Vec smo se susretale na drugim temama, pa mi je odavno jasno gde se ti i kako informises.
Koliko „jako mnogo Jevreja“ je bilo medju tih „700 000“ spašenih?
Ja se informišem, po pitanju DSR, iz arhivske građe koje imam u kući više nego prosečna biblioteka. Tako da bi bilo lepo da se maneš cinizma jer sam sigurna da sam master za tebe po pitanju te teme.

Ne znam koliko je precizno bilo Jevreja, nije mi bilo tema interesovanja jer mi je bilo dovoljno da znam da među srpskim življem nisu postojale te tendencije o kojima pišeš.
To je propaganda.
Uostalom, ti kao neko ko se diči komunizmom predaka, odakle sad tolika emocija za Jevreje kad ste s njima prekidali diplomatske odnose zbog ovih istih Arapa koji vam sad odjedom smetaju?
Trendi, a?
Šta kaže Jevrejska digitalna biblioteka:
Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija prekinula je 13. juna 1967. diplomatske odnose s Izraelom. Poslaniku Avigdoru Daganu uručenaje nota sledećegsadržaja:״
Vlada SFRJ konstatuje da je vlada Izraela prenebregla upozorenje vlade SFRJizraženo u njenoj noti izraelskom poslanstvu u Beogradu od 11. juna 0. g. i da je nastavila sa preduzimanjem aktivnosti koje očigledno potvrđuju da vlada Izraela i daljesprovodi agresiju prema arapskim zemljama. Vlada SFRJ zbog toga je odlučila daprekine diplomatske odnose SFRJ sa Izraelom, ističući ponovo da odgovomost za sveposledice koje iz toga proizilaze pada isključivo na vladu Izraela.”
Do kraja postojanja SFRJ diplomatski odnosi nisu ponovo uspostavljeni. To su zemlje naslednice ״druge Jugoslavije” - Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija,Savezna Republika Jugoslavija i Slovenija - učinile tek posle osamostaljivanja.
https://jevrejskadigitalnabiblioteka.rs/bitstream/id/4363/LeblPrekidDiplomatskihOdnosaOCR.pdf
Tako da, mani me tog ponosa komunističkog. Kad već pišeš na ovu temu, bolje to ne pominji.
Zato i ne znaš da je u okupiranoj Srbiji postojao Crveni krst koji je spašavao svakog ko je bežao od nacizma, što iz Hrvatske, Slovenije, BiH, što iz same Srbije.