Raskid duge veze

Da li je ona uopste znala da planiras svadbu? Kada bi to uopste bilo? Mislim, 10 godina... Preduga veza se obicno pretvori u problem i na kraju u prekid. Neka ozbiljnost mora da se pokaze. Ako neko za 2-3 godine ne ukapira da bi to moglo da bude zauvek (citaj - brak), ne vredi dalje ni da pokusava.

Da li je ona uopste znala da planiras svadbu? Kada bi to uopste bilo? Mislim, 10 godina... Preduga veza se obicno pretvori u problem i na kraju u prekid. Neka ozbiljnost mora da se pokaze. Ako neko za 2-3 godine ne ukapira da bi to moglo da bude zauvek (citaj - brak), ne vredi dalje ni da pokusava.

Ispitivao sam je vise puta o zajednickom zivotu ali sam imao osecaj da vodim monolog, vise puta predlagao sam zajednicki zivot ali je ona uvek nalazila neke razloge ili u meni ili u uslovima gde bi ziveli (a ja imam i kuce i stanove).
Ali je pored svih razloga koje je navodila ostajala sa mnom sto me dodatno zbunjuje kao i cinjenica da je zensko uvek to koje preuzima inicijativu i tera muskarca na zajednicki zivot.
Mislio sam da je ove godine po prvi put zvanicno i zaprosim ali sam pre toga lupio ovu glupost za facebook od pre godinu dana (valjda sam hteo da budem iskren sta li ) i zbog toga se kajem.

Šta te zbunjuje? Bila je s tobom dok nije naleteo neko ko joj više odgovara. Koliko je takvih veza...Ljudi ostaju zajedno jer im je tako lakše, imaju s kim na letovanje, zimovanje, slave, rođendane itd itd, familija ih ne smara s pitanjima kad će nekog da nađu, već kad će da se skrase :lol:...prijatelji im ne nameštaju singl prijatelje, poznanike i kolege itd itd...

Njen problem je sto ce do kraja zivota osudjivati sve muskarce imati problem da zasnuje porodicu,orijentisace se samo na posao a moj sto sam ocekivao da ce se to promeniti odbijao da preuzmem ozbiljnu inicijativu i pokusavao da je promenim na sasvim pogresan nacin.

Pa sta te briga nek radi sta hoce..to je nauk za sve da pricaju o napretku u vezi..da ne cute i ne citaju izmedju redova..da ne cekaju da se neko menja nego da grade odnos ka napred

Šta te zbunjuje? Bila je s tobom dok nije naleteo neko ko joj više odgovara. Koliko je takvih veza...Ljudi ostaju zajedno jer im je tako lakše, imaju s kim na letovanje, zimovanje, slave, rođendane itd itd, familija ih ne smara s pitanjima kad će nekog da nađu, već kad će da se skrase :lol:...prijatelji im ne nameštaju singl prijatelje, poznanike i kolege itd itd...

Donekle si u pravu razumem ja to ali zensko je ima 30 godina bioloski sat otkucava itd. ako nije mislila da udje u brak sa mnom onda nije trebala ni da gubi vreme.
Najgore od svega je to sto sad moram da se izborim sa problemima koji su mi ostali, idealizovanjem te osobe,zatvaranjem u sebe,nesanicama koje traju mesec dana,odsustvo zelje za ozbiljnom vezom.Ne bi zeleo da ovo sto mi se izdesavalo ostavi posledice na moju psihu.Posle 10 godina budim se kao iz nekog sna i vidim koliko je sve ovo bilo nenormalno a koliko je i dalje volim.

Što je gubljenje vremena? zato što se nije završilo brakom?

Ti definitivno moraš da se izboriš s tim. Kreni na terapiju, razgovaraj s nekim stručnjakom. Nije čudno što ti ova situacija utiče na zdravlje. Uostalom, prošlo je tek mesec dana. Za oporavak treba vremena.
Samo se ne zaleći u ozbiljnu vezu jer emotivno nisi spreman.
Izvini, ne deluješ baš zrelo i iskusno za osobu od 32 godine, mislim na onaj deo sa fb profilom, to je klinački. Što se idealizacijetiče, svakom se dešava;)

Što je gubljenje vremena? zato što se nije završilo brakom?

Ti definitivno moraš da se izboriš s tim. Kreni na terapiju, razgovaraj s nekim stručnjakom. Nije čudno što ti ova situacija utiče na zdravlje. Uostalom, prošlo je tek mesec dana. Za oporavak treba vremena.
Samo se ne zaleći u ozbiljnu vezu jer emotivno nisi spreman.
Izvini, ne deluješ baš zrelo i iskusno za osobu od 32 godine, mislim na onaj deo sa fb profilom, to je klinački. Što se idealizacijetiče, svakom se dešava;)

Hvala na savetima.
Moguce je da sam to sa fb radio zbog svoje nezrelosti ili zbog svoje usamljenosti to me najvise i boli sto sam ako je vec ona imala kocnicu ja trebao da je poguram sto sam donekle i cinio ali se nista ne moze na silu.Cekao sam i neku povratnu informaciju neki znak, neku zelju za zajednickim zivotom ali je sve to izostajalo sa njene strane.Njena razmazenost i uopbrazenost doprineli su tome da se i ja okrenem na drugu stranu, totalna nezrelost sa obe strane za nekog u ovim godinama.
Mada mislim da je ona mene volela i svoju buducnost videla sa mnom nista zivo je ne bi sprecilo da to i ostvari , nikakva prepreka.Recimo ja bi bio spreman sve da oprostim a ona meni nista.

Poslednja izmena:
Znam da je ovo što ću ti reći prilično teško ostvarljivo u ovom trenutku, ali pusti to. Ne vredi šibati mrtvog konja. Završila se tvoja veza, a ne tvoj život. Koliko god da ti je sada teško i koliko god se osećao izgubljeno, izbačeno iz ravnoteže, obeshrabreno...to će proći, verovao ili ne. Verujem da sve ono što si rekao da osećaš nije ništa više posledica tvog tugovanja za tom ženom ili tom vezom u kojoj nisi bio ni srećan ni zadovoljan, već zbog straha od onoga što te čeka. Teško je počinjati iznova, naročito nekom ko 10 godina nije započinjao vezu. Verujem i da, ako si već bio toliko vezan za nju, sama pomisao da ćeš ljubiti neku drugu ženu može da deluje uznemirujuće i da izaziva tremu, nelagodu, nespokoj...ali i to će proći. Od tolikog preispitivanja onoga šta je bilo nemaš ništa, jer to su samo tvoje pretpostavke. Ako nisi uspeo razgovarajući s njom da razjasniš sve to što te muči, ako ona nije mislila da tih 10 godina zaslužuju poslednju iskrenost i ako ti nije jasno rekla svoje razloge, onda ti neće mnogo pomoći da ih ti umesto nje govoriš sebi. Samo kreni dalje. Da bi to bilo moguće potrebno je prvo da se pomiriš s tim da je ono sto ste vas dvoje imali gotovo. Videćeš, prva "normalna" veza koju ostvariš pokazaće ti da nemaš mnogo razloga za patnju. Mnogi ljudi provedu život pristajući na manje samo zato što se plaše promene i zato što misle da ako izađu iz veze u kojoj nisu ispunjeni možda nikada neće imati drugu. Nije to dobra logika. Nekada nemamo snage da sami stavimo tačku i izađemo iz nečega što nije dobro za nas. Videćeš, ma kako ti se to sada činilo neverovatno, jednog dana ćeš reći da je to što je prekinula vezu s tobom najbolja stvar koju je mogla da ti uradi. Samo glavu gore, najbolje od života tek je pred tobom. ;)

Hm... Ne vreti sibati zdrebicu koja je podbrusila kopitama vetru... A ovo za strah potpisujem. Kakva god da mu je sledeca veza, ako nije dobro sinhronizovana potrajace sledecih 10 godina, pa opet kraj... A sinhronizacija veze nije niti malo ozbiljna, niti laka stvar...

I pitanje za tebe, kikiriku, mozes li da nam das definiciju normalne veze? Mozes li da nam opises u kratkim crtama arhitekturu normalne veze i atribute iste? :rtfm:

_nobody_

Ispitivao sam je vise puta o zajednickom zivotu ali sam imao osecaj da vodim monolog, vise puta predlagao sam zajednicki zivot ali je ona uvek nalazila neke razloge ili u meni ili u uslovima gde bi ziveli (a ja imam i kuce i stanove).
Ali je pored svih razloga koje je navodila ostajala sa mnom sto me dodatno zbunjuje kao i cinjenica da je zensko uvek to koje preuzima inicijativu i tera muskarca na zajednicki zivot.
Mislio sam da je ove godine po prvi put zvanicno i zaprosim ali sam pre toga lupio ovu glupost za facebook od pre godinu dana (valjda sam hteo da budem iskren sta li ) i zbog toga se kajem.

Zavisi sta oznacavas sa 'ispitivanje'. Desava se da neko ocekuje "hajde da... nesto" umesto "pa sta mislis da li bi mi... nesto". Od muskarca se ocekuje da preduzima, u vecem broju slucajeva.
Druga je stvar ako se tvoji i njeni planovi razilaze. Obicno ima problema oko stambenog prostora, ali bude i oko dece... da li uopste, koliko... kako da se zivi...

Znam jedan primer gde je devojka prekinula 14-godisnju vezu a da sto kazu 'nije ni trepnula'. U prvoj godini sledece veze je ostala trudna - onaj prvi nije hteo, drugi zeli decu.

Zavisi sta oznacavas sa 'ispitivanje'. Desava se da neko ocekuje "hajde da... nesto" umesto "pa sta mislis da li bi mi... nesto". Od muskarca se ocekuje da preduzima, u vecem broju slucajeva.
Druga je stvar ako se tvoji i njeni planovi razilaze. Obicno ima problema oko stambenog prostora, ali bude i oko dece... da li uopste, koliko... kako da se zivi...

Znam jedan primer gde je devojka prekinula 14-godisnju vezu a da sto kazu 'nije ni trepnula'. U prvoj godini sledece veze je ostala trudna - onaj prvi nije hteo, drugi zeli decu.

Prijatelju, predlagao sam sve !
Bilo je i hajde da ... i to vise puta direktno.
Bilo je pa sta mislis da li bi mi ... i to vise puta pogotovo u zadnje vreme.
Sto se dece tice ne bi joj postavljao nikakve uslove, ja zelim decu ali ih je ona pomenula samo dva puta za 10 godina.
Nasa zajednicka primanja iznosila bi skoro 1500 evra a kasnije i vise sto sa mojim nekretninama cini ludilo od luksuznog zivota u ovoj bednoj zemlji.Putovali smo ponekad i po dva puta godisnje na more, jedino u vezi toga bi osetio inicijativu sa njene strane.
Sta mislite zasto sam ovo stavio na Psihologiju mesto na LJ i S ?
Mada sve mi se vise cini da je ovo tema za psihijatriju.
Nisam poslusao savete da sve uspomene zaboravim i ostavim iza sebe,namerno sada skupljam mailove,poruke prisecam se svih nesuglasica.
Zelim da se suocim sa tom osobom,ali ne njom licno vec osobom u svojoj glavi, sa tom osobom koju sam idealizovao i projektovao negde u svom umu.
Sto vise razmotavam to klupko shvatam da u ovoj dugoj vezi mnogo toga nije bilo normalno.
Vidjanje jednom nedeljno,uvek je nesto drugo vaznije,hladnoca i povremeno ignorisanje u seksualnom životu i moje seksualne frustracije (dobro je da nisam jurio za svakom na koju naidjem),kada se naljuti ne želi samnom da priča i po tri nedelje,
odsustvo želje za bilo kakvom ozbiljnijom pričom.
Mislim da je ona kažnjavajući mene u našem odnosu ustvari kažnjavala svog oca zbog rasturanja porodice,a možda je i nešto drugo u pitanju,u svakom slučaju bio sam u jednnom toliko nenormalnom odnosu da se na kraju svega pitam da li sam i ja normalan.

Prijatelju, predlagao sam sve !
Bilo je i hajde da ... i to vise puta direktno.
Bilo je pa sta mislis da li bi mi ... i to vise puta pogotovo u zadnje vreme.
Sto se dece tice ne bi joj postavljao nikakve uslove, ja zelim decu ali ih je ona pomenula samo dva puta za 10 godina.
Nasa zajednicka primanja iznosila bi skoro 1500 evra a kasnije i vise sto sa mojim nekretninama cini ludilo od luksuznog zivota u ovoj bednoj zemlji.Putovali smo ponekad i po dva puta godisnje na more, jedino u vezi toga bi osetio inicijativu sa njene strane.
Sta mislite zasto sam ovo stavio na Psihologiju mesto na LJ i S ?
Mada sve mi se vise cini da je ovo tema za psihijatriju.
Nisam poslusao savete da sve uspomene zaboravim i ostavim iza sebe,namerno sada skupljam mailove,poruke prisecam se svih nesuglasica.
Zelim da se suocim sa tom osobom,ali ne njom licno vec osobom u svojoj glavi, sa tom osobom koju sam idealizovao i projektovao negde u svom umu.
Sto vise razmotavam to klupko shvatam da u ovoj dugoj vezi mnogo toga nije bilo normalno.
Vidjanje jednom nedeljno,uvek je nesto drugo vaznije,hladnoca i povremeno ignorisanje u seksualnom životu i moje seksualne frustracije (dobro je da nisam jurio za svakom na koju naidjem),kada se naljuti ne želi samnom da priča i po tri nedelje,
odsustvo želje za bilo kakvom ozbiljnijom pričom.
Mislim da je ona kažnjavajući mene u našem odnosu ustvari kažnjavala svog oca zbog rasturanja porodice,a možda je i nešto drugo u pitanju,u svakom slučaju bio sam u jednnom toliko nenormalnom odnosu da se na kraju svega pitam da li sam i ja normalan.

Kao sto mnogi tvrde, muskarci i zene predstavljaju dva sasvim drugacija sveta, nacina razmisljanja, delovanja... Mi obicno idemo direktno, kazemo... pa neka bude sta bude. Zene opet imaju 'male signale' koje mi uglavnom ne razumemo.
Kada bi mi umeli da saljemo signalcice, a kada bi ih zene manje koristile... to bi bio dobar put da ka potpunom razumevanju. To je ideja, realnost je nesto drugo.

I naravno, svi su u velikoj opasnosti da svoje misljenje o necemu bude vece od tog necega (da vidimo stvarnost zamagljenu), sto doprinosi pogresnim odlukama i (ne)cinjenjima u pogresno vreme.

Kao sto mnogi tvrde, muskarci i zene predstavljaju dva sasvim drugacija sveta, nacina razmisljanja, delovanja... Mi obicno idemo direktno, kazemo... pa neka bude sta bude. Zene opet imaju 'male signale' koje mi uglavnom ne razumemo.
Kada bi mi umeli da saljemo signalcice, a kada bi ih zene manje koristile... to bi bio dobar put da ka potpunom razumevanju. To je ideja, realnost je nesto drugo.

I naravno, svi su u velikoj opasnosti da svoje misljenje o necemu bude vece od tog necega (da vidimo stvarnost zamagljenu), sto doprinosi pogresnim odlukama i (ne)cinjenjima u pogresno vreme.

U pravu si za signale,možda ja u tome i nisam bio vešt ali moglo je sve da se rešava u ozbiljnim razgovorima a ne u čitanju između redova.
Svakoj osobi možeš da nađeš manu ukoliko samo u tom pravcu gledaš, ja sam za njene mane imao razumevanja i želeo da radimo na tome da se isprave a ona za moje nije imala razumevanja.
U poslednjih godinu dana nigde nisam izlazio sedeo sam kući radio i štedeo kako bih dokazao da sam ozbiljan.Međutim njoj je bilo dovoljno da iskopa nešto od pre godinu dana i da joj to bude glavni razlog da ode.
Trebalo bi svi prvo da pogledamo trn u svom oku a ne samo da to tražimo u drugima.

Evo da ti cika Braca kaze najbolji savet od svih ovde. Jer sam ja i najkvalifikovaniji za isti
Jednostavno smaras je+ ispo si glup. Sad si IZGUBIO i moras da prihvatis gubitak, Urezi sebi tetovazu tupim nozem ako treba, ali moras da nastavis dalje, jer te je riba totalno izunistavala. Ona ce naci nekog drugog za par dana, a ti ces ostati sa svojim problemima, a to sux. Sa druge strane nije sve tako crno, dobio si iskustvo, i sledeci put znas bolje nego da budes u odnosima sa takvim bolesnim osobama :lol:... Koji ce ti qratz to u zivotu, pusti je nek ode i radi sta ona oce, inako sam kazes ima 30 godina, i za nju je game over prilicno brzo.
E sad i ti si syebao mnogo toga, kazes varao si je, ili koliko sam ja razumeo hteo si da je varas, to je vec totalno TVOJA krivica, jer nisi bio posten sa svojim osecanjima i tome slicno, too bad, tako da i ona ima svako pravo da te odyebe, sto bih i ja uradio na njenom mestu.

bas suprotno, ja kad krenem da saljem tako male signale i da se ponasam kao zena prema zenama, to ih izludjuje :mrgreen:. Nisu one glupe uopste, nego je superiornije da saljes male signalcice pa se posle ljutis za sta hoces, uliva strah i dominaciju. Nisu ni zene od juce hehe ;)

Evo da ti cika Braca kaze najbolji savet od svih ovde. Jer sam ja i najkvalifikovaniji za isti
Jednostavno smaras je+ ispo si glup. Sad si IZGUBIO i moras da prihvatis gubitak, Urezi sebi tetovazu tupim nozem ako treba, ali moras da nastavis dalje, jer te je riba totalno izunistavala. Ona ce naci nekog drugog za par dana, a ti ces ostati sa svojim problemima, a to sux. Sa druge strane nije sve tako crno, dobio si iskustvo, i sledeci put znas bolje nego da budes u odnosima sa takvim bolesnim osobama :lol:... Koji ce ti qratz to u zivotu, pusti je nek ode i radi sta ona oce, inako sam kazes ima 30 godina, i za nju je game over prilicno brzo.
E sad i ti si syebao mnogo toga, kazes varao si je, ili koliko sam ja razumeo hteo si da je varas, to je vec totalno TVOJA krivica, jer nisi bio posten sa svojim osecanjima i tome slicno, too bad, tako da i ona ima svako pravo da te odyebe, sto bih i ja uradio na njenom mestu.

Sa obzirom u kakvom sam odnosu bio mnogi su mi rekli da bi je prvo otkačili sto puta ili bi je prevarili sto puta ili bi našli paralelnu vezu.
Ja svoj deo krivice prihvatam u potpunosti ali sam ukazivao,molio,upozoravao, pokušavao na sve načine ali ništa.
Koga će ona naći stvarno ne znam ko će to da trpi ili će ostati sa svojim parama i karijerom eventualno u nekoj kombinaciji da ne bude čisto sama.

Sa obzirom u kakvom sam odnosu bio mnogi su mi rekli da bi je prvo otkačili sto puta ili bi je prevarili sto puta ili bi našli paralelnu vezu.
Ja svoj deo krivice prihvatam u potpunosti ali sam ukazivao,molio,upozoravao, pokušavao na sve načine ali ništa.
Koga će ona naći stvarno ne znam ko će to da trpi ili će ostati sa svojim parama i karijerom eventualno u nekoj kombinaciji da ne bude čisto sama.

Bices zacudjen ali nemoj da te iznenadi i ako sutra nadje nekog ekstra momka, mladjeg lepog i tome slicno. Pare se cene kod svakoga, a i jos ako je lepa i ocuvana, a i sigudno deluje kao dobra osoba :zaljubljena:
Druga stvar ovo tvoje sto navodis sta bi drugi rekli, i tome slicne izgovore, pa to je tvoj problem zar ne? Drugi nisu u tvojoj vezi :). U svakom si se slucaju zayebao z:(

Bices zacudjen ali nemoj da te iznenadi i ako sutra nadje nekog ekstra momka, mladjeg lepog i tome slicno. Pare se cene kod svakoga, a i jos ako je lepa i ocuvana, a i sigudno deluje kao dobra osoba :zaljubljena:
Druga stvar ovo tvoje sto navodis sta bi drugi rekli, i tome slicne izgovore, pa to je tvoj problem zar ne? Drugi nisu u tvojoj vezi :). U svakom si se slucaju zayebao z:(

Može i to da se desi, jeste lepa,dobra i očuvana ja sam je očuvao ali ako se ne bude promenila jadan taj mladi i lepi dečko,zgaziće ga i samleće ga brzo.
Ostale ljude pominjem zato što su svi videli da u takvoj vezi kakvu je ona forsirala nešto nije normalno a ja sam se pravio da je sve normalno a sa druge strane sam bio ogorčen.Ja sam se zayebao što sam to ogorčenje rešio na pogrešan način.

Pa dobro nije prekasno :mazi:
Ima jos nade za vas dvoje, zar nije glupo da takvu devojku das nekome drugome? z:(
Sigurno voli i ona tebe, ako je bila 10 godina sa tobom. Novac ionako ne vredi ako nemas na koga da trosis :D

Jedini način da mi se vrati je da je pustim da ide.
Neiskusna je i život je pred njom, da se zakucala sa mnom verovatno bi se pitala šta se sve nalazi iza brda i da li je pogrešila sa mnom.
Bez obzira na moj karakter bio sam dobar prema njoj i pružio joj veliku podršku da ostvari to što želi i verujem da će to umeti da ceni.
Kada je život bude malo preslišao možda odluči da obnovi kontakt sa mnom, ali je pitanje gde ću ja biti tada ...

Back