dežurno zvocalo
Elita
- Poruka
- 22.606
Pre su postojale radne akcije na kojima su mladi (pa čak i oni koji to nisu ali oni su koliko sam ja čula bili malo ređi) išli na radne akcije.E sad, to nije podrazumevalo samo čisto rmpanje na ‚‚o ruk‚‚ već je imalo i edukativni karakter tj. oni koji nisu imali neku školu mogli su tamo da završe neki kurs uz pomoć kojeg su kasnije mogli da nađu posao.Znači ipak nisu rmbali džabe imali su neke koristi od svega toga+ što su upoznavali dosta ljudi iz ostalih krajeva države.
Sada nema više tih radnih akcija a mladi (i ne samo oni) ne mogu da nađu posao tako da su prepušteni sami sebi.
E zašto ja sad sve ovo pišem...pa zbog toga što ne bi bilo loše da te radne akcije postoje i danas čisto zbog sticanja nekih radnih navika jer kako sam negde čula, da je dokonost najveći neprijatelj ljudskoga uma i destruktivno utiče na ličnost, pa mi se nekako čini da bi takve radne akcije pozitivno uticale na mnoge i stare i mlade.
Šta vi mislite o tome?
p.s. I jel bio neko na radnoj akciji?
Sada nema više tih radnih akcija a mladi (i ne samo oni) ne mogu da nađu posao tako da su prepušteni sami sebi.
E zašto ja sad sve ovo pišem...pa zbog toga što ne bi bilo loše da te radne akcije postoje i danas čisto zbog sticanja nekih radnih navika jer kako sam negde čula, da je dokonost najveći neprijatelj ljudskoga uma i destruktivno utiče na ličnost, pa mi se nekako čini da bi takve radne akcije pozitivno uticale na mnoge i stare i mlade.

Šta vi mislite o tome?
p.s. I jel bio neko na radnoj akciji?