Ram memorija POTREBNA POMOC

DarkAngel

Zainteresovan član
Poruka
162
OK, prvo da objasnim situaciju laptop je 64bita imao je 2gb memorije i spor je ubi boze, sve je usporeno sve sporo radi da poludi covek (maticna je 64bit pa mora i sistem da bude taj) udjem ja u my computer i pise tamo 2gb installed i 1.75 usable.Ja rekoh dobro možda sam ja lud čovek, malo je to memorije za 64bit softver i odlučim ja da kupim još 2gb dd3.Ubacim i pise mi 4gb installed ali ponovo 1.75 usable. Za task manager da ne pričam tamo mi detektuje oko 48% ram memorije. Probao sam sve i zamena pločica rama i msconfig SVEEE AAAAA :dash:

Evo slika da vidite
frfrfr.PNG

tgtgt.PNG

:besna:

- - - - - - - - - -

Inače ima 2 slike samo se prva jako slabo vidi :D
 
e ovako,

Nakon čitanja i čitanja raznih foruma došao sam do zaključka da niko pojma nema.
Odem lepo danas u servis i ispostavi se sledeće

Ram memorija mora da bude od istog prozvođača da bi se uparila i da im magistrale (Mhz) budu iste.
I u tome je cela poenta moje patnje. U servisu su bili ljubazni i zameni su mi jednu ploču za pločicu iste marke kao ova druga.
Inače generalno ako je integrisana grafička kartica ona vuče određenu količinu ram memorije što je u mom slučaju 256mb, sada mi piše 4gb i 3.75usable.

tema je završena
 
Ne moraju biti od istog prizvodjaca,moraju biti kompatibilni izmedju sebe,inace ja imam jedan Kingston od 2GB i jedan Acer od 2GB i komp mi radi nekoliko godina bez problema sto se tice RAM memorije.Inace ti je OvajOnaj to i napisao da ti moduli nisu kompatibilni.
 

Back
Top