Rascep

Dremač

Ističe se
Banovan
Poruka
2.667
U pocetku cu reci da je ovo tema generalno o paralelnoj, dualnoj egzistenciji ili univerzumima. Ali preporucujem vam da procitate ceo tekst.

Ovaj primer koji cu navesti je verovatno je cesto diskutovan na forumu i deo je scenarija mnogih knjizevnih, filmskih drama i zapleta. Ali mene zanima nesto drugo filozofski..

Devojka mlada normalna lepa pametna dobra zeljna ljubavi zaljubljenosti u cvetu mladosti tezi da odabere momka koji ce je upotpuniti, namecu joj se dva kandidata.. jedan pametan fin dobar miran introventan imucan potencijnalni buduci tajkun, drugi prost divlji opasan ekstovert snazan budalast emotivan lud potencijalni kriminalac. U njoj mozda traje neka podsvesna dilema koga odabrati. a mozda ima skrivene fantazije da bi htela obojicu, jedan srodniji njoj ali mozda tako da joj bude kao prijatelj ili brat, drugi suprontost koji upotunjava tamnu stranu buduci strastveni .ebac, ali nesaosecajan, priglup.
U tom periodu njenog odrastanja u okruzenjo obojice i unutrasnjih dilema , dolazi do sukoba i fizickog obracuna ove dvojice, koji su i sami shvatili da samo jedan moze biti njen.. Snazniji huligan lik nokautira slabijeg strebera, u tom momentu prisustva toj sceni nastaje emotivni lom i rascep u psihi i energetskom telu devojke.. jedan deo nje saoseca sa jadnom zrtvom, a drugi se divi hrabrosti i snazi nasilnog lika, kao nekog zastitnika.
Koga devojka odabira pod pritiskom nastale situacije? Moguce obicno da dolazi do neke zablude tako da ona pod pritiskom okoline pokazujuci svoju dobru samilosnu stranu (kao kad ugleda neko ranjeno kucence) daje naklonost ranjenom, finom liku, a ljuta je i besna na ovog drugog, redje obrnuto. Nesto potom kasnije cesto se desava, da napusti i jednog i drugog.

Ali ono sto mene zanima, (sad sledi filozofski aspekt teme), je teza da u takvom momentu stresa, rascepa raskola, nastaje svojevrsna metafizicka stvarnost u kojoj ona zivi dve sudbine, u dva realiteta, dimenzije, u jednoj se prikonila svojoj tamnijoj strani, a u drugoj svetloj. Ona ce boraviti u toj dualnoj egzistenciji sve dok, ne odbaci i jednog i drugog lika i time se ujedini u neku prethodnu celovitost, i usled spoznaje sebe, nudi joj se unutrasnja transformacija psihe duse uma i duhovni progres ka nekom novom idealnijem partneru koji je blizi njenom unutrasnjem pozitivnom stabilnom zrelom bicu, nego neko od dva lika koja su dosli do nje na prepad u stanju pojacanog energetskog emotivnog dozivljaja, koji joj je ucinio da oba zivota budu puna negativnih iskustava. Druga opcija ako je mudra i pametna joj je da nekako uspe da ubedi obadva lika na trojku, tj na zajdnicki seks ili suzivot zajedno. Jer oba lika koja su se pobila pokazuju na neki nacin heterofleksibilnu stranu licnosti.
Dakle. sustina pitanja- da li postoji dualni ili multidimenzionalni univerzum, usled parcanja psihe, duse, suptilnog tela coveka, i u tom slucaju kako izmeniti i balansirati licnu svesnost da bude svesna svakog zivota u skladu sa idealnom kosmickom harmonijom.

nek uzme budalu
prirodna selekcija
novac i materijalno jeste bitno zbog poroda ali to su veštačke vrednosti
budala koja djipa jer misli da je to centar sveta je ono što žene traže
i cene

od pametnih slaba fajda jer su samoljubive kretenčine

postoji multidimenzionalni prostor a mi stvaramo vreme u njemu i ako neko kaze da je vreme apsolutno....
zamisli da ti jedna misao okupira mozak recimo 1min i zatim ti pocinjes da razmisljas o necemu drugom,mozda 2min. i tako se redjaju misli i razmisljanja jednog coveka.
bar koliko ja znam :)
ako coveka zivot dovede u situaciju da mora da bira (ja sada iz tvog primera) odabrace sigurniju.
takodje ja smatram da je i ovo nase odrzanje misaone putanje ( minut ili dva ili vise) isto jedna vrsta rascepa.
Daj malo opsirnije o ovome molim te,bas je interesantno :)

nema sta opsirnije, smorih se i dok otkucah ovo.;)

Konkretno polazim od ideje da covek moze da zivi dva ili vise zivotna scenarija, i da su odredjene situcije u kojima donosi bitne odluke, kao na nekoj raskrnici, stresni emotivni dogadjaji.. neko visedimenizonalno vanvremensko cvoriste u kojem zivo bice recimo u jednoj realnosti dozivi smrt, u drugoj srecniji zivot u trecoj neki prosecan scenario. Recimo kao macka da ima 9 zivota. ili krugova pakla.
Sad ono sto mene zanima kako da manipulisem i budem svestan svojih razlicitih zivota, zasnovanih na razicitim odlukama o pravcu na raskrscima.
Inace kroz glavu su mi prosla dva filma koja imaju slicnu temu. Mr Nobody i The One. a verovatno ima jos slicnih filmova, a verovatno i nekih filozofskih i metafizickih teoriija..

moras da poznajes kreatora jednog realma(ili dimenzije) nacin razmisljanja interesovanja alli problem je sto se to desava tebi i samo ti znas kako je to.
Recimo da ta osoba iz druge dimenzije ili realma ili vremenske dimenzije(a jeste vremenaska jel se tako meri) da je prepoznatljiva kao mrlja u tvojoj glavi recimo braon boje ti ako se povezes sa tom braon bojom moci ces da komuniciras kroz prostor u vremenu.
dali si cuo za to da su sva ziva bica povezana,neko smo povezani nekom silo,energijom necim.ako mozes da prosiris apsolutnu misao kroz prostor ona ce biti reflektovana u vremenskom intervalu u prostoru samo na drugoj lokaciji(znaci neko ce da cuje sta si ti preneo).
zasto nepogledas sta znaci to sigurnost?Sigurnost ti je sumnja u sve cak i u te kanale i putanje u prostoru kroz vreme,tako da nista nije cudno to sto ti tezis ka tome,ali je bitno koji su ti motivi jel gorak je zivot onome kome se zivi a sladak je onome koji robuje.ako zelis radi sebe da ti bude bolje ili da se rasteretis ako ti zivot zavisi od toga ti guraj pronalazi nacine i puteve a ako nije zivot u pitanju tj. nisi ugrozen zivotno nego zelis samo moc.....
moj savet ti je samo napred pa koja ga oprasi :)

http://www.gamingdelight.com/games/cameramind.php
naprimer ova igra je merilo tvoje svesnosti i moci pamcenja ja sam dogurao najvise do sedam osam boja u stvarnom zivotu a u igrici idem do 28lvla
igra ce probuditi tvoj osecaj za boju i orjentaciju koji su ti potrebni da bi postigao to o cemu pricas
vidi kako se prosta igrica poigrava sa tvojim umom a ti pokusavas da postignes nesto(hocu da kazem da je svesnost i odgovornost necega takvog ogromna)
U toj nazovimo je ligi ti si procitana knjiga i ceo tvoj sistem secanja tvoje pamcenje je orudje
Opet posle takvih seansi postoji i ona treca strana a to su ljudi koji nisu svesni svoje nesvesti tada te uhvati osecaj dali sam ja lud ili ljudi oko mene?
na seve moras da gledas jednako,moras da radis na samokontroli,moras da se edukujes i usavrsavas ne nekim glupostima nego materijom koja je od znacaja za tvoj cilj a koliko sam shvatio cepanje preostora u vremenu
daj pitaj malo preciznije bas mi se pise zzz :)

Meni je jasno šta se pita...
Da li je Šredingerova mačka živa ili nije!
Pitanje se vrti oko osnovnih problema kvantne mehanike i naših pogrešnih
shvatanja oslonjenih na kauzalnost jezika i misli...
Naime,kauzalitet postoji samo u ljudskim mislima,a potiče od pisane i govorne reči!
Van čoveka kauzaliteta nema! Ima neke druge veze,ali ona je algoritamska i usmerena
dejstvom determinirajućih sila ili entropije-haosa!
Da postoji mnoštvo svemira,a svaka čestica ostvaruje samo jedan sled,takođe i roj kvanata
ostvaruje samo jedan sled promena pozicija...Jedan algoritam prema drugim rojevima kvanata!
I ovo se dešava "trenutno"-vanvremeno!
Jer vreme je subjektivno i ono je sećanje i konkluzija pretpostavljenih pozicija! Dakle sećanje na
ostvarene pozicije ipretpostavljanje kao misaoni proces na one koje slede.:mrgreen:Nema :juče
sutra kamasutra...:lol:
Ima,ali za polupane i tupane-ljude koji ne shvataju da su kauzalni evolutivno radi orjentacije,bar relativne...
No ,ovo je veoma ozbiljna tema i veoma moguće prevazilazi mogućnosti učesnika...Izvinjavam se,ali
jedino ako naiđu neki novi...
Ali da čujemo-čitamo postavljača teme...
http://www.manifestiranje.com/rizni...vvGXZWFW-maxT4jmedg3LcuNRloLh6fHcZhoCFCnw_wcB

Poslednja izmena:
Msm-ponudio sam odgovor-on je sadržan baš u tezi o nevremenoj stvarnosti,ali
ko to ovde shvati-svaka čast!
Štos je dakle u tome da multiverzum može postojati samo kao sećanje i kao pretpostavka!:hahaha:
Mislim da je čika Albert živ da bi pucao iz pištolja na mene...Dobro je što nismo savremenici već samo
nesuđene komšije i za malo rod...(bila mi jedna Marićka devojka kad sam bio klinja...:hahaha:).
Naravno da ovo razrešava paradoks,ali ostaje ponor i dalje pred nama!
Ko ga ne vidi-svejedno će upasti u njega...:lol::manikir:
Ah,da...ona mačka...:mrgreen:
http://sr.wikipedia.org/sr/Шредингерова_мачка

Poslednja izmena:
U pocetku cu reci da je ovo tema generalno o paralelnoj, dualnoj egzistenciji ili univerzumima. Ali preporucujem vam da procitate ceo tekst.

Ovaj primer koji cu navesti je verovatno je cesto diskutovan na forumu i deo je scenarija mnogih knjizevnih, filmskih drama i zapleta. Ali mene zanima nesto drugo filozofski..

Devojka mlada normalna lepa pametna dobra zeljna ljubavi zaljubljenosti u cvetu mladosti tezi da odabere momka koji ce je upotpuniti, namecu joj se dva kandidata.. jedan pametan fin dobar miran introventan imucan potencijnalni buduci tajkun, drugi prost divlji opasan ekstovert snazan budalast emotivan lud potencijalni kriminalac. U njoj mozda traje neka podsvesna dilema koga odabrati. a mozda ima skrivene fantazije da bi htela obojicu, jedan srodniji njoj ali mozda tako da joj bude kao prijatelj ili brat, drugi suprontost koji upotunjava tamnu stranu buduci strastveni .ebac, ali nesaosecajan, priglup.
U tom periodu njenog odrastanja u okruzenjo obojice i unutrasnjih dilema , dolazi do sukoba i fizickog obracuna ove dvojice, koji su i sami shvatili da samo jedan moze biti njen.. Snazniji huligan lik nokautira slabijeg strebera, u tom momentu prisustva toj sceni nastaje emotivni lom i rascep u psihi i energetskom telu devojke.. jedan deo nje saoseca sa jadnom zrtvom, a drugi se divi hrabrosti i snazi nasilnog lika, kao nekog zastitnika.
Koga devojka odabira pod pritiskom nastale situacije? Moguce obicno da dolazi do neke zablude tako da ona pod pritiskom okoline pokazujuci svoju dobru samilosnu stranu (kao kad ugleda neko ranjeno kucence) daje naklonost ranjenom, finom liku, a ljuta je i besna na ovog drugog, redje obrnuto. Nesto potom kasnije cesto se desava, da napusti i jednog i drugog.

Ali ono sto mene zanima, (sad sledi filozofski aspekt teme), je teza da u takvom momentu stresa, rascepa raskola, nastaje svojevrsna metafizicka stvarnost u kojoj ona zivi dve sudbine, u dva realiteta, dimenzije, u jednoj se prikonila svojoj tamnijoj strani, a u drugoj svetloj. Ona ce boraviti u toj dualnoj egzistenciji sve dok, ne odbaci i jednog i drugog lika i time se ujedini u neku prethodnu celovitost, i usled spoznaje sebe, nudi joj se unutrasnja transformacija psihe duse uma i duhovni progres ka nekom novom idealnijem partneru koji je blizi njenom unutrasnjem pozitivnom stabilnom zrelom bicu, nego neko od dva lika koja su dosli do nje na prepad u stanju pojacanog energetskog emotivnog dozivljaja, koji joj je ucinio da oba zivota budu puna negativnih iskustava. Druga opcija ako je mudra i pametna joj je da nekako uspe da ubedi obadva lika na trojku, tj na zajdnicki seks ili suzivot zajedno. Jer oba lika koja su se pobila pokazuju na neki nacin heterofleksibilnu stranu licnosti.
Dakle. sustina pitanja- da li postoji dualni ili multidimenzionalni univerzum, usled parcanja psihe, duse, suptilnog tela coveka, i u tom slucaju kako izmeniti i balansirati licnu svesnost da bude svesna svakog zivota u skladu sa idealnom kosmickom harmonijom.

Da bi realnost univerzuma mogla da postoji i pažnja mora da bude usmjerena na njega. A pažnja Bića je multidimenzionalna, dakle ono je svugdje u svemu, omnipresent, omnipotent. Međutim, mi ovdje govorimo o 'nečemu', o manifestaciji tog 'nečega' i o situaciji koja je proizašlja iz specifičnog izbora. Taj Izbor je vezan za ovu dimenziju, za ovaj karakter i samo kao takav i može da postoji. Ostali scenariji su mogućnosti i te meogućnosti se manifestuju samo u dodatnoj dimenziji ovoj koju nazivamo 'java', u snu. San, dakle, služi Biću da manifestuje one mogućnosti koje na javi odluči da odbaci. U snu će ta djevojka proživjeti mogućnosti koje je u trenu njen pod-svjesni razum kreirao kao opcije na istu temu. Ta jedinka, kao takva, dakle djevojka koja povratkom pažnje na svoju istoriju može da načini neprekidan slijed doživljaja, ona samo u ovoj stvarnosti i postoji kao takva i nigdje drugdje. Ta stvarnost i jeste formirana kontiniumom doživljaja. Čak i san pripada tom kontiniumu. U snu, međutim, kontinium jave se gubi ali na njegovo mjesto se pojavljuje manifestacija kratkih isječaka koji imaju sopstvene, nezavisne od kontiniuma jave, kontiniume. Dakle, na tom nivou kreacije omogućeno nam je da proživimo sve one mogućnosti koje kontinium jave ne odobrava.

Da bi pak postojali i doživljavali se potpuno u drugoj dimenziji ISTOG OVOG univerzuma, moramo da napustino ovu dimenziju. To je zato jer je univerzum određen kvantitetom projektovanog Jastva. A univerzum je projekcija ostatka Jastva kroz samo jedno JA, koje doživljavamo Umom. Primjer su astralne projekcije. Bez obzira što naše tijelo ostaje u ovoj dimenziji naš duh se pokreće i stvara astralno tijelo kojim možemo ući u domen druge dimenzije. Tijelo ove dimenzije ostaje u STAND BY stanju i u vrijeme dok astralno putujemo nismo u stanju da kroz njega stvaramo kontinium realnosti kroz tijelo jave. Realnost nam se nastavlja tamo gdje je naš Duh, dakle kroz astralno tijelo.

Svaki univerzum je multidimenzionalan. Multiverzum je skup svih univerzuma. U multiverzumu svako jedno JA biva jedan univerzum ali takođe, svako jedno JA iz JASTVA Svijesti u Multiverzumu biva jedno od njegovih gradivnih iskustava. Čak i u snu, ne doživljavaš paralelnu realnost realnosti jave već stvaraš novu realnost baziranu na mogućnostima koje su se u tvom pod-svjesnom razumu stvorile tokom manifestacije jednog trena... i tako se dešava u svakom trenu. Nismo doduše, uvijek svjesni svojih avantura u snovima. Ponekad nam je važnije da naš razum totalno isključimo i ostavimo ga u STAND BY stanju kako bi uspjeli da ga prečistimo i ostavimo ga praznim za toliko koliko će nam omogućiti da se energija koja je zarobljena u njemu, vitalizuje.

Štos je dakle u tome da multiverzum može postojati samo kao sećanje i kao pretpostavka!:hahaha:

Univerzum, stoga niti Multiverzum ne postoje u vremenu, već u bezvremenom JEDNOM, u SADA. To bi trebalo da te pokrene pa da shvatiš da univerzum nije isto što i predstava univerzuma itd... Univerzum se manifestuje u SADA a njegova predstava u vremenu... kroz iluziju slijeda događaja.

Univerzum, stoga niti Multiverzum ne postoje u vremenu, već u bezvremenom JEDNOM, u SADA. To bi trebalo da te pokrene pa da shvatiš da univerzum nije isto što i predstava univerzuma itd... Univerzum se manifestuje u SADA a njegova predstava u vremenu... kroz iluziju slijeda događaja.
Ala si rekao...:mrgreen:
Ako ti pročita Ozi da realnost stavljaš ispred subjektivne predstave-ugasio si od njegove šopenhauerovske tirade...
A samo si nezgrapno složio reči...:lol:

Da bi realnost univerzuma mogla da postoji i pažnja mora da bude usmjerena na njega. A pažnja Bića je multidimenzionalna, dakle ono je svugdje u svemu, omnipresent, omnipotent.

Ako bi se malo potrudio da pročitaš moje nezgrapno složene riječi, mogao bi nešto i da naučiš. Mogao bi, recimo, da naučiš da subjekat ne može da stvori realnost univerzuma već da subjekat jedino može stvoriti predstavu o univerzumu koja će mu služiti kao doživljaj univerzuma po njegovoj percepciji. Predstava će biti njegova realnost.

Biće je jedino koje je sveprisutno. Njegova pažnja je podjednako prisutna na univerzumu ili na čovjeku, na čestici ili na multiverzumu, kao uostalom i na apsolutu kada Sebe doživljava BOGOM.

Realnost stoga nije samo stvar subjekta i njegove predstave već izričito stvar Bića i njegove pozicije u odnosu na ono na čemu voljom drži svoju pažnju.

Univerzum stoga, moraš biti da bi ZNAO šta i kako univerzum jeste. Biti univerzum to je takođe realnost ali ne subjektivna već univerzalna. Subjekat nikada ne postaje univerzum. Subjekat može samo da bude subjekat i to jedino i izričito u odnosu na objekat s kojim je u posrednom odnosu preko Uma. Unierzum ne možeš spoznati, jedino ga možeš ZNATI bivajući u neposrednoj vezi sa njim. To čovjek ne može ali Biće dakako može i čini to po volji.

Poslednja izmena:
Taman da kažem koju reč a ti već sve shvatio.
Dobri profesori.
pa hajde kazi..
nisam svaki dan u filozofskom i raspolozenju citanja filozofskih mentalnih egzibicija korisnika foruma.
imam vise tih rascepljenih licnosti
jednu ova tema ne interesuje, drugu nesto malo, trecu nesto vise...
pa sad koji ja pisem ovo . zavisi
zapravo znam da jedan deo mene se cesto pita da li sam ziv
da li samo mrtvi ljudi pisu na forumu.
moj zivi deo ne zna za ili ne podnosi internet.

pa hajde kazi..
nisam svaki dan u filozofskom i raspolozenju citanja filozofskih mentalnih egzibicija korisnika foruma.
imam vise tih rascepljenih licnosti
jednu ova tema ne interesuje, drugu nesto malo, trecu nesto vise...
pa sad koji ja pisem ovo . zavisi
zapravo znam da jedan deo mene se cesto pita da li sam ziv
da li samo mrtvi ljudi pisu na forumu.
moj zivi deo ne zna za ili ne podnosi internet.
Modalne ličnosti?
Ma -folirant!:hahaha::ok:

Back