Rase pasa koje se mogu drzati zajedno

Grizmo

Početnik
Poruka
2
Imam zlatnog retrivera(MUZIJAK) starosti 5 god koji je kao i svi ostali zaltni retriveri dobar i druzeljubiv.Mada moram da napomenem da u poslednje vreme tj kako stari lako se pokači sa drugim psima(na ulici komsijski pas ili bilo koji pas koi tako reci nece da mu se pokori tj da cim ga vidi pocne da mase repom i legne na zemlju da ga on onjusi) Hocu da nabavim jos jednog psa ali ne znam koji pas ili tacnije rasa bi se najbolje slagao(MUZIJAK) sa njim.Ne zelim nekog psa koji je ratoboran bas iz predhodno navedenih razloga.Volim srednju rasu pasa bas kao i moj Snoopy.Ako neko ima neki predlog bio bih prezahvalan da mi kaze koji pas je najboljo. Ps. Ceo sam google prevrnuo i nisam nista nasao. Hvala unapred

Pa sad......štene nije problem, ali tvoj Snoopy jeste.
Pre nego nabaviš psa, probaj da pronađeš nekog sa štenetom mužjaka neke rase slične po gabaritima kad poraste. Nikako neka mala rasa, pekinejzer, maltezeri, pudle itd. Neka dođu kod vas, pa ćeš videti ponašanje svog psa. Naravno, NE ODMIČI SE OD SVOG PSA.....bukvalno. I drži ga za ogrlicu. I onaj drugi vlasnik nek bude u pripravnosti da podigne svoje štene ako treba.
Ako sve prodje u redu i kada ih pustite same a vi sednete, onda možeš da razmišljaš o eventualnom uzimanju šteneta.
Nadam se da znaš kako se izvodi prvo upoznavanje pasa. Ti imaš odraslog dominantnog mužjaka i jako moraš voditi računa ne samo o rasi, već i o mnogo važnijim stvarima koje će trajati godinama.

Back