Rane u nosu

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.851
Zanima me kako tretirati rane u nosu i da li postoji nesto cime bi se ubrzao proces ciscenja i zarastanja?ono ne pamtim da mi se to ranije desavalo..sad dal je od prehlade ili od pre neki dan onog vetra nemam pojma..kad tresem nos ima i krvi..a jedna me nozdrva boli znaci sve same rane pune gnoja..kakve su to vrste infekcija da mi je znati

Pa sta znam ne verujem da sam cackao prljavim odradim to ujutru kod kuce pri umivanju:lol:ne znam ono duvao je vetar i cureo mi pa sam mozda i istreso prljavim..a jel ima neki rastvor nesto da se zalece te rane brze malo a?

Џорџи, могуће је да је Херпес или ти грозница.
Грозница излази свуда где сензитивна влакна нервуса тригеминуса сежу, а то је буквално цело лице (чак и око), унутрашњост носа као и унутрашњост уста па и језик. ;)
Херпесне везикуле итекако могу да се загноје ако се у незнању пипкају прљавим прстима. И да крваре, сврбе и боле.

Pa sta znam ne verujem da sam cackao prljavim odradim to ujutru kod kuce pri umivanju:lol:ne znam ono duvao je vetar i cureo mi pa sam mozda i istreso prljavim..a jel ima neki rastvor nesto da se zalece te rane brze malo a?

Desavalo se mojoj mami- od prehlade joj curi nos, pa pri brisanju izlazi i malko krvi, kaze da je pecka..
Nasla je u apoteci neku mast, brzo je proslo..

...pa zar groznica ili herpes ne izlazi na usni...ja to nikad nisam imala na usni ili u nosu ali mi cesto izlazi na jeziku...koja je razlika izmedju afti i groznice?

Poslednja izmena:
Џорџи, могуће је да је Херпес или ти грозница.
Грозница излази свуда где сензитивна влакна нервуса тригеминуса сежу, а то је буквално цело лице (чак и око), унутрашњост носа као и унутрашњост уста па и језик. ;)
Херпесне везикуле итекако могу да се загноје ако се у незнању пипкају прљавим прстима. И да крваре, сврбе и боле.
Ne znam stvarno mislim da je herpes na usnama..ovo u nosu ne pamtim da mi se desilo mozda isto prilikom neke prehlade ali neosetno prodje za par dana..ovo sad je bas 10ak dana i boli i curi gnoj..i krv..bas smor
Desavalo se mojoj mami- od prehlade joj curi nos, pa pri brisanju izlazi i malko krvi, kaze da je pecka..
Nasla je u apoteci neku mast, brzo je proslo..

Pa to ja mislim da je..ajde vidi koja mast

Mozda ti je oslabio imuni sistem.
Moj savet je, ako vec ides u apoteku, pitaj farmaceuta da li je potrebno da posetis lekara, da ti se to pogleda, a obavezno povecaj unos vitamina i minerala.

Da se ne lazemo, svi ali svi ljudi na svetu ``gurnu`` prst sa vremena na vreme u nos. Namerno ili mahinalno, to je potpuno svejedno.
I to je potpuno prirodno.
Sta ste navalili na dzordza, ruda pa ruda. Pa sta?
Mozda je doslo do infekcije, zaista je nezahvalno da se preko neta preporucuje nesto za nos.
Prema tome, dzordz, idi do apoteke pa tamo vidi kako ces i sta ces dalje.

haha ma pusti smarace:lol:nego ok ceo zivot to radimo al mi se nikad nisu rane pojavile..i od tad samo stapice koristim..a ono kad odes u apoteku sve nesto gledaju da ti skupo uvale i nikad da nesto ok predloze..jednom su me tako s kapima za oci sjebali nisam mogo gledam 2 dana alergija neka bas ne te:think:

Ih ko ce meni nego srce moje:zag:

...neki americki forum, ne mogu da nadjem link, bilo je mnogo ljudi sa tim problemom i svima se ta infekcija vracala, uzimali su antibiotike ali bez rezultata... jedan lik kaze da mu to ulje pomaze ali samo na pocetku infekcije, valjda je zaustavi... tea tree oil sam uzimala u restoriji u cumicevom sokacetu davno, ne znam da li jos postoji ta radnja....javi ako ti je pomoglo :cmok2:

Back