RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
STA TRABUNJA ONAJ OBAMA ... :eek:

PRVO TRAZI OD DEMOKRATSKE SAUDIJSKE ARABIJE DA POSALJE NAORUZANJE POBUNJENICIMA ( AMERICKO NARAVNO , JER SAUDIJA I NEMA DRUGOG ) , A U ISTOM GOVORU PODRZAVA ,, DEMOKRTSKE PROMENE U SAUDIJSKOJ ARABJI ,, ... :think:

USTVARI SVE JE JASNO - SIRI HAOS , SPASAVAJ DOLAR .. :D

Bolje mu je da nagomila trupe na granice sa Texasom,

inače ode Texas ako ovako nastavi da se brine za situaciju u Severnoj Africi.

Koliko vidim svakim danom svi polako ali sigurno dizu ruke od pobunjenika nema raznoraznih izreziranih slika i slicica samo neke brojke a znate kako tesko se coveku pobudjuje emocija samo brojkom tako da mi se cini da ce Gadafi da prezivi i ne samo to.
Svi gradovi su skoro pa vraceni ostao je jos samo Bangazi.
Zrtve su 5 , 10 12 vecinom pobunjenika sto samo govori o tome kolika je njihova snaga. I da tu zapravo revolucije ni ustanka nije ni bilo vec par stotina likova videlo priliku da malo pljacka ali im se to brzo obilo o glavu

Opozicione snage kontrolišu celokupnu teritoriju istočno od Ras Lanufa (preko 1000
kilometara obale), dok Gadafi ne kontroliše čak ni sve gradove u Tripolitaniji, tako da
mi nije jasno o čemu ti pričaš?:think:

EP_libya_map.jpg

Libija jest simpatična zemlja, osobito onijema koji vole more, palme, pijesak .. i garantovanu osamu na plaže...

Ali, Libija ima i naftu. Đe je nafta tu su veliki novci. Ko gazduje naftom, gazduje i novcima. Ne radi ništa, a "lova do krova". E, to je zapelo za oko pobunjenicima. Oće novce bez rada. Ka Gadafijevci...

Naftno bogatstvo učinjelo je da benzin u Libiju, voljom vlasti, bude 5 euro-centi litar, što u isto vrijeme i hranu čini jeftinom. Plus jeftinija sva roba široke potrošnje. Razumije se, ni bogati nijesu uzkraćeni, sve poznate svjetske marke tamo su.

A, kad ode Gadafi, dođe nama već po zlu poznata tranzicija, pa zapadna demokratija, pa američke naftne kompanije... cijene će "skočit u nebo", libijska "sirotinja" tek će onda postat sirotinja, bogataši će postat još bogatiji, socijala će se iztanjit, pa će Libijci ipak morat zasukat rukave.. ako im iko i pruži šansu, jer danas svi preferiraju školovane. A, u Libiju ili si nepismen ili si doktor nauka...

Bože, pomozi im, čine što znaju, no ne znaju što čine.
Тачно тако.

Mislim da je Libija jedna jako zgodna zemlja koja ima lijepe predjele i ona ima lijepo primorje i fantasticne plaze u kojima se covjek moze fino odmoriti.Zato Libija ce u buducnosti biti turisticka zemlja koja ce primati veliki broj posjetilaca koji ce traziti svoj mir u Libiji jer Libija moze pruziti mir svakome jer je tako lijepa da se od ljepote ne mozes nagledati.Libija je jasno rekla ne diktaturi i ona je jedina zemlja koja je jasno rekla diktaturi da ne moze proci jer Libiju sacinjava hrabri Libijski narod.Libija stoga kad se gleda preko mape je fantasticno mjesto za odmor i moze se posjetiti svako mjesto koje je lijepo a to je pustinja koja krasi Libiju.Inace Libija poslije rata ce sagraditi puno Dzamija i ljudi ce masovno odolaziti da klanjaju jer Libija je zemlja muslimana koji zele da se klanjaju Allahu i koji zele imati Islamsku drzavu Libiju koja je bogata naftom i koja ima sanse da bude bogata zemlja regiona.Inace Amerika je tu i ona se konsultira kako da pomogne Libijskom narodu i mislim da ce biti neophodna pomoc za Libijske vojnike koji zele svrgnuti Gadhafija tako da bih volio da Amerikanci konacno srede Gadhafija i da izvedu vojnu intervenciju kako bi spasili Libijski narod daljeg ginjenja.Libija zato treba da je ponosna i da jasno kaze da nece diktaturu i da zeli imati dobre odnose sa Amerikom koja zeli pomoci Libijskom narodu da se oslobodi Gadhafija.Mislim da ce se na kraju to i desiti i da ce Amerika intervenirati i da ce pomoci Libijskom narodu jer pomoc je neophodna.

Poslednja izmena:
Mislim da je Libija jedna jako zgodna zemlja koja ima lijepe predjele i ona ima lijepo primorje i fantasticne plaze u kojima se covjek moze fino odmoriti.Zato Libija ce u buducnosti biti turisticka zemlja koja ce primati veliki broj posjetilaca koji ce traziti svoj mir u Libiji jer Libija moze pruziti mir svakome jer je tako lijepa da se od ljepote ne mozes nagledati.Libija je jasno rekla ne diktaturi i ona je jedina zemlja koja je jasno rekla diktaturi da ne moze proci jer Libiju sacinjava hrabri Libijski narod.Libija stoga kad se gleda preko mape je fantasticno mjesto za odmor i moze se posjetiti svako mjesto koje je lijepo a to je pustinja koja krasi Libiju.Inace Libija poslije rata ce sagraditi puno Dzamija i ljudi ce masovno odolaziti da klanjaju jer Libija je zemlja muslimana koji zele da se klanjaju Allahu i koji zele imati Islamsku drzavu Libiju koja je bogata naftom i koja ima sanse da bude bogata zemlja regiona.Inace Amerika je tu i ona se konsultira kako da pomogne Libijskom narodu i mislim da ce biti neophodna pomoc za Libijske vojnike koji zele svrgnuti Gadhafija tako da bih volio da Amerikanci konacno srede Gadhafija i da izvedu vojnu intervenciju kako bi spasili Libijski narod daljeg ginjenja.Libija zato treba da je ponosna i da jasno kaze da nece diktaturu i da zeli imati dobre odnose sa Amerikom koja zeli pomoci Libijskom narodu da se oslobodi Gadhafija.Mislim da ce se na kraju to i desiti i da ce Amerika intervenirati i da ce pomoci Libijskom narodu jer pomoc je neophodna.
Болест!

Kao sto mozemo zapaziti Libija se nosi sa jednim problemom a to je diktaturom i taj problem mora biti rijesen kao bi Libija nastavila da bude lijepa kao ranije.Libija se zato mora izgraditi i postati lijepoim islamskom drzavom ali sa demokracijom koja ce biti uvedena u Libiju jer Gadhafi ne moze biti vise predsjednik.Gadhafi je pokazao da je zlocinac i da ne moze da bude predsjednik Libije tako da muslimani Libije zele da imaju novi sistem drzave koji ce biti baziran na demokraciji i na Islamu.Ipak se nadam da ce Amerika da pomogne Libiji i da ce Amerika svrgnuti predsjednhika Gadhafija jer drugacije se ne moze jer narod uzaludno gine ovih dana sve zbog Gadhafijeve lude glave koja misli da moze vjecno ostati predsjednikom.Libija ipak nije monarhija da bi Gadhafi ostao vjecno na vlast.Libija zeli potpuno drugi sistem i zeli demokraciju gdje ce Libija imati dobre odnose sa Amerikom i imati partnerske odnose sa Amerikom i gdje ce Libija biti otvorena za turizam.To je uslov da bi Libija postala jos ljepsom i jos Islamskijom kako bi narod imao gdje da se klanja i da se klanja Allahu.

Poslednja izmena:
Ja u Libiji nista ne bih mijenjao, Libija je do sada bila jedna slatka zemlja sa najvecim rastom BDP i sa veoma slobodnim ljudima koji se nijesu opterecivali pedofilskim prorokom i zapiranjem guze rukama kojima se posle obeduje. Za Libijce nije potrebno Gusul kupanje, jer se oni kupaju svaki dan i nikad nijesu znojavi...ne trebuju im mnogo Dzamija jer oni ne sanjaju o Dzenetu i bambusanju djevica, vec im je samo dovoljno besplatno obrazovanje i lijecenje kod pravih lijecnika koji znaju sve najbolje i mogu izlijeciti islamiste koji hoce da zavedu zli Serijat.

Kao sto mozemo zapaziti Libija se nosi sa jednim problemom a to je diktaturom i taj problem mora biti rijesen kao bi Libija nastavila da bude lijepa kao ranije.Libija se zato mora izgraditi i postati lijepoim islamskom drzavom ali sa demokracijom koja ce biti uvedena u Libiju jer Gadhafi ne moze biti vise predsjednik.Gadhafi je pokazao da je zlocinac i da ne moze da bude predsjednik Libije tako da muslimani Libije zele da imaju novi sistem drzave koji ce biti baziran na demokraciji i na Islamu.Ipak se nadam da ce Amerika da pomogne Libiji i da ce Amerika svrgnuti predsjednhika Gadhafija jer drugacije se ne moze jer narod uzaludno gine ovih dana sve zbog Gadhafijeve lude glave koja misli da moze vjecno ostati predsjednikom.Libija ipak nije monarhija da bi Gadhafi ostao vjecno na vlast.Libija zeli potpuno drugi sistem i zeli demokraciju gdje ce Libija imati dobre odnose sa Amerikom i imati partnerske odnose sa Amerikom i gdje ce Libija biti otvorena za turizam.To je uslov da bi Libija postala jos ljepsom i jos Islamskijom kako bi narod imao gdje da se klanja i da se klanja Allahu.

izraz dana

14:23
Vlada Muamera Gadafija je odbacila tvrdnje da je nudila pregovore antivladinim snagama. Avioni nastavljaju da bombarduju Ras Lanuf.

14:46
Više od 215.000 ljudi, uglavnom stranih radnika, izbjeglo je iz Libije u protekle dvije sedmice zbog sukoba između pobunjenika i snaga lojalnih libijskom vođi Moameru Gadafiju, ali nema dovoljno avionskih letova za njihov povratak kući, saopštile su danas humanitarne agencije.

Priliv izbjeglica u Tunis, Egipat i Niger je smanjen proteklih dana zato što je zbog sukoba na zapadu Libije kretanje postalo ograničeno, objavila je Agencija UN za izbjeglice (UNHCR), prenio je Rojters. "Među onima koji čekaju evakuaciju na tuniskoj i egipatskoj granici najviše je neoženjenih državljana Bangladeša, a trenutno nema dovoljno letova za Bangladeš i druge dijelove Azije, kao ni za podsaharsku Afriku", izjavio je portparol UNHCR Adrijan Edvards.

Pobunjenici dali Gadafiju rok od 72 sata da napusti zemlju
Politika - Pre sat i 4 minuta
BENGAZI - Pobunjenici neće sudski goniti libijskog lidera Moamera Gadafija za zločine koje je počinio ukoliko podnese ostavku u narednih 72 sata i napusti Libiju, izjavio je danas vođa pobunjeničkog Nacionalnog libijskog saveta.

"Ukoliko Gadafi odmah napusti Libiju, u roku od 72 sata, i zaustavi bombardovanje, mi sami Libijci odustaćemo od sudskog gonjenja za zločine", rekao je bivši libijski ministar pravde, a sada šef pobunjeničkog Saveta Mustafa Abdel Džalil u telefonskoj izjavi za arapsku televiziju Al Džazira.

Prema njegovim rečima, rok za podnošenje ostavke neće biti produžen posle 72 sata, prenela je agencija Rojters.

Povodom predloga za pregovore koje je navodno Gadafi ponudio vođama opozicije, Mustafa Gerijani zadužen za medije u sedištu pobunjenika u Bangaziju rekao je da su oni odbačeni.

"Mi nećemo pregovarati s njim (Gadafijem). On zna gde je aerodrom u Tripoliju i sve što treba da uradi jeste da ode i da se zaustavi krvoproliće", rekao je Gerijani.

Jedan zvaničnik libijske vlade, koji nije želeo da mu bude navedeno ime, demantovao je da je Gadafijev režim uopšte i ponudio razgovore s vođama pobunjenika, navela je francuska agencija.

16:00
Antivladine snage neće sudski goniti libijskog lidera Muamera Gadafija za zločine koje je počinio ukoliko podnese ostavku u narednih 72 sata i napusti Libiju, izjavio je danas vođa antivladinog Nacionalnog libijskog savjeta."Ukoliko Gadafi odmah napusti Libiju, u roku od 72 sata, i zaustavi bombardovanje, mi sami Libijci odustaćemo od sudskog gonjenja za zločine", rekao je bivši libijski ministar pravde, a sada šef pobunjeničkog Savjeta Mustafa Abdel Džalil u telefonskoj izjavi za arapsku televiziju Al Džazira.

Prema njegovim riječima, rok za podnošenje ostavke neće biti produžen posle 72 sata, prenijela je agencija Rojters.
Povodom prijedloga za pregovore koje je navodno Gadafi ponudio vođama opozicije, Mustafa Gerijani zadužen za medije u sedištu antivladinih snaga u Bangaziju rekao je da su oni odbačeni.

16:46
Evropska unija je danas postigla dogovor o uvođenju novih sankcija režimu libijskog vodje Muamera Gadafija, koje se prevashodno odnose na pet ekonomskih institucija, uključujući Libijsku investicionu upravu i Libijsku centralnu banku. EU je najavila da bi sankcije trebalo da stupe na snagu do petka.

Malta je ranije izrazila zabrinutost da bi sankcije mogle nepovoljno da se odraze na evropske kompanije u kojima Libijska investiciona uprava posjeduje akcije, ali su stručnjaci kasnije obećali da će "izbjeći negativne posljedice po evropske firme".
Libijska investiciona uprava ima akcije u italijanskoj banci "UniKredit", italijanskoj vojnoj i aeronautičkoj kompaniji "Finmekanika", italijanskom fudbalskom klubu "Juventus" i britanskoj izdavačkoj kući "Pirson" koja izdaje list "Fajnenšel tajms", naveo je AFP.

Kad vec pomenusmo Italiju .

Ministarstvo unutrasnjih poslova Italije : Vojno mesanje amerike u Libiji moze izazvati Treci svetski rat .

,, Vojno mesanje amerike u dogadjaje koji se odvijaju u Libiji moze dovesti do pocetka Treceg svetskog rata ,, - izjavio je danas ministar unutrasnjih poslova Italije Robero Maroni .

Mislim da se blizi kraj Gadhafiju i da je vrijeme da on ode sa vlasti jer ne vjerujem da mu se ne treba suditi.Mislim da mu se za ovaj sukob mora i suditi kako bi se priveo Medjunarodnom Tribunalu u Hagu ili sudu u Libiji.Gadhafi je kriv zato sto nije dao odmah ostavku i zato sto se nadao da ce imati podrsku i da ce ljudi pasti na glupu propagandu prisustva Al Kaide medju pobunjenicima.Mislim da je svakome jasno da Libijski narod zeli promijene i da narod Libije zeli da se uspostavi Islamska drzava po demokratskom principu.Libija je jedna sretna drzava koja treba da se cuva jer ona moze biti utociste mnogim muslimanima koji zele zivjeti u jednoj Islamskoj drzavi.Na primjer ja bih rado zivio u Libiji i rado bih zivio sa Tuarezima u lutao bih pustinjom i pri tom klanjao bih se Allahu.Inace Libija je jedna divna zemlja koja ima more i koja ima lijepu pustunju tako da svakom muslimanu dodje zao kad vidi koliko se ratuje u Libiji i koliko muslimana gine u tim bitkama.Znaci Gadhafi ne zali da bombarduje Libijski narod i on prakticno ubija Libijski narod tako da mu se ne moze oprostiti i mora da mu se sudi u Libiji kako bi se osudio na vjesala jer jedino takva mjera je primjerna za Gadhafija.Libija vise ne moze trpjeti rat i ona zeli da kaze da stanovnici te prelijepe zemlje trebaju da se smire i trebaju Libiju sagraditi po principu demokracije u kome ce se graditi puno Dzamija i puno lijepih Minareta tako da ljudi Libije imaju gdje klanjati i moliti se Allahu.

Kad vec pomenusmo Italiju .

Ministarstvo unutrasnjih poslova Italije : Vojno mesanje amerike u Libiji moze izazvati Treci svetski rat .

,, Vojno mesanje amerike u dogadjaje koji se odvijaju u Libiji moze dovesti do pocetka Treceg svetskog rata ,, - izjavio je danas ministar unutrasnjih poslova Italije Robero Maroni .

Ukro mi teoriju dripac.

Mislim da se blizi kraj Gadhafiju i da je vrijeme da on ode sa vlasti jer ne vjerujem da mu se ne treba suditi.Mislim da mu se za ovaj sukob mora i suditi kako bi se priveo Medjunarodnom Tribunalu u Hagu ili sudu u Libiji.Gadhafi je kriv zato sto nije dao odmah ostavku i zato sto se nadao da ce imati podrsku i da ce ljudi pasti na glupu propagandu prisustva Al Kaide medju pobunjenicima.Mislim da je svakome jasno da Libijski narod zeli promijene i da narod Libije zeli da se uspostavi Islamska drzava po demokratskom principu.Libija je jedna sretna drzava koja treba da se cuva jer ona moze biti utociste mnogim muslimanima koji zele zivjeti u jednoj Islamskoj drzavi.Na primjer ja bih rado zivio u Libiji i rado bih zivio sa Tuarezima u lutao bih pustinjom i pri tom klanjao bih se Allahu.Inace Libija je jedna divna zemlja koja ima more i koja ima lijepu pustunju tako da svakom muslimanu dodje zao kad vidi koliko se ratuje u Libiji i koliko muslimana gine u tim bitkama.Znaci Gadhafi ne zali da bombarduje Libijski narod i on prakticno ubija Libijski narod tako da mu se ne moze oprostiti i mora da mu se sudi u Libiji kako bi se osudio na vjesala jer jedino takva mjera je primjerna za Gadhafija.Libija vise ne moze trpjeti rat i ona zeli da kaze da stanovnici te prelijepe zemlje trebaju da se smire i trebaju Libiju sagraditi po principu demokracije u kome ce se graditi puno Dzamija i puno lijepih Minareta tako da ljudi Libije imaju gdje klanjati i moliti se Allahu.
Болес'!

Ja u Libiji nista ne bih mijenjao, Libija je do sada bila jedna slatka zemlja sa najvecim rastom BDP i sa veoma slobodnim ljudima koji se nijesu opterecivali pedofilskim prorokom i zapiranjem guze rukama kojima se posle obeduje. Za Libijce nije potrebno Gusul kupanje, jer se oni kupaju svaki dan i nikad nijesu znojavi...ne trebuju im mnogo Dzamija jer oni ne sanjaju o Dzenetu i bambusanju djevica, vec im je samo dovoljno besplatno obrazovanje i lijecenje kod pravih lijecnika koji znaju sve najbolje i mogu izlijeciti islamiste koji hoce da zavedu zli Serijat.

Mislim da nema opasnosti od treceg svjetskog rata i da Amerika moze napasti Libiju i cilju svrgavanja Gadhafija i svrgavanja diktature.Mislim da niko od vecih sila u svijetu nije spreman da zarati zbog Libije sa amerikom koja zeli pomoci svrgavanju Gadhafrija i koja zeli pomoci pobunjenicima da svrgnu svoga vladara.Misli8m da Amerika moze komotno da planira vojnu intervenciju i da moze napasti Gadhafija kako bi se Gadhafi mogao silom sprijeciti da ubija Libijski narod.Libijski narod nije vise spreman da gine i on zeli jasno kazati svijetu da se mora pomoci Libijskom narodu kako bi se u Libiji sprovela demokracija i kako bi Libija bila buduci Americki partner.Mislim da Amerika zeli da pomogne Libijskom narodu jer Libija zeli postati Islamskom drzavom i zeli postati zemljom koja ce biti utociste muslimanima koji zele klanjati.Amerika je prijatelj muslimana i ona zeli da pomogne muslimanima u tranziciji i zeli da pomogne da se srusi diktatura kako bi Libija mogla da postane Americkim partnerom i kako bi se Americke firme mogle otvarati u Libiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back