Raslo mi je badem drvo

poetessa

Legenda
Poruka
56.288
Evocirajući uspomene iz detinjstva...ja žalim što više nema u dvorištu moje tetke jedne bele trešnje.
Takođe sećam se lipe ispod koje sam sedela na maloj stoličici, dok sam gledala kako baba hekla.
A oduvek volim i drvo kestena, jer mi ima najlepši cvet bar po meni, a platan volim zbog jedinstvene boje kore i neobičnog oblika koje to drveće može da ima.

Vaše omiljeno drveće je koje?
I drveće iz vašeg detinjstva vas podseća na koje događaje?

ih ima raznih, dudu na salazu koji sam obozavao, pborio ga vetar a onda smo se igrali na njemu sve dok se nije osusio i deda ga nije iseko

breskva u dvoristu, obozavao sam je, cesto sam visio na njoj kao i na orahu

i bagremovi u lipa na salasu, lipa je bila ogromna lepo mirisala

Evocirajući uspomene iz detinjstva...ja žalim što više nema u dvorištu moje tetke jedne bele trešnje.
Takođe sećam se lipe ispod koje sam sedela na maloj stoličici, dok sam gledala kako baba hekla.
A oduvek volim i drvo kestena, jer mi ima najlepši cvet bar po meni, a platan volim zbog jedinstvene boje kore i neobičnog oblika koje to drveće može da ima.

Vaše omiljeno drveće je koje?
I drveće iz vašeg detinjstva vas podseća na koje događaje?

ja se secam u dvoristu ambasade u Keniji je raslo neko drvo, oooogromno je bilo...precnika sigurno 4-5 metara...
secam se kako smo ja i burazer hteli perorezima da ga izdubimo i napravimo sebi kucicu na tom drvetu...
naravno, ubrzo smo odustali, jer je bilo nemoguce to uraditi...bar ne nama... :)
inace, volim svo drvece sem topola...mace ubijaju u pojam...

mogao bih kad bih znao koje je...a nemam koga ni da pitam...
potrazicu po netu pa cu da vidim...
znam da nije akacija i da nije baobab...
recimo da ima slicnu koru kao platan ali ne srebrnkastu vec braonkastu...

ako mislis da cu sve to da pisem ovde, bojim se da gresis...:lol:
msm, secam se raznih stvari, hrane, nekih mirisa narocito voca,
takodje se secam drveta banane...
to sam zapamtio zato sto su na njemu rasle male banane,
ali bas male...duplo manje nego ove sto mi kupujemo ovde...
al su bile slatke, ne bi verovala...

dobro, dobro..i ovo je sasvim dosta :zag: :lol:
..
baš lepo što si imao takvo iskustvo..ekstra

jeste :)
i jos nesto kad smo kod banana...
recimo, pitao sam se u cemu je zackoljica,
jer ne znam da postoje crvi koji napadaju banane,
pa mi se branje banana cinilo kao najopusteniji posao...
(ako naravno izuzmemo cinjenicu da jedan grozd moze da ima i preko 15 kila)
medjutim, saznao sam da na drvecu banana zivi zelena mamba,
jedna od 10 najotrovnijih zmija, i moja iluzija se rasprhnula...
(to je zackoljica - znao sam da je ima!)

eh, to sam i ja čula....priroda jeste lepa i neverovatna, ali sve one bolesti i te otrovne životinjke..ne znam stvarno.:lol:
..
mene bi i to afričko sunce uništilo, a kamoli nešto što trči, puzi ili skače :lol:

znas kako...
cini ti se samo...
englezi su dosli u Afriku da je pokore,
ali je na kraju Afrika pokorila njih...
uvlaci se pod kozu...
vrlo posebno mesto na svetu! :heart:

Što je najsmešnije, ja sam dete koje je odraslo posmatrajući drveće jedino na šetalištu pored Miljacke i to sa jedanaestog sprata.
Plus što su sve babe, dede, tetke i strine, takođe bili u stančugama i gradovima:rotf:
Dobro, de...imali smo vikendicu podno Romanije:malav:
A tamo i nekakvu staru višnju sa koje sam se strmopizdila kao mala i ostala bez daha, pa me kad sam došla sebi umalo nisu ubili od batina:rotf:

he, he :lol:
jao mogu misliti strašno...:lol:
..
inače setila sam se...u jednom periodu života bili smo podstanari, živeli u nekoj kući pored parka i tamo je bio crveni orah...e to je stvarno bilo prelepo drvo..ne znam da li ih još ima.

U našem dvorištu je bio crveni dud. (Obično su crni ili beli.) Za njega je bila vezanan ljulljaška - prilično visoko. Tu se stvarno moglo ljuljati a ne ljuljuškati!:D

:heart2: ništa lepše..kakva idila ...da li je neko zapamtio onu ljuljašku sa gumom? ili samo drvenu? i ono preskakanje plotova sa onom stopicom..kako se već zove...što je meni to bilo super! :lol:
..
a zemlja crvena ispod duda inače, ruke i zubi...kao vampir kad ga jedeš:lol:

Back