Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (1)

Koju stranu podržavate?

• Ukupno glasova
    194
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izrael nije stvoren nad drzavom Palestinaca nego nad teritorijom kojom su vladali britanci a to nije isto. Pre toga Palestinci su ziveli u tudjoj zemlji pod turcima pa se nisu bunili. Dakle Palestinci nisu imali svoju drzavu.
Ceo svet nije imao državu pre WWII. Ako izuzmemo Rusiju, skoro sve ostalo je bilo pod britanskom ili francuskom čizmom.
Rusija je praktično jedini prostor koji nisu uspeli poharati i degradirati do krajnjih granica siromaštva.
Zato je Gagarin prvi čovek u svemiru, a ne tamo neki Džon Vejn.
Zato je Rusija i dalje pretnja, ujedno i savršen plen potomaka vikinških trgovaca i pljačkaša.

Ceo svet nije imao državu pre WWII. Ako izuzmemo Rusiju, skoro sve ostalo je bilo pod britanskom ili francuskom čizmom.
Rusija je praktično jedini prostor koji nisu uspeli poharati i degradirati do krajnjih granica siromaštva.
Zato je Rusija i dalje pretnja, ujedno i savršen plen potomaka vikinških trgovaca i pljačkaša.
Русија ти је похарана 1917. до ибера.

Pa kako je onda Izrael imao neki doprinos za Evropu?
Što neko malo pre napisa, da nije njega - sada bi se tamo Muslimani klali medjusobno, a ovako su danas svi ujedinjeni.
Protiv Izraela, ali i protiv navodno Kršćanskih zemalja koje ga podržavaju.
Šta mi dobijamo podržavajući zločine koje Izrael sprovodi u Gazi?

To koliko je Izrael važan za sigurnost Evrope shvatićemo tek kada ga ne bude bilo, nadam se da se to nikada neće desiti

Vrlo plitko razmišljanje, ne bih da ti poželim sreću kada i ako krenu preko nas jer znam šta bi se desilo.

Zaista posle svih ratova na Kosovu i Bosni imam duboko poverenje da bi bilo vrlo milosrdni prema nama i da bi samo prošli dalje u svom svetom ratu.
Albancima, Bošnjacima i ISIL-u, ajatolah sedi u Vašingtonu. Ne u Meki i Medini. Istina, pod uticajem medijske dehumanizacije Srba, neki Arapi su poverovali da su se u BiH trebala braniti braća muslimani. Dosta toga se nakon toga desilo.
Iluzije su odavno razbijene.

Screenshot_2023-10-10-22-52-26-078_com.instagram.android.jpg

Pa ne informišeš se iz adekvatnih izvora, očito.
Prvo, u vreme Drugog svetskog rata na teritoriji okupirane Srbije je postojao Crveni krst koji je vrlo predano radio.
Taj Crveni krst je spasio oko 700.000 ljudi, a među njima je bilo i jako mnogo Jevreja kojima je pomagano bekstvom, lažnim imenima, skrivanjem.
Crveni krst tad je vodio dr Petar Zec koji je, i ako je spasio stotine hiljada ljudi, posle rata streljan kao saradnik okupatora.
Umesto da se danas neka bolnica zove po njemu, ti npr. nisi ni čula za njega. A ako kreneš da guglaš, ako i ima nešto o njemu napisano na netu, sigurno će biti obojeno propagandom, a ne činjenicama iz arhivske dokumentacije.
Ne znam odakle se informišeš ali fakat je da si prilično obojena propagandnim stavovima zapada.
Tako se ne gradi mišljenje Bambi.
Vec smo se susretale na drugim temama, pa mi je odavno jasno gde se ti i kako informises. :)

Koliko „jako mnogo Jevreja“ je bilo medju tih „700 000“ spašenih?

Ne pričamo o uzrocima, gledamo posledice
Britanci su napravili Izreal a pogledaj danas Britaniju na šta liči i koliko ima emigranata
Pa kako da ne pričamo o uzrocima?
To je kao da lečiš posledicu bolesti, a ne uzrok.
Ista ruka koja danas dovlači milione tzv migranata (u stvari vojnika Isisa) u Evropu - je stvorila i Izrael.
Šta će biti u budućnosti?
Pa šta bi moglo biti, zašto misliš da su sve te vojno sposobne Muslimane dovukli u Evropu?
Taj isti Izrael ima ključnu ulogu u današnjem ujedinjenju Muslimana, a šta će tako ujedinjeni, kad završe sa Izraelom, kasnije da urade?
Da zajedno sa ovim milionima koje su ubacili (i desetinama miliona koji već jesu tamo) naprave pičvajz po Evropi.
U Evropi koja, kao i ovi na rejv partiju, održava parade pedera, drnda po telefonima i nema pojma ni šta je puška, a kamoli da je koristi.
Nema tu vajde od atomskih bombi, jer ne možeš da je baciš na samog sebe.
A nema ni vojske, woke-ovcama ne treba (uključujući i naše).

Jok i nisu.
A komunisti u Rusiji?
Ko ih je doveo na vlast? Ko ih je finansirao? I šta su napravili od Rusije od Hruščova pa na dalje, posebno 80-ih i 90-ih?
Za čiji groš su delili bogatstvo Rusije?
Zna se.
Nisu mogli vojno da ih poraze pa su ih iznutra lomili. Srećom ne slomiše ih.

Paralele sa Jermenijom...

Jermenija je 33 godine drzala Nagorno KArabah. Azerbejdzan se povukao, ali je isto tako kovao osvetu.

Slicno su i Arapi posle 2 sramotna poraza iz 1967 i 73 odustali od slicnih poduhvata. Narocito dok je stara garda Izraela bila in charge.

Ali to ne znaci da Arapi nisu kovali osvetu. Dugo i strpljivo. Cekali momenat a Izrael je verovao u svoju premoc opijen pobedama od pre 50 godina.

I evo sad su krenuli. Mene ne bi cudilo da Izrael opasno ispusi u ovom ratu.

BORBENA GRUPA NOSAČA AVIONA STIGLA DO IZRAELA: Moćna američka flota pred vratima Hamasa​

Novosti online
10. 10. 2023. u 22:43 >> 22:53

AMERIČKA borbena grupa nosača aviona, predvođena nosačem USS Džerald Ford doplovila je od obala Izraela.​

БОРБЕНА ГРУПА НОСАЧА АВИОНА СТИГЛА ДО ИЗРАЕЛА: Моћна америчка флота пред вратима Хамаса

Foto Facebook USS George H.W. Bush (CVN 77)

USS Džerald R. Ford (CVN-78) je ime dobio po 38. predsedniku SAD.
Izgrađen je da zameni USS Enterprajs (CVN-65), koji je u aktivnoj slućbi bio čak 51 godinu, do decembra 2012.

Sa cenom od 13 milijardi dolara najskuplji je vojni brod svih vremena.

Udarna grupa nosača aviona USS Džerald R. Ford stigla je u istočni Mediteran da podrži Izrael, navodi se u saopštenju Centralne komande SAD.

-Dolazak ovih veoma sposobnih snaga u region je snažan signal odvraćanja ako bilo koji akter neprijateljski raspoložen prema Izraelu razmisli o pokušaju da iskoristi ovu situaciju, rekao je general Majkl „Erik“ Kurila, komandant Centralne komande SAD.

Snage uključuju „osam eskadrila jurišnih i pomoćnih aviona i raketnu krstaricu klase Tikonderoga USS Normandi (CG 60), kao i razarače naoružane sa krstarećim raketama klase Arlei Burke“, saopštila je Centralna komanda SAD.

https://www.novosti.rs/planeta/svet...amas-idf-izrael-palestina-hezbolah-rat-izrelu

Sigurnost Evrope uništavaju horde radikalnih muslimana koji dolaze željni šerijata i kalifata.

negde sam davno citao kako je dolazak tolikog broja muslimana u Evropu bio zapravo jvrejski plan da se i zapadni covek upozna sa islamom iz prve ruke.

Eh, ali a good plan, went wrong...

Sada su zapadne drzave Evrope uglavnom i poluislamske zemlje. Pa setimo se samo kako je francuska podrzavala muslimane. Meni nije bilo jasno sve dok nisam otisao u Francusku prvi put. Pa to je poluislamska drzava. Gde njihovi politicari smeju da zucnu protiv muslimana.

negde sam davno citao kako je dolazak tolikog broja muslimana u Evropu bio zapravo jvrejski plan da se i zapadni covek upozna sa islamom iz prve ruke.

Eh, ali a good plan, went wrong...

Sada su zapadne drzave Evrope uglavnom i poluislamske zemlje. Pa setimo se samo kako je francuska podrzavala muslimane. Meni nije bilo jasno sve dok nisam otisao u Francusku prvi put. Pa to je poluislamska drzava. Gde njihovi politicari smeju da zucnu protiv muslimana.
Хришћански свијет је само заборавио какав је ислам. А не ложим се пуно на те теорије завјере о злом кругу Јевреја који управљају свијетом.

Vec smo se susretale na drugim temama, pa mi je odavno jasno gde se ti i kako informises. :)

Koliko „jako mnogo Jevreja“ je bilo medju tih „700 000“ spašenih?
Ja se informišem, po pitanju DSR, iz arhivske građe koje imam u kući više nego prosečna biblioteka. Tako da bi bilo lepo da se maneš cinizma jer sam sigurna da sam master za tebe po pitanju te teme. ;)
Ne znam koliko je precizno bilo Jevreja, nije mi bilo tema interesovanja jer mi je bilo dovoljno da znam da među srpskim življem nisu postojale te tendencije o kojima pišeš.
To je propaganda.
Uostalom, ti kao neko ko se diči komunizmom predaka, odakle sad tolika emocija za Jevreje kad ste s njima prekidali diplomatske odnose zbog ovih istih Arapa koji vam sad odjedom smetaju?
Trendi, a?

Šta kaže Jevrejska digitalna biblioteka:

Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija prekinula je 13. juna 1967. diplomatske odnose s Izraelom. Poslaniku Avigdoru Daganu uručenaje nota sledećegsadržaja:״Vlada SFRJ konstatuje da je vlada Izraela prenebregla upozorenje vlade SFRJizraženo u njenoj noti izraelskom poslanstvu u Beogradu od 11. juna 0. g. i da je nastavila sa preduzimanjem aktivnosti koje očigledno potvrđuju da vlada Izraela i daljesprovodi agresiju prema arapskim zemljama. Vlada SFRJ zbog toga je odlučila daprekine diplomatske odnose SFRJ sa Izraelom, ističući ponovo da odgovomost za sveposledice koje iz toga proizilaze pada isključivo na vladu Izraela.”
Do kraja postojanja SFRJ diplomatski odnosi nisu ponovo uspostavljeni. To su zemlje naslednice ״druge Jugoslavije” - Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija,Savezna Republika Jugoslavija i Slovenija - učinile tek posle osamostaljivanja.

https://jevrejskadigitalnabiblioteka.rs/bitstream/id/4363/LeblPrekidDiplomatskihOdnosaOCR.pdf

Tako da, mani me tog ponosa komunističkog. Kad već pišeš na ovu temu, bolje to ne pominji.
Zato i ne znaš da je u okupiranoj Srbiji postojao Crveni krst koji je spašavao svakog ko je bežao od nacizma, što iz Hrvatske, Slovenije, BiH, što iz same Srbije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back