Rame za plakanje

Poruka
22.458
Glumio sam danas rame za plakanje drugu koji se razveo. Nešto ranije sam sedeo i s njom, nekih par dana..
Oboje su ok prema meni, ne želim da se mesam i oboje prosipaju gorčinu i otrovne strelice jedno prema drugom očekujući da se svrstam.
Užasan situacija za moju veselu psihu:(
Slična iskustva? Da li je lakše muskarcu da bude na muskoj "strani" a zeni na zenskoj?
Ako ima slicna tema spojite i dajte ban za postavljaca :(

Puno slicnih iskustava. Naslusao sam se tih "telenovela presenta" prica za tri zivota. Saslusam i pokusam da pomognem koliko mogu. Covek je obicno kod tih raskida i ljubavnih patnji jako osetljiv i dobro je bar ga saslusati ako nista drugo.

Glumio sam danas rame za plakanje drugu koji se razveo. Nešto ranije sam sedeo i s njom, nekih par dana..
Oboje su ok prema meni, ne želim da se mesam i oboje prosipaju gorčinu i otrovne strelice jedno prema drugom očekujući da se svrstam.
Slična iskustva? Da li je lakše muskarcu da bude na muskoj "strani" a zeni na zenskoj?

ne znam, ja poznajme samo ako mi je prijatelj. Ako je musko tesicu ga da je zla zena, ako je zensko tesicu je da je bio bezobrazan covek. Znaci ne svrstavam po polu, nego imam druge kriterijume.

i po hitnom postupku ban za postavljaca. slazem se. :lol:

Krsis Dilajtova autorska prava...:zcepanje:

@ tema

Mislim da nije lako biti ni na jednoj strani jer nikada tacno ne znam sta se izmedju dvoje desava,
ali prijatelje uvek treba saslusati, ako im je lakse da se isplacu na ramenu,
samo,bez stajanja na jednu ili drugu stranu..Bar bih ja tako uradila.
A da je svima nama ponekad potrebno rame za plakanje ..potrebno je ...

Krsis Dilajtova autorska prava...:zcepanje:

@ tema

Mislim da nije lako biti ni na jednoj strani jer nikada tacno ne znam sta se izmedju dvoje desava,
ali prijatelje uvek treba saslusati, ako im je lakse da se isplacu na ramenu,
samo,bez stajanja na jednu ili drugu stranu..Bar bih ja tako uradila.
A da je svima nama ponekad potrebno rame za plakanje ..potrebno je ...

Znas ono, konstantno se iz recenice u recenicu provlaci opravdanje i traži podrska. I onda ti kazes razumem, al ne mogu da se mesam...i tako sat ipo

prirodno je da stanes iza svog prijatelja,
a svakako se ne treba mesati,nit je tvoja stvar nit ces dobro da prodjes

Ja se pravim blesava, zauzmem infantilni stav i pričam kako su super par bili i da mi je žao što nisu više zajedno. Što uglavnom i jeste. I ništa dalje od toga. Nisam nešto ni inspirativna da budem rame za plakanje, ne čačkam, ne pitam, ne posežem za mudrim rečenicama i tražim druge teme...
Sutra se pomire pa da moje reči nekom odjekuju u glavi... Nema šanse.

Bas se odvija slicna situacija medju poznanicima.
Posle skoro 20 godina brak im gubi smisao.
Bili su dugo zajedno i jedno uz drugo u raznim situacijama.
Nemaju decu i taman sada, kada je to moguce, emocije se istrosile.
Ona je izuzetno energicna zena, vrlo prodorna. On je izuzetno inteligentan i svestran, ali daleko smireniji i odmereniji.
Upoznao je nekoga ko je ponovo probudio muskarca u njemu iako jos nisu bili intimni. Zivnuo je. I ne mogu to osuditi, potpuno razumem.
Ali se plasi da ona takva, naizgled dzambas, a pod povrsinom izuzetno ranjiva, nece to lako podneti.
A mora se preseci. Jer je za njega ona prijatelj, cimer,... nije vise zena. Iako oseca potrebu da se pravda nema razloga za grizom savesti. To je zivot. Tako sam mu i rekla.

To očigledno traženje podrške je baš neprijatno, naročito što je uvek u funkciji prikrivanja krivice
Vrlo nezahvalno ako su oboje prijatelji, da je samo jedan pa da koji put i formalno klimneš glavom.

Poslednja izmena:

ako si glumio, kao shto kazesh, onda teshko da spadash u kategoriju prijatelja.
iskrena i chestita varijanta je da strankama u sukobu kazesh da ne zelish da slushash njihove zalopojke i da svoje probleme reshe sami .
ovako, ljigavo je kako god okrenesh (zadnje namere nisu u opticaju, cenim da si srce od forumasha :mrgreen: )

Joj gadna ti situacija
Nisam imala to do sad, da sam ja prijatelj kod oboje, uvek je to necija sam pa je partner tu dodat naknadno i druzimo se, ali zna se cije sam primarno vlasnistvo :lol:

Ne znam sta da ti kazem, nemoj se mesati direkt to znas i sam
Saslusaj pusti da ti se izjadaju ako bas oce...ali nikako nemoj kad krenu da pljuju po partneru da ti dodajes nesto....samo kazi ok izbaci to iz sebe, ali shvati i druga srana mi je prijatelj, i nemoj ocekivati od mene da ti se pridruzim u pljuvacini....

ako si glumio, kao shto kazesh, onda teshko da spadash u kategoriju prijatelja.
iskrena i chestita varijanta je da strankama u sukobu kazesh da ne zelish da slushash njihove zalopojke i da svoje probleme reshe sami .
ovako, ljigavo je kako god okrenesh (zadnje namere nisu u opticaju, cenim da si srce od forumasha :mrgreen: )

Obično se zna šta se pod tom sintagmom podrazumeva, no ovo je ipak forum. Jeste, nismo prijatelji:)

Joj gadna ti situacija
Nisam imala to do sad, da sam ja prijatelj kod oboje, uvek je to necija sam pa je partner tu dodat naknadno i druzimo se, ali zna se cije sam primarno vlasnistvo :lol:

Ne znam sta da ti kazem, nemoj se mesati direkt to znas i sam
Saslusaj pusti da ti se izjadaju ako bas oce...ali nikako nemoj kad krenu da pljuju po partneru da ti dodajes nesto....samo kazi ok izbaci to iz sebe, ali shvati i druga srana mi je prijatelj, i nemoj ocekivati od mene da ti se pridruzim u pljuvacini....

Zovu na kafe sve zajednicke prijatelje po redu, kada bi mogli da se isključe i pogledaju šta rade sa strane...:)

Zovu na kafe sve zajednicke prijatelje po redu, kada bi mogli da se isključe i pogledaju šta rade sa strane...:)
A hbg ljudi svasta rade u tim situacijama....slabo oni sad misle na druge :lol:
Samo je bitno da drzis jezik za zubima ako oces da ostans sa oboje prijatelj...dodaj maramucu i rame ali nikakav negativan komentar
Ne znas ti dal ce zamlate da se mire posle..

I posle me grde sto ja kad sam u srranju ne zovem ljude da im se jadam....pa brate da drkam ljude oko sebe zbog svog problema, pa ne pada mi na pamet....a kazu valja se tako izbacis iz sebe....pa jeste ako si samoziv pa iz sebe bacis teret na drugoga

Aj ti njima predlozi da odu pojedinacno kod psihologa, to je najbolja varijanta, tamo nek se ispljuju medjusobno, a vas prijatelje postede potencijalnih nevolje, i vuk sit i ovce na broju
Ozbiljno, u takvim situacijama treba malo kod nekoga strucnog da ti sastavi mozak, prijatelje da ne dave jer sire negativu

Back