RAM memorija, razvitak, objasnjenja.

• Začetnik teme Začetnik teme sweex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pitanje: ovoj mojoj staroj kanti dodao bih memorije radi ok ali je spor kad mu se zada nešto imalo zahtevnije sada ima samo 256 procesor je Celeron 2.60 GHz a ploča Asus P4V8X-X na ovim papirima od ploče piše da podržava do 3GB.Zanima me treba li išta pametovati ovde ili samo da uštiklam memoriju u prazno mesto na ploči

Уколико има празних места тј. слотова може само да се дода. Проблеми могу да се јаве уколико меморије нису од истог произвођача па да не могу да раде заједно. Најбоље је понети лаптоп у продавницу и на лицу места пробати која меморија одговара... цене су исте или ВРЛО сличне ;)

Uh meni se ne otvara jel mora svi redom srafovi a?:lol:imam 1 gb ddr2(suport dual channel)sta god to znacilo..sta jos gledam..667mhz?koliko uopste podrzava kako to da znam?koliko kosta 1gb rama?

znaci da podrzava dula channel, tj uparis dva modula memorije i oni rade brze..nego single channel.
gledas samo frekvenciju,
1 gig ddr 2 na 600 mhz za lap torp sam aj paltio oko 1000 din...

Zz......ljudi imam 1gb ddr1 ram memorije (400mhz)..........u system properties pise da imam 992 mb............zasto?????.......i mogu li da na plocu dodam jos 256 mb ram-a (isto na 400mhz)....i da mi onda u sys. p. bude 1gb+.......znaci mogu li se kombinovati ram kartice (memorije) razlicitog kapaciteta..??......usput (ako ima nekakve veze) na testiranju cpu-z pise #Channels-Single ........hitno je.............hvala :D :D

Poslednja izmena:
Ljudi, imam jedno pitanje pa ako može mala pomoć bio bih vam zahvalan :)

Imam neki relativno stari komp. (1.250 Ghz, 256 ram, NVIDIA Geforce4...). E sad,

1. Rekli su mi da bi na ovakvom komp. trebalo da bude DDR2, međutim, Everest kaže da je DDR1 u pitanju! Jel me to malo zeznuli pre nekoliko godina kad sam kupovao komp. ili je i ovakva opcija moguća?
2. Hteo bih sad da povećam Ram memoriju pa me interesuje kakav je vaš savet po tom pitanju s obzirom na karakteristike mog kompjutera? Mislim, da li je to loša investicija s obzirom na to da je ceo komp. slabiji ili je to u principu OK uraditi?
3. Kakve će efekte imati povećanje RAM memorije na moj komp? Pretpostavljam da ću moći da igram neke malo bolje igrice, ali da li će mi sa novom Ram memorijom komp. biti bar malo brži, hoće li se kočiti manje kada budem igrao poker preko FB-a :) (nije do konekcije, konekcija je brza)?

Hvala unapred! :)

Back