RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
188950_145200695543134_143360419060495_277801_5169836_n.jpg

Od negde mi poznata ova priča sa humanitarnom katastrofom,
i eventualnom zaštitom "mirnog naroda" od strane NATA :think:

Stotine hiljada izbeglica

Od početka nemira u Libiji, iz zemlje je pobeglo više od 200.000 ljudi ka Tunisu, Egiptu i Nigeru, saopštavaju zvaničnici Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice.

izbeglice-527.jpg

Izbeglice u redu za hranu na granici Libije i Tunisa
"Mnogi od onih koji uspeli da pređu granicu rekli su da su im usput konfiskovani mobilni telefoni, foto-aparati i kamere, ali su uplašeni i ne govore rado o tome", izjavila je novinarima u Ženevi Melisa Fleming, portparol UNHCR-a.

Samo je u Tunis iz Libije prebeglo oko 100.000 ljudi od 20. februara, među kojima je 35.000 Egipćana i više od 10.000 ljudi iz Bangladeša.

Prema podacima UNHCR-a, oko 12.500 ljudi još čeka evakuaciju na tuniskoj strani granice.

Na prelazu Ras Ađir, na libijsko-tuniskoj granici, čeka više od 500 ljudi, a Ujedinjene nacije planiraju da naprave još jedan kamp u Tunisu.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/852676/Borbe+na+istoku+i+zapadu+Libije.html

Poslednja izmena:
Sta mislis da budes blizu mene kao obicna gradjanka koja obilazi izloge i koja se ne nada da jedan djecko koji je natjeran od nje da bude Sehid zeli postati u tom trenutku Sehid.Znaci budi pazljiva i nemoj tjerati ljude da budu Sehidi na taj nacin.

Mislim da je ovo izjava koja treba da zaplasi svakog ko ima nesto protiv Mingovog sagledavanja sveta...mislim da bi Mingu trebalo oduzeti mogucnost da na ovom forumu plasi ljude svojim izjavama o svojim mogucim teroristickim akcijama.Mislim da ne zelim da budem na forumo ciji moderatori odobravaju ovakav nacin pisanja i velicanje pedofijile i terorizma.Mislim da je Mingo terorista koji ceka da izvrsi neku teroristicku akciju u mojoj zemlji. Mislim da bi moderatori trebali da prijave Minga nadleznim sluzbama.

Ko jos misli kao ja?

:hahaha:

Ako si bio u Libiji mogao si da vidis samo prastari MiG-25 koji je samo po spoljnom izgledu slican MiG-u 31 i po nicemu vise.

Stvarno nisam expert za vojne avione, ali tvoj smeh je besmislen jer nisi u pravu. Naime Rusi su Gadafiju prvom u svetu dali MIG-29, uz mali uslov, da njima polotiraju isključivo ruski piloti...
Progooglaj malo, to je odavno poznato...
Ja se tvom neznanju ne smejem...Samo budala misli da zna sve !

BELORUSIJA SALJE VOJNU POMOC LIBIJI!?!?!?!?

Nadam se da je ovo tacno i nadam se da su poslali neko mocno oruzje.

http://www.dailytelegraph.com.au/arms-deliveries-from-belarus-to-libya/story-fn6e1m7z-1226013868112

Belarus sends arms to Libya

AIRCRAFT have been seen flying between Belarus and Libya, raising concerns that Ales Minsk is sending arms to Gaddafi.

"An Ilyushin Il-76 (plane) flew to Libya on February 15 from Baranovichi, a huge former Soviet weapon storage (area) now controlled by the Belarus government," said Hugh Griffiths of the Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), quoting aviation authority sources.

"We strongly suspect it was carrying weapons," he said.

Da li je neko stavio sliku ovde naroda koji je izasao na ulice oslobodjenog grada Zavije da slavi i pruzi podrsku Pukovniku? Ne verujem da je BBC i CNN do prikazao, tako da ne ocekujem od onih koji ih prate da to postave

EDIT: super, vidim da ste postavili

Stvarno nisam expert za vojne avione, ali tvoj smeh je besmislen jer nisi u pravu. Naime Rusi su Gadafiju prvom u svetu dali MIG-29, uz mali uslov, da njima polotiraju isključivo ruski piloti...
Progooglaj malo, to je odavno poznato...
Ja se tvom neznanju ne smejem...Samo budala misli da zna sve !

Ovde se nigde ne spominje MiG-29:

http://www.globalsecurity.org/military/world/libya/af-equip.htm

Libija nema modernu ratnu avijaciju, jer da ima teroristi bi vec odavno bili rastureni u potpunosti, ali nema veze, mislim da ce i ova zastarela avijacija biti dovoljna za rasturanje terorista ali doduse malo teze.

Gadafi bi za jedan dan razbio sva gomna i oslobodio celu zemlju, ali on ne krece u to iz vise razloga:

Prvo jer su se teroristi i obavestajci ubacili u narod, a gadafi nece da pobije neduzan narod tamo pa igra na kartu strpljenja.

Ako krene sa ozbiljnijom akcijom nato gomna ce pokusati da se umesaju i napasce mu zemlju brze nego sto su planirali, tj. imace puno "dokaza" za "humanitarnu intervenciju"

Zeli da dokaze celoj Libiji i svim plemenima sta znaci mudar ali i jako vladar koji ne zloupotrebljava svoju poziciju vodje revolucije.

Dobra vest:

The EU's arms trafficking watchdog organization has observed flights between Tripoli and Belarus. It has been concluded that Belarus is currently arming Gaddafi. Some of the planes have visited a military base in Baranovichi, Belarus, which has a dedicated military base that only handles stockpiled weaponry and military equipment. Gaddafi's sons have attended Belarusian-Russian military exercises before.[27][28]

Nekima lakše metar u doope, nego cenat u glavu...

Успут о бројном стању Либијског ваздухопловства /људство и авиони/сам пренео из "про-Гадафијевог" "ШПИГЛА" у коме дају коментар пензионисани Пентагонов генерал и неки Израелски војни
аналитичар,за које уопште нисам сигуран да имају неке симпатије према колонелу.

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,749121,00.html#reflint

Od negde mi poznata ova priča sa humanitarnom katastrofom :think:

Od početka nemira u Libiji, iz zemlje je pobeglo više od 200.000 ljudi ka Tunisu, Egiptu i Nigeru, saopštavaju zvaničnici Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice.
Можда ти је познато из оног догађаја када је твој покојни лидер Милошевић покушао геноцид на Косову

Mislim da je ovo izjava koja treba da zaplasi svakog ko ima nesto protiv Mingovog sagledavanja sveta...mislim da bi Mingu trebalo oduzeti mogucnost da na ovom forumu plasi ljude svojim izjavama o svojim mogucim teroristickim akcijama.Mislim da ne zelim da budem na forumo ciji moderatori odobravaju ovakav nacin pisanja i velicanje pedofijile i terorizma.Mislim da je Mingo terorista koji ceka da izvrsi neku teroristicku akciju u mojoj zemlji. Mislim da bi moderatori trebali da prijave Minga nadleznim sluzbama.

Ko jos misli kao ja?

Ma pusti Milorada. Ko se od njega plasi? On je samo jos jedan u nizu muslimanskih cyber sehida.

Ovde se nigde ne spominje MiG-29:

http://www.globalsecurity.org/military/world/libya/af-equip.htm

Libija nema modernu ratnu avijaciju, jer da ima teroristi bi vec odavno bili rastureni u potpunosti, ali nema veze, mislim da ce i ova zastarela avijacija biti dovoljna za rasturanje terorista ali doduse malo teze.

За подршку трупама на терену и не треба савремена ловачко-бомбардерска авијација већ стари добри и проверени апарати типа СУ-25. А то Либија треба да има.... Ако НЕМА ни то, е онда је...СТРАШНО! Надам се да ИМА! :per:

За подршку трупама на терену и не треба савремена ловачко-бомбардерска авијација већ стари добри и проверени апарати типа СУ-25. А то Либија треба да има.... Ако НЕМА ни то, е онда је...СТРАШНО! Надам се да ИМА! :per:

Mozda Gadafi nece da trci ko zdrebe pred rudu i odaje se. To su demonstranti, mozda ceka NATO...

Mozda Gadafi nece da trci ko zdrebe pred rudu i odaje se. To su demonstranti, mozda ceka NATO...

Боље да не чека, треба да делује и "почисти двориште" пре но ти злотвори буду нагомилали снаге за напад! То му је једина шанса, Пуковник има свега али не и времена! Али зна он то боље од мене, од нас. Остаје нам да се надамо да ће одбранити оно што ми нисмо успели до краја. Знаш ону чувену мисао из "Алан Форда" : "Ако каниш побједити несмеш ИЗГУБИТИ" и ТО је ТО! :ok: СТРАШНО!

Pokusacu da budem kratak,po nekadasnjoj vojnoj strukturi JNA za razbijanje 50 000 lako naoruzanih pobunjenika je sasvim dovoljno upotrebiti 1 puk LAP PVO koji je imao u svom sastavu baterije od 20,30 i 40 mm topove a koji su idealni za gadjanje pokretnih i nepokretnih ciljeva na zemlji,i naravno koriste kako pancirna zrna tako i trenitnozapaljiva,takodje u naoruzanju i opremi imaju i rucne bacacemmehanizaciju ili samohodna vozila,kamione za prevoz ljudstva i opreme,1 brigada motorizovane pesadije i za vazdusnu podrsku sasvim dovoljne su gazele kap i mi 8 za transport ljudstva ili upotrebu specijalnih jedinica,sto apsolutno verujem da Libija poseduje i mnogo vise od navedenog u smislu tehnike i obucenosti,Problem nastaje kada se pobunjenici nalaze u gradu,u kojem su takodje i civili,normalna je pojava da ce se civili ponasati u skladu sa datom situacijom jer su primorani,radi sacuvanja sopstvenog zivota,dakle i sam teren i konfiguracija tla u libiji daje nepovoljnost za preduzimanje ovakvih borbenih dejstava,jer je u pitanju pustinja i primorski gradovi ili grad na obodu pustinje,koja je ravna,kao vojvodina,bez stvaranja ogromnih civilnih zrtava sopstvenog stanovnistva,sto verujem da Gadafi pokusava da izbegne,a narocito jer zapadni lesinari svrljkaju oko njegove zemlje upravo cekajuci takvu situaciju,Pukovnik se odlucio na drugaciji pristup resenju situacije,koji je po mom misljenju duboko apstraktan s vojne tacke gledista ali imajuci u vidu da se radi o drzavniku koji je svojstven u apstraktnom ponasanju i vodjenju politike,moguce je da njegov pristup donese preokret koji zapadnjaci nikako ne bi zeleli,otuda i dolazi jos uvek zapadno,kolebanje oko celokupne stvari.

EU poziva Libiju da dozvoli ulazak humanitarnih radnika
Politika - Pre sat
BRISEL - Komesar Evropske unije za humanitarnu pomoć Kristalina Georgijeva pozvala je danas Libiju da dozvoli humanitarnim radnicima da uđu u zemlju i izrazila je zabrinutost zbog velikog broja izbeglica sa libijske strane granice sa Tunisom.

"Sve više sam zabrinuta zbog humanitarne situacije sa libijske strane granice", izjavila je Georgijeva nakon što je posetila ovu pograničnu oblast, javio je AFP.

Ona je istakla da je informacija o situaciji u ovoj oblasti malo, da broj onih koji pokušavaju da pređu granicu nije poznat, a da bi njihove potrebe mogle da budu izuzetno velike, dok "ograničen pristup humanitarnim radnicima ugrožava još veći broj ljudi i produžava patnju".

"Pozivam libijske vlasti i one koji kontrolišu delove Libije da dozvole humanitarnim radnicima da uđu u zemlju i olakšaju pristup onima kojima je naša pomoć potrebna", rekla je Georgijeva.

"Humanitarnoj zajednici mora da bude omogućeno da obezbedi pomoć bez ograničavanja i pretnji, u skladu sa humanitarnim principima neutralnosti i nepristrasnosti", naglasila je Georgijeva, ističući da je Evropska komisija spremna da pomogne u pogledu humanitarnih potreba u Libiji.

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) saopštio je danas da je od početka nemira u Libiji, iz zemlje u Tunis pobeglo više od 200.000 ljudi.

Komisija je obećala da će izdvojiti 30 miliona evra pomoći kako bi se za izbeglice u Tunisu obezbedili hrana, ćebad, šatori i lekovi.

Не! Таман посла! Ако допусти МОНСТРУМИМА ДВОЛИЧНИМ ПОД ШИФРОМ "ХУМАНИТАРНИ РАДНИЦИ" УЛАЗАК У ЗЕМЉУ - онда је готов и он и Либија... никако!!!!!!! Они доносе оружје, шпијунирају, подмећу "масакре", воде екипе лекара за комадање људи ради узимања органа...... Н И К А К О !!!!!!! То би била катастрофа!!!!!!!!

Успут о бројном стању Либијског ваздухопловства /људство и авиони/сам пренео из "про-Гадафијевог" "ШПИГЛА" у коме дају коментар пензионисани Пентагонов генерал и неки Израелски војни
аналитичар,за које уопште нисам сигуран да имају неке симпатије према колонелу.

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,749121,00.html#reflint

Prvi MIGovi-29 koji su preleteli rusku granicu su otišli Gadafiju.
Međutim ima tu neka kvaka 22. Lično sam ih video u jednoj vojnoj bazi.
Korišćeni su samo u izviđačke svrhe i pilotirali su njima isključivo ruski oficiri-piloti.
Postoji mogućnost da su oni tamo "na privremenom radu" i da kao takvi se ne ubrajajaju u libijsko ratno vazduhoplovstvo.
Ali su tamo !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back