Raspamecivanje Srbije

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Poznajem na ovom forumu neke vrhunske intelektualce.

Neke koji su se uvek RANIJE u diskusijama isticali tolerancijom i demokraticnoscu stavova.

Medjutim, dozivim juce neocekivan napad od jednog takvog u strilu najvecih nacionalista i mrzitelja razlicitosti.

Pomislih da je to bilo slucajno.

Danas se nesto slicno ponovi samo sa drugom osobom u cije intelektualne kvalitete se ne moze sumnjati....

Ovo vec vise nije slucajnost!

SRBI POSTAJU APSOLUTNO NETOLERANTNI NA SVE STAVOVE KOJI IM SE NE CINE U REDU!

Nema demokrtaije, nema rasprave, nema ubedjivanja, nema prijateljstva, nema NICEGA!

Ili prihvati sto oni kazu - ili si NEPRIJATELJ....

Sredina se negde IZGUBILA...

Ḕ tā̀n ḕ epì tâs !

Treceg nema!

STA SE TO DESAVA SA SRBIMA? :think:

Jeste,Blajbi bi uživao carski da je Nata mlađa bar dvacet godinica...:mrgreen:
Ma da...Mene,iako sam sličnih svatanja (i ja volim 20 leta mlađe:lol::rumenko:) ne
klepaju po ušima,jer ja razvalim argumentima teške artiljerije-psihologije čak i psihijatrije
ako je neophodno...Mada psihotičara tu svega nekoliko,a neurotičnih...ihaj-nas više neg njih...:sad2:)

Šalu na stranu...Uticaj vladajuće stranke je evidentan kao masovna tiha sugestija i nacionalizam je
u usponu...Samo se nadati da neće eskalirati kao tridesetih godina prošlog veka u Italiji i Nemačkoj...
Jučerašnji neuspešni miting u NS uliva nadu da su se ipak ljudi spustili iz te nacionalističke ostrašćenosti
na zemlju...Valja im često postavljati pitanja tipa da li zlo poznaje nacije i sl...

Tema@ onda mora biti da sve to imaš sa nekim drugim grupama naroda da uporediš, pa tada da izvučeš zaključak. Kada bi to uradio, video bi da razlike bitne nema. Meni se čini da je ovde klima još uvek povoljna (što se krste tiče).
Nisam ljubitelj generalizacija. Bez obzira na okolnosti realne ili forumske, meni su uvek jadno smešni ljudi koji se okuraže kada napadaju u čoporu, inače nisam u toku, a nije ni bitno šta se zbilo tamo.

Bravo za temu!Nazalost,ovo je skroz tacno.Moje misljenje je da je najveci uzrok tome taj,navodno bezazleni,svakodnevni stres koji se kod nas konstantno povecava poslednjih 20 i kusur godina.I ja sam primetio da su ljudi u poslednje vreme ekstremno ne tolerantni,napeti,drski...Nema vise nase cuvene ljubaznosti i prijateljstva.Sve je preraslo u borbu za goli opstanak.Takodje i besparica koja je sve jaca.Vecina ljudi konstantno razmislja o tome kako zaraditi novac i obezbediti sebi i porodici bolji zivot a opcija je toliko malo.
Jos bih i dodao medije i casopise koji nas svakodnevno bombarduju kojekakvim glupostima.Uzmimo za primer ove reality programe koji su u celom svetu samo jos u Srbiji popularni.Licno,niti ih gledam niti me interesuju ali vidim da ih ogroman broj ljudi gleda.Sad,na moju generaciju i starije ovo sigurno nece uticati ali na mladju populaciju i tinejdzere svakako hoce!
Dakle po ceo dan gledaju nase savrsene VIP zvezde koje savrseno izgledaju,savrseno zive u svom savrsenom svetu i svakih mesec dana menjaju svoje savrsene ljubavne partnere.Po ceo dan lencare,svadjaju se,pljuju i ogovaraju jedni druge i sto je najgore promovisu nabusito i nasilnicko ponasanje a za to bivaju astronomski placeni!Kod njih imati stav znaci biti drzak i ceniti samo svoje misljenje.Pa kada jedan prosecan tinejdzer ili tinejdzerka sve to gleda,onda jednostavno kaze sebi "pa zasto bih ja radio/la bilo sta u zivotu ako mogu da zgrnem gomilu para samo ako pokazem golo du*e,budem retard ili jednostavno bezobrazan"!Tako samo stvaraju laznu sliku o svetu oko sebe.Sta reci kada vecina medija prvo objavi da je Staniji konacno prosao "meca" i da napokon moze slobodno da ljubavise sa svojim dragim pred ocima gomile dece u 5 popodne,a posle idu vesti iz ekonomije,drustva,politike,sporta...
I kada sve to saberemo dobijemo jednu tuznu sliku o nasem drustvu.Zivimo u vremenu totalno poremecenih vrednosti gde se samo materijalne stvari vrednuju...E zbog toga nam u glavnom sve ide naopako...

Poznajem na ovom forumu neke vrhunske intelektualce.

Neke koji su se uvek RANIJE u diskusijama isticali tolerancijom i demokraticnoscu stavova.

Medjutim, dozivim juce neocekivan napad od jednog takvog u strilu najvecih nacionalista i mrzitelja razlicitosti.

Pomislih da je to bilo slucajno.

Danas se nesto slicno ponovi samo sa drugom osobom u cije intelektualne kvalitete se ne moze sumnjati....

:

čoveče božiji, niko više, ni najsmirenija, najobjektivnija i najrazboritija osoba na svetu ne može da trpi tvoje prosere na pojedinim temama!
i kamen bi proplakao od muke blajbi, shvati to.

Back