RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne znam da li ce Gadafi pobediti u ovom ratu, verovatnije je da nece nego da hoce, ali se njegova vojska za sada jako dobro drzi :super: U svakom slucaju ovaj rat pokazuje vojnu slabost NATO-a - uopste nisu sposobni da zaustave libijsku vojsku koja uopste nema modernog naoruzanja, svo naoruzanje im je ih 70-ih godina, bombarduju ih vec vise od 100 dana bez rezultata :D

Ukroćena ofanziva

Libijska vojska potisnula pobunjenike sa položaja nedaleko od grada Bir al Ganam, nekih 80 kilometara južno od Tripolija, čime su utihnute najave velike ofanzive ustanika koja bi mogla da ugrozi i samu prestonicu.
Gadafijeve snege su zasule pobunjeničke položaje projektilima iz višecevnih raketnih bacača, posle čega su ustanici napustili položaje oko tog grada i počeli povlačenje dalje na jug.
Libijski vojni zvaničnici juče su saopštili da situacija na frontu nije tako crna kako je prikazuju mediji i pobunjenici, navodeći da vojska kontroliše značajna područja oko Naluta, kao i da od najavljenog juriša ustanika na Tripoli neće biti ništa.

Ja ne znam da li ce Gadafi pobediti u ovom ratu, verovatnije je da nece nego da hoce, ali se njegova vojska za sada jako dobro drzi :super: U svakom slucaju ovaj rat pokazuje vojnu slabost NATO-a - uopste nisu sposobni da zaustave libijsku vojsku koja uopste nema modernog naoruzanja, svo naoruzanje im je ih 70-ih godina, bombarduju ih vec vise od 100 dana bez rezultata :D

Зато Запад наоружава "побуњенике":

Francuska naoružava libijske pobunjenike i deli Gadafjev novac

:evil:

Rusi su za samo 5 dana unistili gruzijsku armiju koja je imala dosta modernog naoruzanja (npr. moderne PVO sisteme BUK uvezene iz Ukrajine i T-72 tenkove modernizovane u Izraelu) dok NATO ne moze ni za 100 dana da okrnji libijsku armiju koja uopste nema modernog naoruzanja hehehe :mrgreen:

Rat se sve vise internacionalizuje.

Kako prenosi britanski Telegraph sudanska vojska je usla u Libiju, posto je sudanska vlada prijatelj libijske vlade, ovo znaci da libijska vlada dobija pojacanje:

Sudanese army seizes southern Libyan town

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...udanese-army-seizes-southern-Libyan-town.html

The Sudanese army has seized a town in southern Libya that is the gateway to oilfields crucial to rebel hopes of establishing financial independence.

Rat se sve vise internacionalizuje.

Kako prenosi britanski Telegraph sudanska vojska je usla u Libiju, posto je sudanska vlada prijatelj libijske vlade, ovo znaci da libijska vlada dobija pojacanje:

Sudanese army seizes southern Libyan town

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...udanese-army-seizes-southern-Libyan-town.html

The Sudanese army has seized a town in southern Libya that is the gateway to oilfields crucial to rebel hopes of establishing financial independence.

vest koja me je jako obradovala i oraspoložila.......nadam se samo da je istinita

Meni je ovo interesantno

The Gaddafi army was coming in and taking out the oilfields every time the rebels start pumping oil. They've dismantled the fields quite carefully so the rebels need security down there

Mazen Ramadan, a financial adviser to the Transistional National Council, yesterday said the opposition was facing a cash crisis that had left it unable to pay for imports or meet salaries for its employees.

Without oil sales, the opposition complain their administration is incapable of battling Gaddafi and running the rebel safehavens. "We don't have any money. We are working with a lot of people but it seems like a time-consuming process, and we need the money," Mr Ramadan said.

Znaci taj tzv. "Nacionalni Tranzicioni Savet" uopste nema nikakvu kontrolu nad naftom u Libiji i ne ispacuje plate svojim zaposlenima u Bengaziju, izgleda da je u Bengaziju i u istocnoj Libijji finansijska i ekonomska situacija mnogo kriticnija nego u Tripoliju i u zapadnoj Libiji, eto im zivot bez Gadafija, trazili ste, dobili ste, sada uzivajte!!!

Sad će oni da tvrde da je tu bio neki štab PVO i da su se Gadafijevi vojnici presvukli u studente.Laži se ne mogu sakriti ,ali pobesnela Nato mašinerija ne zna da stane.Oni još uvek misle da je to ratovanje protiv Zulu naroda i da će se o tome saznatio istina za jedno sto godina,kada ne bude više važno,pošđto su ciljevi postignuti.Dokle,ljudi dokle?

Sad će oni da tvrde da je tu bio neki štab PVO i da su se Gadafijevi vojnici presvukli u studente.Laži se ne mogu sakriti ,ali pobesnela Nato mašinerija ne zna da stane.Oni još uvek misle da je to ratovanje protiv Zulu naroda i da će se o tome saznatio istina za jedno sto godina,kada ne bude više važno,pošđto su ciljevi postignuti.Dokle,ljudi dokle?

Док им српска чизма за врат нестане :rtfm:

vest koja me je jako obradovala i oraspoložila.......nadam se samo da je istinita

Sudanska vojska je usla u Libiju, Telegraph je moj omiljeni list, ima pouzdane informacije i to nije se igrati s takvim, Telegraph bi bio u gubicima kada bi se ispostavilo da siri lazne informacije posto je takav tip lista da prvi na vreme sazna i objavi nesto vazno.

Ovo je najnepovoljnija vest za protivnike libijske vlade jer ako sudanska vojska ovlada izvorima nafte koji su u tom podrucju, oni ce ostati bez ikakvih izvora prihoda.

....e да смо ми имали бар део медијске пажње '99 приликом НАТО бомбардовања,као што сад полако излази на видело у Либији,ко зна........???

...а можете (нарочито Јагуарка)помислити какве влажне снове има БоТа,који да нуди по 100Е сваком"присталици" не би могао да их на митинг скупи ни 10% од ове у Триполију !?

a jeste primetili da NIGDE u medijima zapada nema snimaka demonstracija podrske Gadafiju sa mitinga u Tripoliju ?

ovo znaci da Gadafi prakticno ima skoro TOTALNO podrsku libijskog naroda u odbrani Libije protiv NATO nacisticke gamadi :klap:

Poslednja izmena:
Мада је вероватно,провладино демократско (ако постоји) гласило "Индепендент",чији су текстови про - НАТОвски,ипак објављује (скоро)све коментаре читалаца који су махом наклоњени Гадафију,мада има нормално и контра (права енглеска "Крстарица")!?

Rusi su za samo 5 dana unistili gruzijsku armiju koja je imala dosta modernog naoruzanja (npr. moderne PVO sisteme BUK uvezene iz Ukrajine i T-72 tenkove modernizovane u Izraelu) dok NATO ne moze ni za 100 dana da okrnji libijsku armiju koja uopste nema modernog naoruzanja hehehe :mrgreen:

paaa.... da je ista situacija, bas i nije: Gruzini su Rujama maltene pod ruku, oni znaju sve o njihovom rasporedu i sistemima i lagano im je bilo da ih biju kao malo dete

s druge strane, Libija je preko sveta i jednima i drugima, a teren je takav kakav je - cenim da bi i Rusi imali probleme da se kojim slucajem bave istom prljavom rabotom kao NATO

Mislim da je presudno što više nije ista situacija kao u našem slučaju.Kad je trebalo nas bombardovati svi su potrčali,prvi Nemci,sada se saveznici nešto osuše,a i afričke zemlje će valjda pomoći.Pitanje je samo kako zaustaviti bombardovanje,tu je ključna borba u UN.Mogu oni da pljunu pod prozor Gadafiju sa optužnicama,ako on odbrani zemlju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back