Ranjena devojka kod Pančevačkog mosta

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Devojka romske nacionalnosti (21), koja je ranjena u stomak u pucnjavi u blizini Pančevačkog mosta, nalazi se van životne opasnosti.
Devojka je u petak uveče ranjena u stomak dok je pokušavala da spreči mladića da puca u njenog oca, javlja RTS.
Prema rečima lekara u Urgentnom centru, njeno stanje je stabilno i ona se nalazi van životne opasnosti.
Za mladićem koji je pucao u toku je potraga.
http://www.rtv.rs/sr_lat/hronika/ranjena-devojka-kod-pancevackog-mosta_264000.html

Пре него се пресели или затвори дотична тема,
желео бих да размислите о болдованом делу и кажете ваше мишљење.
Зашто се наглашава да је ромске националности, жртва неког обрачуна?
Јел то значи да је пуцњава изазвана верком или националном нетрпељивошћу?
Да је неко покушао да јој ускрати права, слободе, гарантоване Уставом, а?
Не видех да је метак упућен зато што је ромкиња, но ако ко има других сазнања, нек изволи.....

Пре него се пресели или затвори дотична тема,
желео бих да размислите о болдованом делу и кажете ваше мишљење.
Да је неко покушао да јој ускрати права, слободе, гарантоване Уставом, а?
Не видех да је метак упућен зато што је ромкиња, но ако ко има других сазнања, нек изволи.....

Није то само кад су у питању Роми, увек се наглашава које је националности жртва, осим у случају кад је Србин/Српкиња жртва.

Насупрот томе, ретко објављују националну припадност злочинца, осим кад је у питању Србин злочинац.

То сам одавно приметила и одавно ми смета! :evil:

da, to znaci da su oni opet jadni, siromasni i neduzni, a da ovi zli srbi rade sve da bi ih sputali u njihovoj ogromnoj zelji da zive normalno.
tako su uvek predstavljeni, pa i ovde.
ovde je porodicna stvar, i zao mi je devojke, ali generalno, zna se da se u vestima uvek ovako naglasava.

Није то само кад су у питању Роми, увек се наглашава које је националности жртва, осим у случају кад је Србин/Српкиња жртва.

Насупрот томе, ретко објављују националну припадност злочинца, осим кад је у питању Србин злочинац.

То сам одавно приметила и одавно ми смета! :evil:

А шта мислиш зашто сам тему поставио овде?:whistling:
:mrgreen::)

Ciganjska posla..čedini se opet zarakijali, naduvali jeftinog lepka pa udari brat na brata...ništa novo pod kapom nebeskom , a sreća u tome je samo što neko od naših nije umešan jer bi vest cirkulisala pod oznakom od najveće važnosti za državu i sveukupne medije :confused:

Da mi je dočekati kraj te njihove beskonačne ( samo u Srbiji:roll:) dekade pa da ih đavo nosi da ih svakodnevno ne gledam po ulicama kako se bahanališu i trse i niko im ništa ne može.

Pošto Tadić nije počeo da se izvinjava , počinilac očigledno nije druge nacionalnosti . Kod Cigana je prilično uobičajeno da premlaćuju , siluju , a ponekad i zakolju pripadnice svog naroda . Novinar je verovatno hteo da nam stavi do znanja da ne treba previše da se uzbuđujemo i da ova vest i nije neka vest .

Роми нису национална мењина већ етничка заједница. Узећу да је реч о неписменом новинару, почетнику градске хронике... хм.
Србија је пре неколико година Роме прогласила националном мањином. Ништа није чудно: створени су нпр. и Бошњаци.. нека нова нација. :lol:

Back