"Radovi na metrou napreduju ispred plana, Makiško polje će biti veliki razvojni projekat"

ДеСисију су лепо уписали презиме и он је волео своју књижицу и банку, па је завршио на ецц. финансије и постао је добри банкарски службеник добре стране банке.
Jel vidiš kako ofrlje službenica mož da promeni nečiji životni tok?

Zato izabalavih po forumu da se zapošljava samo kvalitetno a ne be šta se javilo da be hoće...

Pa i moj deda hoće kad vidi ženske na Adi kad se razgaće... Oće al' ne može ko onaj pravi... I ajd sad... po firmama sve oni koji oće... al ga ne rade ko pravi...

A da je službenica lepo upisala srpsko prezime na VIĆ možda bih i ja bio bankar? Regionalni menadžer Imperial Banke, direktor De Sistiju kakav... da mu objašnjavam kolika je realna vrednost privatnog dolara naštamoanog preko svake mere...

Ovako...
A ko će ga znati odakle službenica...
Možda iz Like? Oni imaju najkretenskija prezimena uz izgled... Kad ti dodje neko sa prezimenom Buljbulj šta da polemišeš dalje? Možda zato ova napisala VUĆ i sad ja nisam bankar?

Poslednja izmena:
...

kada su nam podelili štedne knjižice kod prezimena mi koje se završava sa VIĆ bilo otkucano VUĆ

ja otiśao posle škole sa torbom na ledjima u banku da mi to isprave i stao u red

ja mislio dobiću novu knjižicu
a teta zakolutala očima pa samo hemijskom pisanim slovima napisala prezime na VIĆ i kao lupila peĉat
...

@De Sisti

Мени у Радну књижицу уписали скоро потпуно погрешан ЈМБГ.
И ја то приметим 25 година касније !!! 🙄

Тета је исто као и теби само пребрисала погрешан, уписала исправан
и лупила печат !

Одахнуо сам кад је пре пар година та шкработина од Радне књижице
отишла у историју ...

Мени у Радну књижицу уписали скоро потпуно погрешан ЈМБГ.
И ја то приметим 25 година касније !!! 🙄

Тета је исто као и теби само пребрисала погрешан, уписала исправан
и лупила печат !

Одахнуо сам кад је пре пар година та шкработина од Радне књижице
отишла у историју ...
Nemoj da odahnjuješ tako lako...

Postojale su firme koje su folirantima i śtetočinama upisivale (po zakonu i na predvidjenom mestu) primedbu za sledećeg poslodavca.

Ali i tu se narod snašao pa rado "gubio" radnu knjižicu i još radje plaćao taksu za novu - sa istorijatin ali bez primedbe ko su i kakvi su, nije život jedan dan, ima vremena dokazati se ponovo...

I sad, kada su Radne Knjižice otišle u istoriju, i sve kompjuterizovano, zamisli tetu koja tebi upiše 21 umesto 31 godinu a ti nisi sačuvao one silne ugovore sa još silnijim petolistopadskim firmama od kojih većina ne postoji zbog bezmisovanja na po mesec, dva, tri...

Verujem da će koječija deca imati i 40 godina radnog staža iako od dosade ne znaju gde posle teretane ili vutre za kompom...

Niste ni svesni...

Telekom pa vaćari one koji ne čuvaju isečke iz pošte da su platili a ne "didžitalni radni staž" u vazduhu ništa na papiru...

Poslednja izmena:
5fbe3afa0d9ef79f117d.jpeg

kaže hrvatski tisak na naslovici
"Najgori kriminalci koristili HR putovnice"

čujte, a tko im ih je izdal?
kak je to moguće?
nije valjda hrvatska policija tijesno suradjivala sa srbijanskom?
što kažu ovi iz domovinska rata?

e moji "digitalci"... :kafa:

Konkurisaću, ako je to garancija da se zaposlim u metro.

Imaš neki savet za mene, kako posle prijema u SNS?
Nemam pojma.
Ali ono što sam video na konkursima za posao uvek su bili dobrodošli svakakvi kandidati za koje je tokom obuke stigla potvrda da su iz SNS-a. Kaže instruktorka: "ovde imamo četri od kojih tri super rade" a niko od nas nit zinuo nit uradio išta... Ne znam gde su njih posle razmestili ali mene uvalili kod neke babe pred penziju koja marnjavala sve živo "da pojača penziju" pa čim sam kontaktitao firmu o čemu je reč tj da iz pišljive trafike nestaje više robe nego na otvorenom stovarištu materijala bez čuvara a pokraj Cigan-male, samo mi hladnokrvno rekli "da sam im na Crnoj Listi"

Uzeh i ja u knjižari crnu svesku pa ih upisah kao prve...
a snimih i reportažu :kafa:

klikni na i CC uključi prevod

Ja mislim da je propustena velika razvojna sansa...
Trebalo je da metro kopaju 20 metara dublje, a da prva dva nivoa ispod zemlje pretvore u stanbeni prostor, zamisli stanovi suteren 1 i suteren 2 na prostoru Beograda na vodi, Neimara, Starog grada i Dorcola..
Pa poslovni prostori...
Izadjes iz stana i 14 stepenika a vec si kod Palate Albanija...doduse sad su tamo prodavnica bongova i raznih cudnih dodataka..

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/vucic-beograd-ce-2028-imati-metro/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u obilasku radova na izgradnji beogradskog metroa na Makiškom polju rekao da će prva linija biti završena 2028. a druga do 2030. godine.

„Beograd će 2028. imati metro i biti među najmodernijim gradovima. Važno je da završimo i obilaznicu oko Beograda, jer je u gradu ne samo sve veći broj ljudi već i automobila i moramo da tražimo alternativna rešenja u prevozu“, rekao je Vučić.

On je naglasio da je ponosan na kineske i francuske kompanije koje su glavni izvođači radova na izgradnji metroa, kao i na domaće koje u velikom broju učestvuju kao podizvođači.

У какафонији поскупљња несташица дрћавно приватних резерви и интервенција ... операција МЕТРО се захуктава

АЛЕКСАНДАР ... 'брани' Београд на Води' .... У извитоеренох верзји Бате ... Овај 'акциони херој' политике

а уствари БУРАЗЕРСКЕ ЕКОНОМИЈЕ

форсира Макишко пољње

' МОРА СЕ СПОЈИТ' СА ПРОЗОРОМПРОКОПОМ '

преврезност зараде наставља узлазном путањом

Овакву спиралу градње смо већ вижали .. и моће се видети по нету у Шпанији и Грчкој

суманост 'бетнирања' инвестиција је 'дошла' у Србију ....

Пореске службе задовољно трљају руке јер сваким растом цена некретнина .. расте и пореска основа за околне некретнине у зони

Back