RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nažalost ne verujem da amerika stoji iza ovoga ima previše stranih investicija u njoj pogotovu američkih , ne bi dobili bilo šta dolaskom muslimana na vlast čak bi i izgubila , istina je da je Gadafi 40 godina tamo vlada ali je istina i da su oni platežno mnogo bili sposobniji od nas tj od srbije , i da su tamo krenuli u reforme da postanu država otvorenog uma , ovaj sada bunt je po meni predvođen nazadnim snagama koji će libiju vratiti bar sto godina unatrag vreme šerijata i napraviti još jedan muslimanski koncentracioni logor za obične ljude.

ma amerika bre nema nikakve investicije u libiji sta ti je

pa oni su libiju vise od 20 godina drzali pod sankcijama

tek su negde 2006 cini mi se normalizovani odnosi

amerika bi eksremno profitirala smenom gadafija

jer amerika nema ni 1% od libijske nafte profita. a kada bi skinuli gadafija preuzeli bi libijske kompanije naftne ko sto su preuzeli iracke posle smene sadama huseina

KAMENICAMA NA AMBASADU LIBIJE U BEOGRADU

(22)
Utorak, 22. Februar, 2011.| Autor:

BEOGRAD - Oko 40 ljudi okupilo se oko 10 sati ispred libijske ambasade na Dedinju u Beogradu.

Oni uzvikuju parole protiv libijskog predsednika Muamera Gadafija i gađaju zgradu ambasade. Razbijena je oglasna tabla na kojoj se nalazila Gadafijeva slika.

Policajci iz obezbeđenja ambasade zatražili su pojačanje, saznaje portal Kurira.

KAMENICAMA NA AMBASADU LIBIJE U BEOGRADU

(22)
Utorak, 22. Februar, 2011.| Autor:

BEOGRAD - Oko 40 ljudi okupilo se oko 10 sati ispred libijske ambasade na Dedinju u Beogradu.

Oni uzvikuju parole protiv libijskog predsednika Muamera Gadafija i gađaju zgradu ambasade. Razbijena je oglasna tabla na kojoj se nalazila Gadafijeva slika.

Policajci iz obezbeđenja ambasade zatražili su pojačanje, saznaje portal Kurira.

LDP i ,,Otporasi ,, u akciji ...

Demokratija se razlikuje od obicne borbe izmedju jakih i po svojim metodama. Demokratija nije puka borba za prevlast u kojoj je sve dozvoljeno.

Iskreno, polazna tacka mog argumenta nije demokratija, vec ljudski zivot kao najveca svetinja. Nemam nista protiv monarhija ili nekih drugih nedemokratskih drustava dok god na kritike ne odgovaraju mecima.

Pored diktatora najvise mrzim moralisanja o sirenju demokratije po svaku cenu. Zato mi se i gade slucajevi Iraka i Afganistana, i zato odbijam svaku identifikaciju sa takvom formom demokratizacije. Ako demokratija treba da dodje u neku zemlju, onda treba da dodje iz naroda.

Демократија треба да дође из народа??? Демократија би требала бити владавина народа...Облик власти - који не долази ниодкуда...

Демократија није пука борба за преваласт??? Демократија јест борба за власт...

Борба за власт легалним средствима..... И наравно одувјек је било и биће - влада се увијек и само оним методама који омогућују долазак и останак на власти....под плаштом демократије и бомбардовање постаје милосрђе...бацање атомских бомби неопходно и смрт 500 000 дјеце у санкцијама према Ираку вреди увођења нове демократије - а према свим учењима социологије не ради се о демократији него углавном о плутократији и олигархији.

ma amerika bre nema nikakve investicije u libiji sta ti je

pa oni su libiju vise od 20 godina drzali pod sankcijama

tek su negde 2006 cini mi se normalizovani odnosi

amerika bi eksremno profitirala smenom gadafija

jer amerika nema ni 1% od libijske nafte profita. a kada bi skinuli gadafija preuzeli bi libijske kompanije naftne ko sto su preuzeli iracke posle smene sadama huseina
Aloo bre da li si ti slušao juče lilketa?
Imaju skoro 80 milijardi direktnih investicija u zadnjih par godina u Libiji , uglavnom USA ima oko 50% od toga.
Hebote čovek valjda bolje zna od tebe.

Ne vadi mi reci iz konteksta

Демократија треба да дође из народа??? Демократија би требала бити владавина народа...Облик власти - који не долази ниодкуда...
Demokratija treba da bude proizvod zelje naroda da imaju demokratiju, tj. da dodje iz naroda.
Демократија није пука борба за преваласт??? Демократија јест борба за власт...
Nisam rekao da demokratija nije borba za prevlast, vec da nije borba za prevlast u kojoj je sve dozvoljeno.
Борба за власт легалним средствима..... И наравно одувјек је било и биће - влада се увијек и само оним методама који омогућују долазак и останак на власти....под плаштом демократије и бомбардовање постаје милосрђе...бацање атомских бомби неопходно и смрт 500 000 дјеце у санкцијама према Ираку вреди увођења нове демократије - а према свим учењима социологије не ради се о демократији него углавном о плутократији и олигархији.

Slucajeve "demokratizacije" Iraka i Afganistana sam i ja osudio.

I ne treba se demokratija banalizovati sa samo ova dva slucaja.

Takav sistem nikada nije postojao. Bar ne u sucaju malih zemalja kao sto je Libija.

Isto kao sto u drzavi vlada najjaci, tako i medju drzavama vlada najjaci. Mada, retki su trenuci Univerzalne Monarhije.

Онда не причај о демократији...

Сви народи на свијету су постали управо тиме што су успјели да створе своју сопствену државу....Хисторијски је држава стварана на носиоцима суверенитета...у почетку су то били Цареви а од француске револуције национално свјесни грађани....Најстарији народи на свијету настали су на деспотовинама.

Тренутно је на сцени глобализација - којој је задатак разбијање националних суверенитета - а тај процес је управо супротан демократији.

Ne vadi mi reci iz konteksta

Demokratija treba da bude proizvod zelje naroda da imaju demokratiju, tj. da dodje iz naroda.

Nisam rekao da demokratija nije borba za prevlast, vec da nije borba za prevlast u kojoj je sve dozvoljeno.

Slucajeve "demokratizacije" Iraka i Afganistana sam i ja osudio.

I ne treba se demokratija banalizovati sa samo ova dva slucaja.

Не може демократија бити производ жеље....јер свијест људи (а и њихове жеље) одређују услови живота и привређивања а никако обратно да свијест или жеље условаљавају друштвене процесе.

У принципу не разумијеш друштвене процесе.

Онда не причај о демократији...

Сви народи на свијету су постали управо тиме што су успјели да створе своју сопствену државу....Хисторијски је држава стварана на носиоцима суверенитета...у почетку су то били Цареви а од француске револуције национално свјесни грађани....Најстарији народи на свијету настали су на деспотовинама.

Тренутно је на сцени глобализација - којој је задатак разбијање националних суверенитета - а тај процес је управо супротан демократији.

Ovim bi otisli na diskusiju predaleku ovoj temi.

Suverenitet menja oblik, kao sto si rekao, u zavisnosti od uloge koju ima u sistemu.

I rekoh ti ja vec, ne povodim se iskljucivo demokratijom, tako da ne znam sto me samo za to prozivas.

Paravojne formacije koje finansira CIA s ciljem da preuzme kontrolu nad Libijskim resursima? Mozda tako.
Gadafijevim resursima mislis?
Не може демократија бити производ жеље....јер свијест људи (а и њихове жеље) одређују услови живота и привређивања а никако обратно да свијест или жеље условаљавају друштвене процесе.

У принципу не разумијеш друштвене процесе.

Nisam ja rekao sta utice na zelje i rec zelja sam upotrebio veoma proizvoljno. Iskaces pred rudu celu nasu diskusiju povrsno shvatajuci sta ja govorim i shvatajuci to na nacin na koji ti zelis da shvatis i onako kako to odgovara tvom argumentu.

No dobro, posto ja ne razumem drustvene procese nemamo o cemu vise da pricamo.

Aloo bre da li si ti slušao juče lilketa?
Imaju skoro 80 milijardi direktnih investicija u zadnjih par godina u Libiji , uglavnom USA ima oko 50% od toga.
Hebote čovek valjda bolje zna od tebe.

80 млрд...није уопште нека инвестиција.. УСА држи Либију под деценијским санкцијама...Пре пар година због осуде рушења авиона ПАН АМА над Локберијем Либија плаћа УСА преко 100 мрд долара одштете и отада те инвестиције...

Либија је један од највећих свјетских центара нафте....над којим УСА до сада није имао контролу.

Очигледно је да су ишли на тзв. плишану револуцију у Египту (са којом се очигледно неће промијенити ништа) - да би од Либије направили нови Ирак.

80 млрд...није уопште нека инвестиција.. УСА држи Либију под деценијским санкцијама...Пре пар година због осуде рушења авиона ПАН АМА над Локберијем Либија плаћа УСА преко 100 мрд долара одштете и отада те инвестиције...

Либија је један од највећих свјетских центара нафте....над којим УСА до сада није имао контролу..

Pa dvanaesti najveci izvoznik nafte kazu ...

Либија је један од највећих свјетских центара нафте....над којим УСА до сада није имао контролу.

Очигледно је да су ишли на тзв. плишану револуцију у Египту (са којом се очигледно неће промијенити ништа) - да би од Либије направили нови Ирак.
Tamo će pre nastati novi azerbejdžan.

Nista ne kazete za ove nase otporase - mirodjije u svakoj corbi:

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12522848

Negde na sredini se pominje i 'srpska veza':

"When I met Srdja Popovic the director of CANVAS in Belgrade in November he confirmed that they had been working with Egyptians. "That's the power of Sharp's work and this non-violent struggle," he says. "It doesn't matter who you are - black, white, Muslim, Christian, gay, straight or oppressed minority - it's useable. If they study it, anybody can do this."
"

Gde su bre sad one Gadafijeve pičeće brigade kojim se toliko hvalio?

tumblr_lcqf9yUTwc1qddmjb.jpg

Da nisu na'vatale po jednog tamnoputog plaćenika iz Sudana i okoline i šturnule sa njim na neko od mediteranskih ostrva?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back