Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (1)

Koju stranu podržavate?

• Ukupno glasova
    194
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, ovako.
Potpuno je nebitno to definicijsko poimanje terorizam u savremenom značenju (bomba auto i sl), to što ti hoćeš da isteraš.
Poenta je nasilje, a koje su započeli ARAPI
Чекај, јел битан тероризам, или није битан?
Мало си ми контраверзан, оно сув човек, али дебео :mrgreen:
Углавном, колико могу да схватим из твог одговора, слажеш се да су Јевреји први почели са терористичким акцијама у Палестини

Чекај, јел битан тероризам, или није битан?
Мало си ми контраверзан, оно сув човек, али дебео :mrgreen:
Углавном, колико могу да схватим из твог одговора, слажеш се да су Јевреји први почели са терористичким акцијама у Палестини
Bitno je nasilje.
Tokom 20ih, Arapi nisu morali da se bave terorizmom organizovanim na savremeni način. Oni su primenjivali old school rulja linč, masakri i direktno ubijanje Jevreja.
Ne dokazuješ nikakvu poentu.
Štaviše, bezveze se nameštaš na zicer.

Može dati više od autonomije a manje od nezavisnosti 'bem li ga
Znaš šta je problem s tim?

Evo, sednemo ti i ja da razgovaramo.
Ti Izrael, ja Filisteja.
Ti kažeš: "Evo, može država, ali pod uslovom da se smiriš i da ne juriš da me ubiješ. Šta mi ti nudiš?"
Ja kažem: "Nudim ti da te ubijem".

Posmatrač bi ti rekao "pa, dobro, nađite se tu negde"

To je poenta.

Bitno je nasilje.
Tokom 20ih, Arapi nisu morali da se bave terorizmom organizovanim na savremeni način. Oni su primenjivali old school rulja linč, masakri i direktno ubijanje Jevreja.
Ne dokazuješ nikakvu poentu.
Štaviše, bezveze se nameštaš na zicer.
Па сам си окачио листу из које се види да су то били сукоби између Јевреја и Арапа у којима су гинули и једни и други. Никакве терористичке акције. А терористичке акције су почели Ционисти. То су историјске чињенице. То смо решили :D
Сад да се вратимо на насиље. Ко су били учесници тог насиља? Арапи староседеоци и јеврејски досељеници које су Енглези насељавали на туђој земљи. И сад је необично што су Арапи староседеоци били против тога? И од њих је све почело?

Znaš šta je problem s tim?

Evo, sednemo ti i ja da razgovaramo.
Ti Izrael, ja Filisteja.
Ti kažeš: "Evo, može država, ali pod uslovom da se smiriš i da ne juriš da me ubiješ. Šta mi ti nudiš?"
Ja kažem: "Nudim ti da te ubijem".

Posmatrač bi ti rekao "pa, dobro, nađite se tu negde"

To je poenta.
Mijenjaš pregovarača dok ne dođe stvarni pregovarač.

Olako Palestince gledamo kao jedan entitet, predstavljen čovjekom-životinjom koji samo želi da pobije sve Jevreje.

Siguran sam da onaj Palestinac, što se na snimku oprašta od ubijenog djeteta, u nekom ne tako nemogućem paralelnom univerzumu ima želju da živi normalno.

A, pa makar to bio Beverli Hils Gaze (kovanice da se usereš, vrhunac propagande), njemu takvo mjesto nije dostupno.

Nego mislim da tu nema pregovora, što reče neki komičar, ne mogu sad da se sjetim koji, Bliski Istok je makar uvijek isti.
Samo sranje.

Па сам си окачио листу из које се види да су то били сукоби између Јевреја и Арапа у којима су гинули и једни и други. Никакве терористичке акције. А терористичке акције су почели Ционисти. То су историјске чињенице. То смо решили :D
To je smešno. Nasilje je nasilje. Ne vidim zašto bi masakr ili linč rulje prihvatljivi do pronalaska terorističkih napada.
Сад да се вратимо на насиље. Ко су били учесници тог насиља? Арапи староседеоци и јеврејски досељеници које су Енглези насељавали на туђој земљи. И сад је необично што су Арапи староседеоци били против тога? И од њих је све почело?
Potežeš argument starosedelaštva?

Mijenjaš pregovarača dok ne dođe stvarni pregovarač.
Vidi, sigurno među Arapima postoje razumni ljudi svesni dometa i mogućnosti.
Ali, problem je u tome što oni nisu politička snaga.
Arapi izglasavaju svoje predstavnike (ok, Hamas, otkako je izglasan, više i ne održava izbore)
A to nisu baš ovi razumni, nego ovi što i dalje sanjaju Free Palestine od "reke do mora"

Turska sa Hamasom pregovara o puštanju talaca​

Turska vodi zvanične pregovore sa militantima hamasa oko puštanja civila koje drže kao taoce, saopštio je visoki turski zvaničnik.

Vlasti u Ankari ponudile su se da posreduju u rešavanju sukoba.

Blinken sutra putuje u Izrael​

Američki državni sekretar Entoni blinken otputovaće sutra u posetu Izraelu.

Očekuje se da će Blinken otputovati u Jordan kako bi se sastao sa kraljem Abdulahom.

И где је ту Израел признао палестинску државу?
To je put ka stvaranju države.
Ako si mislio da će ex teroristi Fataha dobiti državu na tacni, bez da se dokažu da nemaju nameru za uništenjem Izraela, onda si prilični optimista.
O Hamasu da ni ne govorim.

Državu možeš uručiti nekom kome nije životni cilj da ne postojiš

To je smešno. Nasilje je nasilje. Ne vidim zašto bi masakr ili linč rulje prihvatljivi do pronalaska terorističkih napada.
Не причамо о прихватању насиља. Причамо ко је ПРВИ почео са терористичким акцијама, а сад се жали на тероризам. То се зове лицемерје.
А што се тиче линча, у тексту који си поставио види се да није реч ни о каквом линчу, већ сукобу у коме је број жртава са обе стране врло приближан.

Kako uklapate blokadu struje, vode, hrane, lekova u ovo?
F8LOYKhXoAAKHJ8
Sve licemerje zapadnog svijeta je nama odavno poznato.
Ali ogoljenost i gadnost koju pokazuju poslednjih godina, dovela je do toga da čitav necivilizovani svijet, kako oni vole da kažu, otvoreno priča o tome, prosto mora, razum nalaže.

Не причамо о прихватању насиља. Причамо ко је ПРВИ почео са терористичким акцијама, а сад се жали на тероризам. То се зове лицемерје.
А што се тиче линча, у тексту који си поставио види се да није реч ни о каквом линчу, већ сукобу у коме је број жртава са обе стране врло приближан.
Vidi, da skratimo priču, pošto već daviš.
Izrael je prihvatio mirovni plan UN 1947, Arapi nisu.
Koalicija nekoliko arapskih zemalja napala je Izrael.
I bila poražena.
I tako još 2 puta.
To je to.

Vidi, da skratimo priču, pošto već daviš.
Izrael je prihvatio mirovni plan UN 1947, Arapi nisu.
Koalicija nekoliko arapskih zemalja napala je Izrael.
I bila poražena.
I tako još 2 puta.
To je to.
Јасно.
Аргумент је КО ЈАЧИ - ТЛАЧИ.
Значи ако сутра Арапи буду јачи нећеш кмечати?

Ma nisu svi aminovali. EU upozorava Izrael, svi upozoravaju da se drzi medjunarodnog prava, ali politicari Evrope nemaju resenje za citav taj sukob. Pri tom su zgrozeni onim sto je Hamas napravio.
Praktično ću se nadovezati na moj prethodni post, ali...EU upozorava?
Kao što rekoh, svi se više sprdaju sa tim, pa imamo i tviter stranicu koja se bavi stepenima zabrinutosti EU.

https://twitter.com/ISEUConcerned

Kurti EU zabrinutost otrese kao Ciganče slinu, ali ne zato što je mnogo hrabar i moćan, već jer zna da su to prazne riječi, čisto da bi se čule.

Tako je i ova EU zabrinutost na tom tragu, neće baš da kažu sravnite sve sa zemljom, ali u suštini...da, sravnite sve sa zemljom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back