Rage Against The Machine!!!

RAGE AGAINST THE MACHINE.
Slusam ih od 3. razreda osnovne skole, i dan danas su mi omiljen bend, sad sam 3 razred srednje :D
Kad me neko pita, koju vrstu muzike slusam, ja kazem ratm.
Zar je dovoljno jos nesto pisati? I trenutni najveci san mi je da ih vidim uzivo, pa posle mogu da umrem! XD
I da, Nije samo killing in the name RATM, Slusajte malo ostale stvai, veruj te mi. RATM 4 Life!

Zavisi ko sta vidi u tome, ja kao nacin borbe protiv ovog kapitalisticko-oligarhijskog rezima, to nije samo muzika, ne stavljaju oni Che-ove slike i petokrake u spotove cisto onako........;)
Majstore biti Punker ne znaci i da si KOMUNISTA...razumes? Nisam ja dovodio u pitanje politicku orjentaciju samoga benda vec njihovu povezanost sa Punk-om,razumes? Sad, ja sam uzivo gledao i bio na Rage-u i ideologija im je sasvim ok,a ja ih inace obozavam.:per: Sto se tice takozvanih kvazi komunista naliko onom nasem copavom ustasi Brozu i njemu slicnima, oni su sasvim jasno dali na znaje kakav su sljam kada su prodali Anarhiste za vreme Spanskoga rata,a ovi danasnji novokomponovani Komunisti i Anarhisti zapravo veze nemaju sa time vec su sve to uglavnom burzujski sinovi,ceri i Geycine i Lebe koji tu ideologiju koriste kao paravan jer naprosto lako je glumatati borca kada znas da ako popusis pendrek uvek dodje Tatica il` Mamica da ih vade,a oni posle kada uskoce u odelo mogu da kenyaju unaokolo retardima poput njih samih kako su sve prosli i videli...bla...bla...bla-Ma sljam:mrgreen:
Kako god nije ovde mesto,a ni vreme, za politiku....
Svako dobro

Taman kad pomislimo da smo već čuli sve o najšokantnijim dijelovima američkog protuterorističkog programa nakon napada na tornjeve blizance u rujnu 2001. godine, svako toliko se pojave napisi koji nas iznova šokiraju.Tako se prije desetak dana u “The New York Timesu” otkrilo da je američka Središnja obavještajna agencija (CIA) punih osam godina skrivala brojne informacije o tajnom protuterorističkom programu, i to po izravnoj naredbi bivšeg potpredsjednika Dicka Cheneyja. Otkrivanje takvih detalja, koji govore o različitim oblicima zlostavljanja pritvorenih sumnjivaca s navodnim terorističkim pedigreom, uvijek iznova postavlja pitanje: smije li se u ime obrane demokracije koristiti nedemokratskim sredstvima? Cheney je na to pitanje svojedobno odgovorio protutezom: svi koji žele znati “neugodne” detalje iz protuterorističkog programa, pogotovo one koji se odnose na okrutnosti nad pritvorenicima, trebali bi znati i za pojedinosti šokantnih odgovora koje su američki obavještajci na taj način - recimo, simuliranjem utapanja - izvukli iz sumnjivaca.Time je Bushov zamjenik očito htio sugerirati da je “cilj opravdao sredstva” i na taj način spasio brojne živote. No, kršenje međunarodnih normi i Ženevske konvencije ipak u 21. stoljeću ne bi smjeli imati opravdanje. Makar to kršenje pratili i - zvuci glazbe jedne Metallice ili Brucea Springsteena. Od dura do bola.Naime, upravo je psihološko “obrađivanje” uhićenika do kraja “odfrljenom” glazbom posebna bizarnost čitave priče o tretmanu u Guantanamu i Abu Ghraibu, kao najpoznatijim zatvorima u koje su dovođeni osumnjičeni za terorističke aktivnosti i povezanost s terorističkim organizacijama.Osim navedenih imena, u destabiliziranju zatvorenika najčešće su se koristile pjesme sastava kao što su Drowning Pool, AC/DC, ili pak Eminema, Davida Graya... Narednik vojne policije Javal Davis, koji je 2003. službovao u iračkom zatvoru Abu Ghraib ovako opisuje tu metodu: “Unaprijeđeni smo iz čuvara zatvorenika u zlostavljače zatvorenika. Postali smo dio plana.Došli bi obavještajci i rekli nam da raspalimo glazbu. Da stavimo i megafon pred vrata ako treba. Da toliko pojačamo glazbu tako da se ne mogu moliti, ni spavati. Da ih u potpunosti zbunimo. Pustio sam pjesmu ‘Hip Hop Hooray’, i stalno je ponavljao... Napoljetku su i Iračani pjevali ‘Hey, Ho’... Nije upalilo!Promijenio sam glazbu, odlučio se za heavy metal. Stavio sam Metallicu. ‘Enter Sandman’, veoma glasnu pjesmu. Vikali su da im se ne sviđa, ali nakon nekog vremena su se navikli! Toliko su oglušili od zvuka gitare, da su mogli i zaspati uz nju. Pa sad ti budi pametan!Onda sam stavio country. To je upalilo. Nisu mogli podnijeti country. Zazivali su Alaha, i tražili da ugasim country. Kad bi istražitelji došli po njih u ćelije, oni bi to jedva dočekali: ‘Molim te, uzmi mene!’”, posvjedočio je Davis, povremeno se smješkajući u kameru Errola Morrisa, redatelja nagrađivanog dokumentarca “Standardni operativni postupak”, koji je prošle godine zaprepastio civilizirani svijet detaljima o ponižavanju, vrijeđanju i fizičkom mučenju pritvorenika.
“Mogli ste se i derati, opet vas nitko ne bi čuo koliko je glazba bila glasna. Prisiljeni ste satima slušati jednu te istu pjesmu. To izluđuje, nakon nekog vremena počinjete halucinirati”, ispričao je Spin magazineu mladi Britanac Shafiq Rasul, koji je 2001. zajedno s još dvojicom prijatelja sproveden u američku bazu u kubanskom Guantanamu.

Reakcije glazbenika
Kasnije je pušten, bez podignute optužnice, no 12-satnih “slušaonica” će se sjećati dok je živ. Treba li uopće kazati da Rasul, kao i brojni njegovi supatnici, nakon toga izbjegava prostore s preglasnom glazbom. Zatvorenik iz Abu Ghraiba Saddam Saleh Aboud kazao je za “Glas Amerike” da je nakon takvog mučenja bio priznao da je on ustvari “prerušeni Osama bin Laden”, samo da ga napokon puste na miru...
Zanimljivo je, da ne kažemo žalosno, da se neki od pjevača nimalo ne ljute na činjenicu da su njihove pjesme poslužile za sramotno isljeđivanje “terorista”, od kojih su mnogi upravo na ovaj način imali i svoj prvi susret sa zapadnjačkom glazbom. Tako je James Hetfield iz “Metallice” izjavio: “Kažnjavali smo ovom glazbom naše roditelje, naše žene i najbliže. Zašto bi Iračani bili toga pošteđeni?”.
Za razliku od neduhovitog metalca, Tom Morello, gitarist benda “Rage Against the Machine”, nije nimalo sretan zbog činjenice da su i njihove pjesme korištene za mučenje: “To je zbilja odvratno! Ako znate da smo kao bend posvećeni promoviranju ljudskih prava, onda je zaista teško podnijeti činjenicu da je naša glazba korištena u ovom barbarstvu”.

Zgražao se i britanski glazbenik David Gray, kao i organizacija za zaštitu ljudskih prava “Reprieve”, koja je pokrenula akciju “Izvuci utikač mučenju”... Ali tako vam je to kad se objavi rat “svim sredstvima”, i nije vas briga kako to ustvari izgleda ili, još preciznije, kako to zvuči.

Koji retard Hetfield,za ovkvu izjavu stvarno moraš biti glup ko tri *****

Back