Rat u Gruziji

Зашто би следио дил?Руси не морају да склапају дил.
Ушли су,одрадили,исто као САД и ЕУ у Србији,и сад раде шта хоће.Не треба им нико и не може нико да их натера на било какав дил.

a sto ne bi bilo dila:???:

ameri priznaju samostalnost osetije, a rusi kosova:???:

mislite da je rusima milije kosovo od osetije:???::???::???:

pa osetija je srce rusije:mrgreen:

rusija je jasno stavila do znanja da nece dati nikome da se priblizi njihovim granicama,ruski generali su rekli da ce izvrsiti i nuklearni udar u slucaju narusavanja integriteta rusije.i sad kad bi pustili gruziju da divlja po osetiji ameri bi se nikad lakse usetali u rusko dvoriste

Rusija nije prekrshila pravo, Gruzini su izazvali sukob.

Gruzija je to i do sada radila, ali Rusija nije upadala iz svoje drzave u drugu.
Gruzija jeste kriva jer je dala povod, ali Ruje su isto tako krive zbog bombardovanja sirom Gruzije(ne samo po J Osetiji), izjava da ne podrzavaju teritorijalni integritet Gruzije i slicno.

P.S. Ono o naoruzanju, videh na BBC sajtu.

Е људи, нешто сам размишљала и мислим да би ТАЧИ исто поступио као Сакашвили, одмах би позвао Американце и Европљане да интервенишу. :hahaha:

И питам се још то шта ли би рекао наш председник на ову акцију Русије, Путина и Медведева што бране своје грађане и своју територију, сигурно би рекао "МИР, МИР нико не сме да угрожава мир, Руси повуците се, решићете то мирним путићем са Сакашвилијем а американци ће вам помоћи у дипломатији да то решите"....:hahaha:

Ti si ruski izdajnik, kako mozhesh to da kazhesh, kad znash ko je pokrenuo sukob? :otkacio: I kakve veze ima 4.6 miliona, jer to malo ili puno?

Ma ja sam dupli izdajnik, nema šta. :lol:

A hajde sad ozbiljno. Gruzija napada jer je to deo NJIHOVE zemlje. To bi bilo isto kao da mi odavde sada krenemo da se borimo za Kosovo (kad bi imali čime:D). Šta ima tu da traži Rusija? To bi bilo isto kao da mi ratujemo sa Šiptarima a Albanci se mešaju i podržavaju ih. Čak štaviše ovo je i gore jer su Rusi moćniji.

Jeste Gruzija počela sukob i to je loše ali Rusi nemaju šta tamo da traže. Treba da gledaju da spreče zločine nad civilima i da evakuišu svoj narod i pomognu im a ne da se grabe za parče teritorije kao da već nemaju dovoljno.

Pa malopre rece da UN vise ne vaze, jer se krsi medjunarodno pravo. A krsi ga zapad, USA i Rusija....
O tome se radi.

Jedno je kad samo jedna strana krsi, a sasvim drugo kad to isto radi i Rusija koja je na nasoj strani(ako se to tako moze reci uopste).

Za ruske aktivnosti, Putin je rekao da su osnovane, neophodne i legitimne, jer su u skladu sa važećim sporazumima, uključujući sporazum iz 1999, kojim je predviđeno da Rusija obavlja aktivnosti mirovnog karaktera i da u slučaju da jedna od strana u kofnliktu prekrši sporazum o prekidu vatre, uzme u zaštitu drugu.

Gruzija je dala legitimitet ruskim vojnim akcijama citaj sta ti putin kaze

Kako bi bilo da Rusi uzmu Osetiju, ne priznaju Kosovo, i obese Sakasvilija za ratne zlocine na sudu sastavljenom iskljucivo od njegovih plemenskih neprijatelja?

Jel' i ta opcija u igri?

naravno, svaka je opcija u igri

ali, pretpostavljam da je rusima vise stalo do medjunarodnog priznanja j, osetije kao sastavnog dela ruske federacije, nego kosova kao sastavnog dela srbije:think:

ili , mozda gresim:???:

haha pa rusi realno mogu da rade sta hoce.ko ce da im sudi?nemojte da ste smesni,ko sudi americi za sranja po celom svetu?
donekle nije ok akcija rusije ali ajde sta ce ko da im uradi?ajde neka neko kaze.da nece hag da im sudi?

rusija je jasno stavila do znanja da nece dati nikome da se priblizi njihovim granicama,ruski generali su rekli da ce izvrsiti i nuklearni udar u slucaju narusavanja integriteta rusije.i sad kad bi pustili gruziju da divlja po osetiji ameri bi se nikad lakse usetali u rusko dvoriste

E da vidim josh taj nuklearni udar i da kazem da sam sve video na svetu.
Kako bi tad onda krenuo talas Indija i Pakistan medjusobno, Iran i Izrael itd...

haha pa rusi realno mogu da rade sta hoce.ko ce da im sudi?nemojte da ste smesni,ko sudi americi za sranja po celom svetu?
donekle nije ok akcija rusije ali ajde sta ce ko da im uradi?ajde neka neko kaze.da nece hag da im sudi?

odlicno zapazanje, ni rusima, ni amerima, ni kinezima ne moze niko nista
mogu da rade sta hoce

ali, ne znam zasto se mi toliko radujemo:???::???::???:

mi spadamo u onu vecu grupu , kojoj mogu da rade sta hoce:think:

ma , prijatelju dragi, nema sta da se brines:think:

dok rusija ROKA SNIMA, koga interesuje kosovo:???::???::???:

patriote su nasle sebi novu temu za dokazivanje RUSKOG PATRIOTIZMA:dash:

Српски патриотизам је и руски и кинески и кубански и венецуелански и сваки који се противи НАТО злочинцима.
У Грузији се одвија сукоб Русије и НАТО пакта.Руси гузе и то је најважније...:)

Za ruske aktivnosti, Putin je rekao da su osnovane, neophodne i legitimne, jer su u skladu sa važećim sporazumima, uključujući sporazum iz 1999, kojim je predviđeno da Rusija obavlja aktivnosti mirovnog karaktera i da u slučaju da jedna od strana u kofnliktu prekrši sporazum o prekidu vatre, uzme u zaštitu drugu.

Gruzija je dala legitimitet ruskim vojnim akcijama citaj sta ti putin kaze

Pa o tome i pricam, isto tako i Ameri kazu da je nezavisnost Kosova ok prema 1244. I EULEX i sta jos ne. I bombardovanje je bilo ok, jer su pre toga proglasili humanitarnu katastrofu....
Slusas li ti sta Ameri kazu?:mrgreen:

To je i poenta price, velika sila prica onako kako hoce, bila ona Rusija ili Amerika, a mi mozemo samo da se nerviramo, jer njihovo merenje ciji je duzi puca po nama(malim narodima).

Boli Ruse uvo za juznu Osetiju, parce zemlje velicine opstine Jagodina, ako je i toliko, i za sezdeset hiljada Oseta.

Vrednost je simbolicna. Rusi se bore za nesto drugo, a to je da pokazu da Amerikanci ne mogu da im vrsljaju po soru. Ako to sad ne pokazu, izgubice svaki uticaj i bice svedeni na status trecerazredne sile, izgubice pristup nafti i gasu u centralnoj Aziji, i otvorice vrata rasparcavanju same Rusije.

Zato se toliko bore, i zato nece stati dok to ne pokazu svima.

Back