Rat u Izraelu i hodočašće

Ne vjerujem da ratovima mogu da iskorjene religije.
To bi im prije uspjelo nekim virusom, na primjer da modifikuju virus koji bi pokosio samo odrasle osobe a djeca da budu imuna pa njima onda možeš servirati šta hoćeš.

Srećom takav eksperiment ne postoji, jelda? 😅

pa bolje da se uniste sveta mesta nego zivi ljudi, a, sta mislis?
Na temi smo o religiji i duhovnosti,naravno da se sa ljudskim žrtvama bilo koje nacionalnosti i veroispovesti ništa ne može meriti,samo mi se čini da svet koji znamo polako odlazi u zaborav i da dolazi neko novo doba,pa me interesuje šta ono donosi?
Nisam nikada imala prilike da posetim Jerusalim,Isusov grob,Zid placa i šta sve ne,ali pitam kao hriscanka,koliko je za hrišćane ,verujuce to bitno,stavljajuci po stranu sve ostalo za trenutak,razumete?
Ne uzimajte mi za zlo,sto se nisam u momentu dotakla ljudskih žrtava,to se ni sa čim ne može porediti,ali ovo je tema na podforumu religija i duhovnost i samo me je interesovalo kako se to odražava na verujući svet?Mi i dalje imamo svedočanstva o nekim davnim vremenima poput Luksora,Piramida,Akropolja,proročišta u Delfima itd.Imamo price o grčkoj i rimskoj mitologiji,a šta se dešava kada neko gadja prvenstveno u centar hrišćanstva,kolevke od koje sve potiče?Nadam se da razumete moja pitanja.I ne zamerajte,nikog nisam želela da vredjam.Mozda se nisam dobro izrazila ili formulisala temu.

Back