Rat protiv dečaka i muškaraca u zapadnoj civilizaciji

Yebeš tu nasilnu političku korektnost... ali više od nje treba prezirati lažne generalizacije na osnovu potpuno nerealnih predrasuda. (kao ova recimo koju sam naveo da žene "unose nekvalitet...")

Pa ja radim u IT industriji, kod mene ima žena koje su za tri koplja isped mnogih muškaraca po kvalitetu i brzini posla. Naravno, ima i suprotnih primera, ali pol je najmanje bitan kada govorimo o kvalitetu posla i potrebi da se neko kontroliše - prosto imaš loše, osrednje, dobre i briljantne programere, i sve između toga... i u svakoj toj kategoriji imaš oba pola. Pričam o svom poslu gde znam kako ljudi rade... a nema razloga ograničavati se na IT kada govorimo o tome.

Pa eto, neki imaju drugacije iskustvo.
Mada sto se IT (internet tehnologije) tice, osim porasta u par godina brzog skolovanja i dobre reklame (tipa IT akademija i sl), nisam pre sretao preterano zene u tom polju. Na protiv 99 posto su bili muskarci.
Tipa kada nisi tek tako mogao da nesto zavrsis u Wordpressu vec si morao obilazno da ides preko CSS-a, javascripte, action script-e i td. Da ne pominjem deep core programiranje, rad sa serverima i sl. Ne kazem, znam konkretno jednu zensku osobu koja je skoro doktorirala matematiku. Dakle da ne budem iskljuciv, ali pricamo generalno.
E sada ovi momci mislim da pricaju pre o nekim cescim porimerima za ovo okruzenje. Jer ipak IT je relativno nova grana u Srbiji, smatraju je veoma perspektivnom (sama pojava tihs kola govori o tome), pa samim time da ce i oni koji ulaze u tu pricu uci veoma strastveno.
Druge branse koje postoje vec godinama u nazad - pravo, ekonomija, menadzment i sl.. one vec imaju i malo drugaciji radni pristup.

Ovde postavljaš neke čaršave od postova koji se čine spolja relativno besmislenim i neorganizovanim, ali u suštni jasno emituju poruku "S.O.S".

Ti postovi su vrhunska elaboracija psiholoških, socioloških i ekonomskih pitanja današnjice

Znam da su vrhunska, jer dolazim do sličnih zaključaka , bar u nekim momentima ali nikada ne mogu tako da ih posložim. Pisati o tome povezano je prava veština

Sizif zaboravlja jednu stvar a to je izuzetak potvrdjuje pravilo....a iskren da budem posle mog dokazivanja koliko puca od mediokriteta sumnjam da mu je procena ispravna , tj da je nastimana licnim kriterijumima uspeha...

To svi znamo sta je ili mozda ne znamo....Kad si deo uspesnog tima, ti si ushicen i stalno ponavljajuci u sebi i u srecnim okolnostima svima, ti stvarno verujes da su svi izabrani u tom timu elitni i kvalitetni na maksimalnom ili jako visokom nivou...
Ta timska mantra posebnosti je jako korisna u poslu i neguje se kod zapadnih kompanija, jer jako dobro placaju svoje radnike....kad prave takve timove..
Mogu da se kladim da je sizif u takvom timu....znaci timu gde CEO naduvava osecanje izuzetnosti svakog radnika, gde time dobija dobar tok uigranosti clanova tima i njihovu kolektivnu pesmu a i misljenje da su vanserijski...

To medjutim ne znaci da su stvarno izuzetni vec samo svima njima odgovara takva opcinjenost i takvo misljenje o njima samima.
A CEO bi bio los kad bi drugacije ubedjivao tim...
Daleko od toga da su oni losi, ali ja sam vidjao puno takvih timova gde prosecan srbin sa prosecnim znanjem posle samo godinu i po dana postaje svetski strucnjak. U skoro svim tim slucajevima , kad zagrebes ispod povrsine, dobijes da je dobio samo dobro podeljenu porciju posla, da je i dalje prosecan srbin, samo je naduvanog "samokriticnog" misljenja o sebi , i da je specijalizovan za taj jedan deo posla...
A posao uspesnog CEO jednog tima je upravo to.....da sve super sljaka.i da ne cede limun od radnika.

Njegove izjave, ovde, me podsecaju na izjave koje cesto cujem kad se zene zale da ih je nesto strefilo usred PMS, da drugi nemaju razumevanja, da moraju da piju antidepresive ili lekice za bolove i da jednostavno ne mogu da se potpuno posvete i kriziraju zbog toga, jer imaju 2x mesecno izuzetan poremecaj nivoa hormona....i razdrazljive su i napaljene...
Ovo je medicinski potvrdjeno da 2x mesecno plivaju u iracionalnom....ali su mozda netacni navodi.....jer ih navodim ja ili je u istrazivanju bilo vise muskaraca nego zena.....treba proveriti , eto dokle se doslo sa emancipacijom i sizifizacijom, tj (politicki korektnom pljuvacinom, a kobajagi politickim disidentom od strane muskaraca)...

Kao sto MACHO vrednovanje , gde uspeh kod zena jeste deo vrednosti muskarca i coveka, tako i ovo sizifovanje u smislu tumacim svet samo na osnovu svoje trenutne ushicenosti i utiska, i trazim da oborim tvrdnje drugih jer hocu da i za mene ima mesta pod kapom nebeskom, gde se psiholoski moze govoriti samo o ego tripu i sujetnoj borbi za prostor, a ne o zahtevu da se hipoteza bolje postavi za svako x.....
Sam stav i nacin iznosenja govori o tome......jel trazen precizniji oblik postavljanja za svako x....nije, nego je odmah krenuto da se rusi a onda se objasnjava da eto nadjen je u necijoj glavi izuzetak i onda je sve netacno....sto je klasika mediokritet naduvavanje svoje vaznosti....

Egovizija je danas cesta jer je prvo cesta kod zena, ali je cesta i kod uspesnih muskaraca koji su tu postavljeni a zadrzali su medokritetni sistem razmisljanja....pokupis gotove modele tu i tamo i vozis uspesno realizujuci delove, patterne i ako si uspesan u tome mislis da si nadprosecno kvalitetan....
To je razlika izmedju reci uspesan u zenskom smislu i uspesan u nekom smislu resavanja problema (ne u IT industriji, iako se tamo koristi ovaj recnik)...
Svako zensko ce ponoviti bas ovu definiciju uspesnosti.....uspesno uklopljena u tim ili okolnosti gde postoje rezultati i onda je tu utisak vanserijskog ucinka...
A retko ko zagleda kako je dobijena takva situacija.....da li organizacijom, dominacijom u smislu monopol , da li okolnostima i kapitalom i slicnim....
Jedino kad ne stima, onda se kao traze razlozi...

mi smo već ravnopravni, samo namere da delimo poslove nema.
tako da vama u svakom slučaju ostaje fizikalija.

- - - - - - - - - -

Na temu emancipacije žena
meni je majka rekla
još dok sam bio mali :

" Ne bore se sine one za ravnopravnost - već za prevlast !"

Danas kapiram da ta njihova borba mora takva biti,
da bi jednog dana u budućnosti bili
zaista ravnopravni !

tvoj je propust što kevi nisi objasnio šta znači ''emancipacija''
p.s. ima na gugletu... ;)

Zene imaju stav da muskarci moraju da razdvoje dobre od losih zena, naravno i u ovo vreme gde je zabranjeno reci losim zenama da su lose...

Jedan od mogucih nacina je da kad muskarac nadje zenu svog zivota i ostvari porodicu pa ga vise ne interesuju zene nikako, da bukvalno odabranim recima razara ustolicene bastione npr na netu i ostalim medijskim sredstvima gde su se razmahale i razaraju tkivo muskaraca i kreiraju neku svoju iluziju i manipulaciju.

Tada se odvajanje npr pola sata i pravilno plasiran komentar umnogome isplati kao drustvena odgovornost, bez obzira sto nekad biva cenzorisan i izbrisan, to uvek stoji kao izvesnost...
Uz pogodno razbijanje jednoumlja i bipolarizaciju misljenja, smanjila bi se opsednutost i zanesenost i oblikovanje mladih muskaraca koji zbog svog slabog karaktera i vaspitanja svojih majki i nemaju drugu mogucnost nego da pricaju sta im se kaze da bi dobili prirodno potrebnu mozzarelu..

To sto su stariji muskarci zakazali u ovo vreme , nije slucajnost jer su totalno neobrazovani o drustvenoj ulozi muskarca, vec su lokalizovali svoj sebicluk na dominaciju nad svojom zenom i decom a totalno su bezvredni kao licnosti, iako uspesni i ubedjeni da su velike licnosti zbog postovanja koje osecaju od strane drugih , slicnih...

Ne, generalizacija znaci sve...a tipizacija znaci neki deo....tip, kategorija...

A to sto je Sizif nepismen i animalac sa jakim nagonom da zapishava sve sto mu nije po sujeti, to je druga prica, pa upotrebljava generalizaciju i kad je tipizacija...

- - - - - - - - - -

Globalna tipizacija je ono , u vecini , a vecina pak to tumaci kao generalizaciju jer ih izuzeci nikad ne interesuju , kao da zive sa prosecnom zenom, imaju prosecnog prijatelja , deca im prosecna i prosecno draga i sve tako ....glupe ljude ne moze da interesuje sve jer nemaju taj kapacitet ni da razumeju ni da skladiste podatke za toliko opcija...

- - - - - - - - - -

Naravno posto drustveni modeli ponasanja uzimaju vecinu kao efektivno oruzje, onda se generalna ili globalna tipizacija i uzima kao pravilo koje vazi, a izuzeci su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo...
Jer cak i sajt koji je za upoznavanje ce da se povinuje zahtevima vecine clanstva pa ce biti prilicno da budu komentari, "zasto si budna u 4 ujutro na sajtu a nisi za flert ili muvanje".....
Ostali ce morati da podnesu taj kulturni obrazac jer je napravljen po vecini , globalu , a tipu, znaci tipizaciji....
To ne umenjuje ni efekat ni istinitost postojanja takvog obrasca kulture niti dozivljavanja niti dogadjanja..

Back