taote
Iskusan
- Poruka
- 5.349
to je...![]()
Ha! Sad kad ga se dočepammmmm...!

Naravno, čula sam za njega, i mislila sam:"što prave od njega svetsko pitanje, kad je to samo još jedna vrstakupusa?"

Hvala.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to je...![]()
Podforun Žene.
Tema šta kuvamo danas.
Na stanama: 167;168.
Postovi broj 4173; 4179.
Sličice na kojima se vidi kako izgleda raštan je post broj 4184.
Znači niko ništa loše nije mislio, nesporazum je u pitanju.
Ha! Sad kad ga se dočepammmmm...!
Naravno, čula sam za njega, i mislila sam:"što prave od njega svetsko pitanje, kad je to samo još jedna vrstakupusa?"Uz, prirodno, poverenje u one koji su tvrdili da je jako ukusan. ...A onda sam negde pročitala svašta lepo i o ukusu, i o sastavu, ali... ipak nisam bila sasvim sigurna da je to onao što ja mislim.
Hvala.![]()
Nego šta!![]()
ne istopi se pre nego što se umeša...već se stavi umesto recimo šljive....
a raštan....evo ti recept....
2 kg...raštana se očisti od onog belog na listovima.....iseče se krupnije stavi u
kesu i u friz jedno 2-3 sata a može i da prenoći.....raštan je bolji kad malo
smrzne...zašto nemam poima....
jedna dimljena suva kolenica i oko pola kg krompira.....
u lonac se stavi......pola rašana tako smrznutog, na njega se stavi kolenica koja
je bar jednom secnuta.....i krompir koji je dovoljno iseći na četvrtine...nalije se
vodom.....da ogrezne....začini i obavezno stavi 1-2 kašike svinjske masti.....
kad provri smanji se temperatura.....i ostavi da se krčka....raštan se ne meša,
već se samo šarpa svremena na vreme prodrma....tako da se sve onako samo
izmeša........
to je sva mudrost što se raštana tiče, ništa lakše za kuvanje, a ukusnije
raštan je ko sarma....drugi dan je još lepši nego prvi.....jako kvalitetno jelo,
lak za kuvanje i zdravo.....probajte...samo moj savet uzimati što tamnije
zeleno lišće....ali ako neko voli blaže onda neka izabere malo mlađe listove
oni su svetliji...
Prijato..........![]()
Cici raštan je jedna vrsta kupusa.....koga ima u malim glavicama i to je
mladi raštan...i onako u listovima kao što se prodaje blitva...to je malo
stariji ali po meni mnogo ukusniji i zdraviji....ima više gvožđa u njemu...![]()
![]()
evo slike raštana
...ovako izgleda poslužen..![]()
![]()
Afro, svaka čast; al' dok si ti napisala, moj je bio već pojeden
Ovako sam ga spremila -
Raštan prvo oprala i očistila, pa zatim blanširala. Nisam znala za foru sa smrzavanjem, ali odlično za sledeći put.
Iseckala crni i beli luk na sitno, očistila tri krompira i isekla na četvrtine i očistila jednu šargarepu. Sipala malu ulja i sve izmešala; izmrvila jednu goveđu kocku, nalila vode, stavila dimljeno ćureće krilo (ono što nisam znala šta ću s njim još prošle nedelje) i poklopljeno gurnula u rernu na jedno dva sata. Onda otklopila čisto da se to krilo malo zapeče i gotovo.
Meni je baš lepo bilo, ja pokupila sav zeleniš![]()
Rastan je najbolji za sarmu ,smjesa sa mesom se pripremi klasično ,raštan obarite i pravite sarmu može se kuvati ili peći u rerni okus je FENOMENALAN,Vjerujte ja sam iz Hercegovine i to je specijalitet tog kraja.