Pa sad istina je verovatno negde u sredini , ono situacije jeste ozbiljna i potrebne su ozbiljne mere kako bi broj zrtava sveli na neki minimum i kako zdravstveni sistem ne bi kolabirao , ali isto tako stvari kao strogi policijski cas i vojska na ulicama su diskutabilne (mislim da bi bilo dovoljno samo zatvoriti javne mesta, ugostiteljske objekte, gradski prevoz i zabraniti kretanje ljudi u grupama) i tacno je da Vucic svojom dramatikom najvise unosi paniku i nervozu i da ovo koristi i za samopromociju i da skupi neke jeftine politicke poene, mislim sta on sad ima da odrzava 12 konferencija za stampu dnevno, mislim logicnije bi bilo da cujemo neke lekare, epidemiologe da se oglasavaju, mislim za vreme bombardovanja Slobe uopste nije ni bilo u medijima vec su se oglasavali generali, pukovnici. ljudi na terenu i ostalo vojno i policijsko osoblje, takodje ono juce sa Kinezima (gde on opet jedini ne nosi masku i izigrava nekog Supermena), mislim hvala Kinezima na pomoci, ta pomoc svakako mnogo znaci , ali cemu onaj svecani docek, prenos ,spektakl , mislim uopste nije vreme za to, ono ispada sad kao da su zbog njega dosli kao da ga ispustuju (sto neko rece trci na aerodrom kao da oni ne bi znali da pronadju aerodrom il da slete bez njega) a realno Kinezi salju pomoc i u sve druge zemlje, ko god im se obratio za pomoc oni su slali medicinsko osoblje, opremu, maske, rukavice, nismo mi nikakav izuzetak tu a jos manje Vucic.
Takodje ko je on kao predsednik da odredjuje vanredne mere, pa valjda u tim situacijama postoji tim strucnjaka, epidemiolozi, lekari, psiholozi pa u dogovoru sa vojskom, policijom i ljudima koji su strucni i koji su se obucavali za takve situacije odlucuju o merama za suzbijanje epidemije.