.

A što se Iraka tiče, Amerikanci su lagali. Opšte poznata stvar.

А што се тиче Сијукса - Американци су лагали, а што се тиче Ирокеза - Американци су лагали, а што се тиче Лакота - Американци су лагали,.......,а што се тиче Мексиканаца - Американци су лагали, а што се тиче Панамаца - Американци су лагали, ......, а што се тиче Вијетнамаца - Американци су лагали, а што се тиче Камбоџанаца - Американци су лагали, а што се тиче Јапанаца - Американци су лагали, а што се тиче Срба - Американци су лагали, а што се тиче Либије - Американци ЛАЖУ, ....... али МИ, "еуропејци и интелектуалци, јеб....те, ала ЛЕПО звучи!", МИ им све ВЕРУЈЕМО јер је Америка једна лепа земља која има много лепих планина (без Индијанаца, наравно), много лепих градова где сваки амерички полицајац може некажњено УБИТИ црнца, хиспоамериканца, "жутаћа" па и "бело ђубре" а да НИКОМЕ не одговара, много лепог ХАШИША (Обама дај хашиша, дај ХАШИША.... а пошаљи и мало $$$ осушише нам се непца хвалећи вас, да ПОДМАЖЕМО....:sad2:!)..... УЖАС!

A Dmitri Medvedev je ipak osudio ubijanje civila u Libiji. Verovatno i on gleda CNN.

Molim te prokomentarisi onih 70 milijari dolara o cemu sam pisao - da li je to privatno vlastistvo Gadafija i njegovih sinova ili je to vlasnistvo drzave Libije kao sto je to slucaj kod svih ostalih sovereign wealth fondova u svetu? Ili je taj libijski sovereign wealth fond neki kao veliki izuzetak ili tako nesto? Eto ne znam.
:think:

Ne znam nista o Bahreinu, ali pretpostavljam da ne prodaju nikom naftu ispod trzisne cene, a ako ima stranih naftnih kompanija u Bahreinu da imaju tamo koncesije onda su sigurno platili te koncesije po trzisnoj ceni, znaci uopste ne jeftino.

Pa ako se Ameri budu mnogo kurčili i pokušaju da otmu naftu Libijcima, ovi što se
danas bore protiv Gadafija sutra mogu okrenuti cevi prema njima.

Nafta mora ostati u vlasništvu libijskog naroda.

Premijer Cvetković sutra u poseti Turskoj
Međunarodni Radio Srbija - Pre 57 minuta
Premijer Mirko Cvetković će sutra i u petak boraviti u poseti Turskoj, gde će razgovarati sa najvišim zvaničnicima i otvoriti Poslovni forum - saopštila je večeras Vlada Srbije. Kako je najavljeno, Cvetković će sutra u Ankari razgovarati sa turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom i predsednikom Parlamenta Mehmetom Ali-Šahinom. Zvaničnici dve zemlje će potpisati Sporazum o saradnji u borbi protiv teških krivičnih dela, terorizma i organizovanog kriminala, kao i Sporazum o saradnji u oblasti životne sredine. Cvetković će u petak u Istanbulu otvoriti Poslovni forum na kojem će učestvovati predstavnici najvećih turskih i srpskih preduzeća. Prema programu posete, premijer će u Istanbulu razgovarati i sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom Prvim. U srpskoj državnoj delegaciji će biti i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić, ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić, kao i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

U skladu s demokracijom koju ova vlada vodi i koja je osudila Libiju i uvela sankcije Belorusiji,ocito je da ce premijer baba-Cvetkovic sutra ocitati lekciju Turskoj zbog unijenih 300 zena po serijatu prosle godina kao i da ce osuditi nedemokracijsko ponasanje Turske prema kurdima i okupaciju Kipra,zar ne.

Ne znam nista o Bahreinu, ali pretpostavljam da ne prodaju nikom naftu ispod trzisne cene, a ako ima stranih naftnih kompanija u Bahreinu da imaju tamo koncesije onda su sigurno platili te koncesije po trzisnoj ceni, znaci uopste ne jeftino.

Бахреин нема нафте,али је трговачко средиште,и "Бенгази"има и тамо протеста,задовољних становника,али због суседства са С.Арабијом медији избегавају да их помињу /мало цензуре !?/,као и
за саму С.А. Америма више одговара пљување Либије него Јемена,који је исто блиски сусед С.А.

Pa ako se Ameri budu mnogo kurčili i pokušaju da otmu naftu Libijcima, ovi što se
danas bore protiv Gadafija sutra mogu okrenuti cevi prema njima.

Nafta mora ostati u vlasništvu libijskog naroda.
Da, da, da, ...
Ameri su sve organizovali i skrkali silne pare da bi nafta ostala u vlasništvu Libijskog naroda!
:hahaha::zcepanje::rotf:
Međutim... naišli su na nekog ko doslovno misli: Il' Polkovnik, il' pokojnik!
Biće da je, bar za sada, Polkovnik!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back