Расизам у холивудским филмовима

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.465
Овог лета сам на путовању до неког од грчких летовалишта ишао аутобусом, а да би путницима брже прошло време, у касним ноћним сатима су пуштени неки јефтинији холивудски хитови.

Први филм који смо гледали је био Биг Мама ( Big Mommas: Like Father, Like Son (2011) )

Нисам могао а да не приметим очигледни расизам у овом холивудском филму.

Дакле, сви позитивни ликови у филму су припадници мањинских групација у Америци, а сви негативни ликови су white male

Дакле, ту су два црнца, главни ликови који решавају случај и побеђују.

Cast
Cast overview, first billed only:
Martin LawrenceMartin Lawrence...ПОЗИТИВАН ЛИК - ГЛАВНИ ГЛУМАЦ
Brandon T. JacksonBrandon T. Jackson...ПОЗИТИВАН ЛИК, СИН ОВОГ ГОРЕ, НАВАТАО ОНУ ЦРНУ РИБУ ДОЛЕ
Jessica LucasJessica Lucas...ГЛАВНА РИБИЦА У ФИЛМУ
Michelle AngMichelle Ang...УСПУТ НЕКА ЦООЛ РИБА
Portia DoubledayPortia Doubleday...ПРВА БЕЛА РИБА У ПОСТАВИ. ГЛУМИЛА ШКОЛСКУ ЗЛОЋУ.
Emily RiosEmily Rios...ХИСПАНО АМЕРИКАНКА - НЕКА ТАЛЕНТОВАНА УМЕТНИЦА ИЗ ШКОЛИЦЕ- позитиван лик
Ana OrtizAna Ortiz...Хиспано американка. мислим да је глумила цоол директорку музичке школице
Henri LubattiHenri Lubatti...Први белац у постави, глуми злог Руског мафијаша,
Lorenzo PisoniLorenzo Pisoni...Други белац у постави, глуми злог руског мафијаша,
Tony CurranTony Curran...Трећи белац, глуми злог руског мафијаша,
Marc John JefferiesMarc John Jefferies... Не сећам се тачно, али ваљда глумио неког цоол лика из хип-хоп бенда оног другог на листи
Brandon GillBrandon Gill...ИСТО КАО ПРЕТХОДНО
Zack MinesZack Mines...Delante (не могу да нађем, а већ пишем дуго па ме мрзи да истражујем даље
Rhett LindseyRhett Lindsey...TJ (as Trey Lindsey) (Црнац, сигурно позитиван лик)
Ken JeongKen Jeong...Mailman , припадник мањине, глуми поштара који доноси добре вести

Са овог списка је изостављен Faizon Love

$

Глуми лика који упуца на крају некативца. И ако се добро сећам, на крају он испада да је undercover agent.

Дакле, радња филма се уопште не одиграва у неком црначком кварту (осим спорадично), већ у уметничкој музичкој школици.

Прва ствар, сви негативни ликови су бели, а сви позитивни ликови су припадници мањина, а друго, састав ликова уопште не осликава реалну пропорцију међу расама (мањинама..или како се зове) у САД. Црнаца којих има 15 % у укупној популацији, филм је препун. А остали су сви хиспано или азијати, осим ових пар негативних ликова који су белци. Још јапанца ставили да буде глупи поштар, а јасно је колико су источни азијати паметни људи, а у филму глуме глупаке, да би испало да црнци имају веће пенисе.

Сматрам да амерички народ мора још јаче да устане и избори се за једнакост свих људи, а не за привилегије засноване не боји коже!

Није то расизам, то је политичка коректност, а ти си зли расиста и тема ти је расистичка, и треба под кључ, прц...

To прц ти сачувај за оне твоје геј порниће у којима глумиш.

Ово није политичка коректност, већ чист расизам.

У САД су највећи расисти управо црнци.

У филму "Умри мушки" не знам који део, овај главни тепач оптужује САмјуела Л. Џексона (црнац) да је расиста, и објашњава му зашто је овај расиста.

Истина.

Клатно се није зауставило на средини него је отишло скроз на другу страну. Међутим, реч је о једном врло малом броју људи који се форсирају путем свих канала комуникације и на тај начин привидно чине већину и трендсетере.

Кад се излогујеш из Твитера и изађеш на улицу, ствари изгледају много друкчије.

А иначе, уметничка чколица је препуна обојених мањина, а у питању није нека државна распала чколица, већ делује (у филму) као квалитетнија приватна чколица за размажене богаташице.

Чини ми се, да у таквим чколицама у Америци су беле девојке заступљеније него у општој популацији, па опет, у филму (може се видети по трејлерима, ако вас мрзи да гледате) белкиње су тек спорадична појава.

То се драги Алтере вика позитивна дискриминација. Као на пример у Србији либераши данас.
Не мо'ш ти то њима опцртат', мој ти... :lol:
Они мисле да ту добијеш пакет, па вадиш само шта ти се свиђа, а ресто бациш; а ови гледају само шта си бацио, па ти то угурају, а оно што си узео- отму.
Алтер није лош момак; само није баш много бистар....:lol:

Имају они у америци чисто црначке и радио и телевизију и штампу. Труде се свим силама да контрирају белим американцима тако што се понашају онако како су се белци понашали пре педесет, или мање, година. Ако теби смета, постигли су циљ. Приметио си. Тако су и они до јуче гледали све што им се сервира и није им било све једно.

Teško je naći filmove zaista gde su i belci i manjine negativci i belci i manjine pozitivci. Obično je ili jedno ili drugo, tipa svi belci jedno, sve manjine drugo. Ameri su nekada imali i filmove gde se svi belci policajci bore protiv latino i crnih bandi Los Anđelesa. Sad su samo obrnuli stvari pa će sad manjine u policiji da se bore protiv nekih KKK bandi i mafijaša. Iz ekstrema u ekstrem.

Јеврејин (обавезно научник са наочарима) открива:
- смртоносни астероид
- начин елиминације велике беле ајкуле
- начин елиминације ванземаљске непријатељске силе
- климатски поремећај који завршава катаклизмом
Црнци су физикалија и извршитељи херојских дела иако не делују стручно за било шта.
Обични белци су неуротични и депресивни и увек имају брачни проблем и дете које шета од једног до другог родитеља.
Италијани су мафијаши и певачи.
Словени су Руси и самим тим опасни и проблематични.
Латиноси су гитаристи и вешти кољачи мачетама.

Teško je naći filmove zaista gde su i belci i manjine negativci i belci i manjine pozitivci. Obično je ili jedno ili drugo, tipa svi belci jedno, sve manjine drugo. Ameri su nekada imali i filmove gde se svi belci policajci bore protiv latino i crnih bandi Los Anđelesa. Sad su samo obrnuli stvari pa će sad manjine u policiji da se bore protiv nekih KKK bandi i mafijaša. Iz ekstrema u ekstrem.
Ја имам неки чудесан осећај да ће белци потаманити и/или вратити већину црнаца тамо где објективно припадају. Статистика показује да би Америка била драстично чистија држава да овде живе само Европљани и Латиноси.

Белац и црнац су толико раздвојени у глави да је готово немогуће да живе у слози под једним кровом.

Ја имам неки чудесан осећај да ће белци потаманити и/или вратити већину црнаца тамо где објективно припадају. Статистика показује да би Америка била драстично чистија држава да овде живе само Европљани и Латиноси.

Белац и црнац су толико раздвојени у глави да је готово немогуће да живе у слози под једним кровом.
Пази само да ти не будеш почишћен и враћен тамо где објективно припадаш...

Hebreji imaju vlast nad filmskom industrijom i oni su ti koji kontrolisu i kreiraju stereotipe.

Zato uvek u filmovima se prica o Hanuki ili Barmitzvi.

Crnci uglavnom imaju ulogu klovna i cirkuzanta. Od Edy Murfy preko Will Smitha pa nadalje.
Тачно.
Имају потпуну контролу, а ко им се замери, као што је било случајева- брзо губи сваку прилику да ради. Сетимо са Чарлтона Хестона, Рика Естлија, Шинејд О Конор, па и Мела Гибсона...

Пази само да ти не будеш почишћен и враћен тамо где објективно припадаш...
Ја сам добро позициониран Бели Човек небо-плавих очију који познаје амерички устав боље него 95% рођених Амера. Доказ у крви и месу да је амерички сан жив и здрав. Дакле, овој држави потребнији него ико у овим турбулентним временима надирућег комунизма.

Ја сам добро позициониран Бели Човек небо-плавих очију који познаје амерички устав боље него 95% рођених Амера. Доказ у крви и месу да је амерички сан жив и здрав. Дакле, овој држави потребнији него ико у овим турбулентним временима надирућег комунизма.
Ел' ти се диг'о, бар мало?:rotf:
Ти си, батице, прс'о уз дуж...

Back