Rat bendova – OBN

jelen.co

Veoma poznat
Poruka
14.509
Krenula je nova sezona jako dobre svirke na OBN-u.
Ovog vikenda audicija je bila u Sarajevu, idućeg je u Zagrebu, a za dve nedelje audicija će biti u Novom Sadu.
Probrani bendovi će se, kao i prošle godine, jedanput nedeljno takmičiti u Sarajevu sve do nove godine.
Vrh emisija, za sve ljubitelje dobre muzike.

Sinoć, 27.09.2010. emitovana je druga epizoda drugog serijala.
Audicija je održana u Zagrebu.
Perverzno dobra svirka.
Zele i Gobac su ok odradili posao žiria, ali treći član, mentalno retardiran, nije bio na visini zadatka.
Voditeljka ok skockana, da vam odma' skoči.

Iduće nedelje audicija je u Novom Sadu. Sasvim dobar izbor grada za audicuiju imajući na umu da trenutno najbolji mladi bendovi u Srbiji dolaze baš iz Vojvodine.

Bendovi sa audicije u Zagrebu koji, po mom mišljenju, treba da prođu u narednu fazu takmičenja:
Iluzija
Fireball
Wasted generation
Crematorium
Night "rein"

Najbolja autorska pesma na audiciji bila je od benda iluzija.

Interesantno kako je bend Tvrdo srce odsvirao i odpevao pesmu Adastre „Nabujala reka“ bolje od originala.

Najbolja autorska pesma koja se čula na audiciji u Zagrebu je definitivno bila benda iluzija (mislim da se pesma zove Nemam razloga).

Sutra uvece NS!!!!!

Ja sam pratila prosle godine redovno,a danas da ukljucim obn,ono nema slike(kao ni skoro po ceo dan u poslednje vreme).
Na netu sam kao nasla link za uzivo gledanje obn-a,i kocila mi slika.....-.-
Na kraju cujem da moze da se gleda na rtv1 koliko sam shvatila.......

Slika na OBN-u uvek dođe neposredno pre emisije Rat bendova, jer je to emisija iz njihove produkcije.Tako je bilo i prošlog vikenda kada je bila audicija u NS-u, zato ne brinite.
Ovog vikenda prikazana je finalna audicija u Sarajevu, a od idućeg počinje takmičenje.
Žiri je bio u velikim problemima jer se skupilo puno kvalitentih bendova iz svih delova bivše Juge, a treba probrati najbolje.

Upravo odgledala. Ako izuzmemo voditelja- clana zirija(?) koji svedske bendove svrstava u britanski rock; i ako izuzmemo nadrozanog Gobca, koji je svo vreme vrteo unedogled dve recenice (bilo je energicno i bolje od originala); i ako izuzmemo ona dva retarda iz "bekstejdza"... uopste nije losa emisija. Super svirka, puno nasih bendova... steta samo sto je marketing tako los i sto nasi nisu otkupili prava na emitovanje.

Odusevili me oni momci iz Indjije nisam zapamtila bas naziv grupe, kao nesto fly sky, nisam sigurna da ne lupam, super su odsvirali od Europe , pevac me je posebno odusevio svojim glasom a uzgred ima samo 16 godina.
Inace i ostali nisu bili losi, cak sta vise.
Ma napokon malo dobre muzike .:) :orkestar:

U nedelju 17.10.2010.g. bila je isto vrhunska svirka.
Bar 10 bendova je bilo fantastično, a ako bih morao da biram najbolji za to veče onda bi to bili momci iz Kragujevca i nihov bend Forever Storm.
Žao mi je što dalje nisu prošli (u predhodnim audicijama) bendovi Elefteria iz Beograda i Iluzija iz Bosne, jer to zaslužuju.

evo konacno pogledah danas reprizu od prosle nedelje.ovih par sedmica nisam stigao da pogledam ni jednu emisiju posle onih audicija i danas ulovim reprizu slucajno. ona grupa iz hrvatske larva ako se ne varam su me ostavili bez reci.skoro nisam cuo nesto tako dobro.

Odusevili me oni momci iz Indjije nisam zapamtila bas naziv grupe, kao nesto fly sky, nisam sigurna da ne lupam, super su odsvirali od Europe , pevac me je posebno odusevio svojim glasom a uzgred ima samo 16 godina.
Inace i ostali nisu bili losi, cak sta vise.
Ma napokon malo dobre muzike .:) :orkestar:

Sky wings :super:
... veceras svirali Poison... onako :confused:
A kojim danom ide repriza., nisam gledala do kraja, ko je ispao?

Poslednja izmena:
Repriza je subotom oko podne, vidi na teletekstu.
Crematorium nije došao na snimanje emisije tako da je automatski ispao, a izbacili su još Rock filter, jer je predviđeno da ispadnu 2 benda.
Slažem se - Poison im nije baš legao kao pesma, mogli su nešto bolje jer imaju talenta.
Meni se i ovog vikenda najviše svido bend Forever Storm - Kragujevac.

Realno, najlosiji su i ispali... Rock filter zvuce kao da su se okupili dan pred svirku, vokal los... A Crematorium necu da komentarisem, ako se ono zove muzikom...:roll:
Koliko sam razumeo Rock filter je promenio jednog člana benda (valjda bubnjara) između dva snimanja emisija, pa su zato zvučali očajno. Za Crematorijum se ne bih složio sa tobom-to je ok bend i dobro sviraju za ljude koji vole taj pravac rock-a,a bar tri-četiri benda su lošija od njih.
Sve u svemu emisija pruža puno dobre svirke, produkcijski vrhunski odrađeno za naše prostore, scena dobra, zvuk odličan. OBN gura fazon nemačkih televizija tipa Pro7 isl.

Back