Hmmm...evo moje price na temu CG vs GR
Ja sam sa detetom od 14 meseci,davne 1995,pocetkom septembra isla jugom starim 8 godina na letovanje u Grcku,uz to sa vrlo tankim novcanikom

Putovali smo nocu,da ne bi imali problem sa vrucinom u kolima,put nismo ni osetili...klinac je celu noc spavao na zadnjem sedistu,suprug je vozio,a ja kunjala napred, ko po obicaju

nesto klope smo poneli od kuce,ali vecinu stvari smo kupovali u samom mestu,jer je bilo svega...kola smo parkirali ispred apartmana i tamo skoro da ih nismo ni vozili. Za 21 dan koliko smo bili na moru ni jedan dan nije bilo ni oblacka,a noci prijatne za spavanje...
Bilo je jako puno nasih ljudi sa isto tako sitnom decom i uglavnom smo se kupali na plazi najblizoj apartmanu
To je bilo jedno potpuno opusteno letovanje...a ja sam uspela da kupim i neke sitnice (eh zensko,

) jer su u to vreme rasprodaje letnjih stvari...ipak je septembar kraj sezone
Sledeceg leta,klincu smo morali da operisemo treci krajnik bas u leto i ajd kao odlucimo da ne idemo u Grcku...ebes ga,sigurnije je kao da idemo u CG...ipak smo ista zemlja..pa ako se ne daj boze nesto iskomplikuje,(jer su mu u usi bile ugradjene cevcice za drenazu) kao lakse cemo se sporazumeti...imamo zravstvenu knjizicu i tako to
I odemo u Djenovice kod nekih prijatelja...naravno opet jugom
Ni jednog dana nismo imali vode ceo dan...ujutro smo morali na plazu da odemo vec oko pola osam,da bi imali gde da spustimo peskir...poslepodne smo mogli da se kupamo samo na nekim betonskim"plazama" jer od ono malo plaze sa kamencicma zbog plime ne ostane nista
posle par dana,klincu procuri uvo i kako u to vrreme nije bilo mobilnih kao danas,ajd trk u postu da zovemo doktora u BG jer onaj u domu zdravlja u Kotoru uopste nije hteo da pogleda dete,pravdajuci se da on nije ORL lekar,vec samo pedijatar
u posti naravno ispred nas 10 ljudi koji cekaju da telefoniraju...a samo jedan telefon

Kako uvece nismo svako vece hteli da setamo po Djenovicima,jedno vece odlucimo da odemo u HN...i dok je klinac spavao u kolicima mi sednemo u neki kafic da pojedemo sladoled i popijemo kafu...
Suprugu je pozillo vec oko 4h...do podne narednog dana se vise druzio sa WC soljom nego sa nama...
Meni je pozilio narednog dana popodne...mucnina ,povrcanje,temperatura...mi u HN u bolnicu i doktor konstatuje trovanje...terapija..tri dana infuzija,klometol i jos kojekakvi lekovi koje sam naravno morala da kupim jer ih u bolnici nije bilo

...kad smo mu rekli gde smo bil i sta smo jeli on je samo

i pitao nas je.."pa zar ne znate da zbog nedostatka vode,higijena u kaficima nije bas na nivou??"
mislim se,sad mi kazes
Onda smo ,kasnije,godinama naizmenicno isli malo u GR malo u CG
cak smo par godina letovali u junu u GR,a krajem sezone uspevali da odemo na par dana u CG (imali smo prijatelje koji su nam ustupali svoj stan)
svaki put smo u CG svi imali stomacni virus...sa sve visokom temperaturom i povracanjem
kad nam je cerka imala 7 godina (2007),posle ko zna kog povracanja,muz je rekao dosta
Od tad nismo otisli u CG ni jednom...a verovatno vise nikad i necemo
Naravno,ovo je samo moja prica...neko ce mozda reci da mesta koja sam u CG birala nisu prava..ali tvrdim da sa istom kolicinom love moze kvalitetnije da se letuje u Grckoj...cak i na ostrvima,koja vaze za skuplju varijantu