RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rulja od nekoliko hiljada muslimana izvrsila je veceras napad na kuce Kopta u Egiptu u selu Sul , na svega 30 km od Kaira. U selu su spaljene kuce i crkve Svetog Djordja i Svete Mine . Svestenik i tri djkona su nestali u pozaru . Svedoci govore da muslimanska rulja nije dopustila vatrogascima da reaguju sve dok crkve i kuce nisu skroz izgorele . Armija koja u taj kraj nije smela da ulazi jos otkako su bile demonstracije - u kojima su mestani okolnih muslimanskih sela uzeli masovno ucesce - jos za vreme protesta je bila dislocirana 10 km od koptskih sela .Kada je komandir jedinice poslao 3 tenka da sprece dalja nasilja selo je vec bilo spaljeno .

Slika i prilika ,, boraca za demokratiju i mirnih demonstranata ,, - cim su osetili americku podrsku krenuse na Kopte - isto kao Siptari . :think:

More:think:, da nije mozda ovde Erdogan umesao prste? Nacuo sam par prica i pricica od lokalnih EU turaka da on zadnjih meseci intenzivno radi na nekakvom ujedinjenju svih arapskih drzava koje su nekada bile pod Osmanlijsim carstvom. Secam se da su pre par meseci prokomentarisali da ima mnoge prepreke jer su tvrdoglavi. Da li se mozda upravo ne radi na uklanjanju tih prepreka?:think:

More:think:, da nije mozda ovde Erdogan umesao prste? Nacuo sam par prica i pricica od lokalnih EU turaka da on zadnjih meseci intenzivno radi na nekakvom ujedinjenju svih arapskih drzava koje su nekada bile pod Osmanlijsim carstvom. Secam se da su pre par meseci prokomentarisali da ima mnoge prepreke jer su tvrdoglavi. Da li se mozda upravo ne radi na uklanjanju tih prepreka?:think:

Има логике у томе што кажеш...свака пријетња Европи добро дође ујка Сему а добијају и нафту приде...стара парола, слаба Европа, јака Америка...јак ислам и америчка чизма стално у региону...што ће рећи, ђе је криза ту је и ****** Обама и куравела Хилари.

Jasta more,al islam je u europi vec na 50posto populacije u verskom opredeljenju,bice tu frke,nesto su se uzmuvali protestanti i katolici.

Ма има да буде велико тумбање ускоро по свијету по свој прилици...ово су само припреме за уједињени балијандерски фронт ка Европи...него добиће по пичици сви заједно колко их има. ***** бројност балијску када ракета не зна шта то значи.

Ne znam sta se desilo oko onog plana Bliskoistocne Unije u kojoj bi trebalo da se pridruze Turska, Sirija, Libanon i Jordan.To su objavili prije cetiri mjeseci i rekli su da ce se o tome razgovarati u januaru ali nista nije uradjeno povodom toga.Mislim da su trebali nesto uciniti jer to je jedna dobra ideja i mogla bi biti alternativa Turskoj kioja ne moze uci u EU.

Ne znam sta se desilo oko onog plana Bliskoistocne Unije u kojoj bi trebalo da se pridruze Turska, Sirija, Libanon i Jordan.To su objavili prije cetiri mjeseci i rekli su da ce se o tome razgovarati u januaru ali nista nije uradjeno povodom toga.Mislim da su trebali nesto uciniti jer to je jedna dobra ideja i mogla bi biti alternativa Turskoj kioja ne moze uci u EU.

Turska u EU,uzgred jes procitao savjet za lekove.

Ma slazem se da je ovo uvod ili proba za veci sukob,US to odgovara,sistem prelivanje,severna afrika,mala azija-juzna evropa,ali mi ne bi smeli stati na stranu latina.

Ne znam samo u cijem je interesu slabljenje evropskih oruzanih sila. Evo sada i Austrijanci vec nedeljama raspravljaju o ukidanju vojnog roka, ali kao i nebrojeno puta pre ishod se zna vec unapred. Bice kao sto je Brisel naredio, ukinuce se, a ove navodne raspravke su samo mala predstava za blentavi narod koji jos zamislja da zivi u demokratiji.

Eu-pudlica US,ako je u interesu US da na teritoriji europe bude oruzanih sukoba,EU,moze samo da im se prikljuci ili oseti na sopstvenoj kozi,nemci su izgubili kompas,zaboravili su poruku Helmuta Kola,rece pred europom mozemo da pokazemo zube ali pred amerikom jos moramo da klecimo,sav odgovor je tu.

Морам те разочарати Минго у вези Сирије...боравио сам тамо неколико пута, али од фундаменталиста исламских ни трага ни гласа...само мржња према САД и НАТО. Једна од љепших земаља у којој сам био...а био сам и у Либанону . У Дамаску сам уживао а у Бејруту сам доживио најбољи ноћни провод у животу. Ни трага затуцаним мулама и хоџама...нормалан свијет сасвим.

А тек рибице у Бејруту...е то требате доживјети...

Ако побиједи ова исламска револуција и у тим земљама биће ко у Техерану, да каменују рибу ако те шмекне у пролазу...болесници љубоморни.

Turska u EU,uzgred jes procitao savjet za lekove.

Problem je sto je turska vec odavno usla u EU. Ne samo sa desetak miliona stanovnika,a mozda i vise, vec i privredno,a najvise trgovinski. Samo u Becu ima oko 3000 malih privrednika turskog porekla kojima trenutno cveta posao polu-legalnom trgovinom svime i svacime turskog porekla sirom EU na ime firmi u fazonu kineske prodavnice ili kioska sa kebapom. Iz austrijske inspekcije ih skoro niko ne dira jer su trzisni inspektori iskorumpirani gore od nasih.
Sa druge strane Austrija konfiskuje Gadafiju 31.000.000.000€ zarad solidarnosti sa ostatkom svetskih "pravednika" koji po svaku cenu hoce da ga skinu sa vlasti, a sebi ustvari zabadaju noz u ledja jer su glavni deo nafte za svoje rafinerije uvozili od njega.

Oce Gadafijeve pare i naftu,to svi znaju,ja racunam da ce turci,a iovako su nemcima oni najveci problem,pokrenuti talas plisanih revolucija i proleca u zapadnoj europi,podrzani od ostalih muhamedanaca

А пази ово, лет из Дамакса за Рим дошао је из Техерана па кад смо слетали у Италију све забрађене рибе правац на пресвлачење у тоалат...а од туда пице боли глава, модерно европски обучене, неке чак у минићима. Нестаде була за час...што ти је женска ћуд...

Ovi teroristi su u stvari obicne bande bez ikakve obuke i bez ikakve organizacije i logistie, izgleda da bi najbolja taktika protiv terorista mogla biti opsada i cekanje, uskoro im ponestaje goriva i hrane, ne treba ih direktno fizicki unistavati, dovoljno je par dana efektivne opsade, evo komentar sa Al Dzazire, na istoku Libije imaju goriva i hrane samo jos za nekoliko dana, posle toga sledi kolaps terorista, uskoro nece imati prevoz i gladovace:

In the east, however, there's stuil a shortage of fuel. The 'interim government' in Benghazi has requested fuel, so their vehicles can move around and attempt to liberate other areas - but they need food and medicines - and they want international recognition as the new government of Libya.

I've heard they have about 8-10 days of fuel to food suplies, so pretty quickly, this will become a crisis.

Evo jedan vrlo dobar komentar sa B92 a u vezi je dezorganizacije i nikakve logistike pobunjenika:

(A. J., 6. mart 2011 15:11)
Pa ne bih ja baš bio tako siguran da će Gadafi biti zbačen zahvaljujući gomili slabo obučenih i haotično organizovanih dobrovoljaca. Ako pogledate (npr. u Google Earth-u) kolika teritorija je u igri, tj. kolika je dužina obale (gde se inače nalaze gradovi) biće vam jasno da je za vojnu pobedu vrlo bitna logistika (hrana, gorivo, municija). Činjenica da Vladine snage nisu pokušavale "blitz-krieg" samo govori da generali znaju svoj posao (napredovaće sporije ali sigurnije).

На логистици им раде Британци и Амери...стизаће то брзо, али велика територија је у питању па ће требати нека ограничена војна интервенција за прављење џепа за уплив свега што подпада под логистику. Зону забрањеног летења амери морају под хитно да уведу да би заштитили терористе...јер са владином авијацијом над главом терористи немају никаве шансе.

Надам се да Гадафи има одговор на ова искушења....мада нажалост знајући квалитет његове војске не гајим превише илузија.Све што квалитетно одради либијска војска, знајте имају неког странца у комндном кадру...док њих буде биће и отпора. Ту првенствено мислим на ПВО...има ту неких финих изненађења ако дође до рокања....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back