Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (1)

Koju stranu podržavate?

• Ukupno glasova
    194
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma to je opšte poznato. Pročačkaj po netu.
Меркава јесте добар тенк али је врло специфичан јер је пројектован за потребе Израела на само њиховом терену и само за њихов начин борбе. Он има мана: веома је тежак, мало је тром, топ му је добар мада има доста бољих, СУВ је један од бољих за које знам, прилично је висок,.
За Израел и његов начин ратовања одличан је али није за друге терене.

Srbiji je jedina sigurnost da bude normalna država i da se trudi da Albance tretira kao sebi ravne

Mi smo to uvek i radili
Imali su svoj Univerzitet, škole, bili privilegovani na prijemima za fakultete, radna mesta ,Albanac bio predsednik SFRJ, igrala se šota, svako mesto imalo pekaru i poslastičarnicu koju su držali Šiptari ..primali izbegle iz Albanije
A oni krenuli ubijati naše policajce

202619_prewiev-recovered-recovered_s.jpg

Rat između Izraela i Hamasa traje već 12 dana. Stradanje civila nastavljeno je uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice da se njihovi životi zaštite. Stotine ljudi stradalo je u ekspoloziji u bolnici Al-Ahli u gradu Gazi. Palestinska militantna grupa Hamas optužila je Izrael za ovaj napad, nazivajući ga "ratnim zločinom", dok je IDF odbacio odgovornost, navodeći da bolnica nije meta izraelske vojske i da je početna istraga pokazala da je eksploziju izazvalo neuspelo lansiranje rakete Islamskog džihada. Predsednik palestinskih vlasti Mahmud Abas proglasio je trodnevnu žalost, a Rusija i Ujedinjeni Arapski Emirati zatražili su hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN. Prethodno su UN saopštile da je pogođena i škola u centralnoj Gazi u kojoj se sklonilo 4.000 ljudi, pri čemu je najmanje šest osoba poginulo.

Ključni događaji:

-Bajden doputovao u Izrael
-Palestinsko ministarstvo zdravlja: Najmanje 500 mrtvih u napadu na bolnicu
-IDF: Bolnica nije meta izraelske vojske, eksplozija izazvana Hamasovom raketom
-Hamas: Izraelski napad na bolnicu u Gazi je ratni zločin
-SZO osudila napad na bolnicu
-UN: U vazdušnim udarima pogođena škola u Gazi, poginulo šestoro

Меркава јесте добар тенк али је врло специфичан јер је пројектован за потребе Израела на само њиховом терену и само за њихов начин борбе. Он има мана: веома је тежак, мало је тром, топ му је добар мада има доста бољих, СУВ је један од бољих за које знам, прилично је висок,.
За Израел и његов начин ратовања одличан је али није за друге терене.
Sve mane proisticu iz potreba. Odlican tenk.

Evo čitam upravo i nije me iznenadilo....ali me iznenadilo kako su srborusjaci sinoć ovdje sijali neviđenu mržnju prema Židovima.... strašno....ovi sinoć oko Izraelskih ambasada po bliskom Istoku su male bebe za njih.

Pogledajte prilog 1430558
ajde, za 8 sati nasli sve dokaze , razgovore i k. palce,
a za napad na severni tok evo godinu dana ni jednog dokaza
koja boodala moze to poverovati

И то су залутале ракете Хамаса гарант
I ti si sinoć prednjačio u mržnji prema Izraelcima radi pogođenog parkinga bolnice i smrti preko 800 civila....jesi li bar danas spreman reći da si pogriješio,da se ispričavaš za čin mržnje koji si sipao na Izraelce i da bar osudiš Hamas za zločin a Al Lažiru sa štetu koju su nanijeli objavljivanjem propagande i huškanjem Arapa na Izraelce?

Srbiji je jedina sigurnost da bude normalna država i da se trudi da Albance tretira kao sebi ravne
Tako твој Таса није причао пре слома наше дипломатије коју је сахранио у неспоразум и бомбардовање, него је хајповао до безумља против ислама на Космету, ко ти сад у Гази... Исход био и остао пропаст...

Зато вама јастребовима самоубилачког УДБА србства и православља боље да се научите суживоту и поштовању наших исламских комшија, да не би заглавили у фанатизам ко јевреји тамо, и узвратну злобу од мухамединаца за корист комуњарама и шљаму на врху државе

Tako твој Таса није причао пре слома наше дипломатије коју је сахранио у неспоразум и бомбардовање, него је хајповао до безумља против ислама на Космету, ко ти сад у Гази... Исход био и остао пропаст...

Зато вама јастребовима самоубилачког УДБА србства и православља боље да се научите суживоту и поштовању наших исламских комшија, да не би заглавили у фанатизам ко јевреји тамо, и узвратну злобу од мухамединаца за корист комуњарама и шљаму на врху државе
Шта си ти Зилотов клон? То је био сарказам.

Да ли сам те поменуо...уопште?
Обратио сам се њој.
И где је, тачно, забрана да кажем реч на примедбу која није основана
Уосталом, врло добро знаш, из наших давних приватних преоиски, да ми супруга тамо има део фамилује и да је одлазила тамо.
Стога знам доста ствари и није ми баш да лудујем у овој ситуацији, а то свезнајући препуштам другима, као и промашеност, али не примедби.
Све ово остало не бих да коментаришем. Моја порука није садржала никакве инсинуације ни на коју преписку.

Па баш што си непомирљиво глув и саркастичан је твој проблем јастребе, мржња према муслиманима те обесмишљава као Хришћанина
Ја не мрзим муслимане већ не волим исламску религију. Ти је волиш?

И ајде престани мантрати против борбе српског народа за голи опстанак и у Републици Српској и на Космету. Нико није ништа хајповао већ су исти они који су клали Србе пола вијека раније опет устали и везивали саставе. Да Срби нису кренули у несретни рат не би нас остало било гдје преко Дрине. Ако су по теби прото-ИСИЛ Армија Бих или УЧК трговци органима били разумнији од Срба онда не знам шта да ти кажем.

Ја не мрзим муслимане већ не волим исламску религију. Ти је волиш?
Слушај Наташу, лепо ти је рекла... Пробај без сарказма и страсти да читаш...

Шта ти имаш да усвајаш јеврејску мржњу према исламу поред Тасине, кад још немаш Христову молитву са Крста " Боже, опрости им, јер не знају шта раде", да би разумео духове који те опседају да су праведни?

И ајде престани мантрати против борбе српског народа за голи опстанак и у Републици Српској и на Космету. Нико није ништа хајповао већ су исти они који су клали Србе пола вијека раније опет устали и везивали саставе. Да Срби нису кренули у несретни рат не би нас остало било гдје преко Дрине. Ако су по теби прото-ИСИЛ Армија Бих или УЧК трговци органима били разумнији од Срба онда не знам шта да ти кажем.
Опет пљујеш насумично по исламу а не против комунизма 45те, који је све то закуво пуном контролом над свима?!

ajde, za 8 sati nasli sve dokaze , razgovore i k. palce,
a za napad na severni tok evo godinu dana ni jednog dokaza
koja boodala moze to poverovati
Odeljenje za kontrolu štete pokušava nametnuti zaključak da bomba uopšte nije pala na bolnicu, već na obližnji parking, kao što je prikazano na fotografijama. Bez obzira što prikazan stepen razaranja na parkingu ne može napraviti ništa što je u arsenalu Hamasa, odeljenje za kontrolu štete, pretpostavlja da je sama bolnica urušena i o njoj stradalo od 500 do 1000 ljudi, iako nije pretrpela direktan pogodak. Navodni krater je na parkingu.
Bez obzira što se na snimku udara jasno prepoznaje zvuk JDAM avio bombe.
Sve će biti dobro ako se za par dana ne dođe do zaključka kako su Srbi odgovorni za zločin.
Samo još mi smo imali te čudesne pogotke i neverovatna razaranja, nastala od jedne minobacačke ili artiljerijske granate. Sad je red očigledno na Hamas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back