Umetnici postaju sve više i više škrti. Iz te škrtosti obično dolazi prevelika opširnost umetničkog dela koje na kraju ne odgovara nikome. Umernici žele da u sve manjem prostoru što više kažu.Umetnička dela su oduvek bila ograničena ramovima. Žašto uvek svemu moramo postaviti granice? Sve što je prirodno je beskonačno, samo mi glupi ljudi ne znamo bolje nego da ograničavamo stvari. Evo današnja umetnost je, umesto ramovima, ograničena apstrakcijom(minimalizmom) i realizmom (hiperrealizmom). Oba su samo čist apsurd i puka parodija umetnosti. Umetnost je vrhunsko jedinstvo čoveka, prirode i univerzuma. Svaka krajnost je samo ismevanje ovog savrsenog balansa. Zato likovna umetnost postaje irelevantna i od nje ostaje samo leš po imenu "moderna umetnost" koja je samo sluga kapitalizma i mašina za pranje para. Umetnost je blizu tog neminovnog raspada kome prethodi parodija kada postaje popularnija od same umetnosti.Umetnost će jedino preživeti ako se ukine javno skrnavljenje umetnosti kao što su minimalizam i hiperrealizam!
Ovo je moje mišljenje, volela bih da čujem i tudje. Pitajte pitanja ako ih imate.
Ovo je moje mišljenje, volela bih da čujem i tudje. Pitajte pitanja ako ih imate.