Radite li subotom?

jelen.co

Veoma poznat
Poruka
14.461
Idete li na posao subotom?
Nikad?
Ponekad?
Svake?
Koliko unapred znate da će vam baš ta subota biti radna?
Plaćaju li vas više za tu subotu?
Možete li da birate hoćete ili nećete?
Volite li da radite subotom dok drugi bleje?

Imam 2 radna vikenda mesecno, jedan tokom dana a drugi tokom noci.
Raspored smena imam za celu godinu.
Biranje je bilo kada sam dosao u firmu, 8h ili 12h na par pozicija i izabrao sam drugu opciju. Ima svoje prednosti i mane.

Radim i subotama i nedeljama, obicno dva vikenda budu radna, kao sto snow rece, ali ponekad uskocis i za vise od toga pa radis manje sledeci mesec. Oko 15 dana unapred zna se raspored rada, subota ima dodatak samo za drugu smenu. Ne smeta mi da radim vikendom, smeta mi kad posle 7 ili vise dana rada imam samo jedan slobodan.

Radim i subotama i nedeljama, obicno dva vikenda budu radna, kao sto snow rece, ali ponekad uskocis i za vise od toga pa radis manje sledeci mesec. Oko 15 dana unapred zna se raspored rada, subota ima dodatak samo za drugu smenu. Ne smeta mi da radim vikendom, smeta mi kad posle 7 ili vise dana rada imam samo jedan slobodan.

Kod mene je to bolje reseno, radi se 2 ili 5 dana u nedelji.

Idete li na posao subotom?
Nikad?
Ponekad?
Svake?
Koliko unapred znate da će vam baš ta subota biti radna?
Plaćaju li vas više za tu subotu?
Možete li da birate hoćete ili nećete?
Volite li da radite subotom dok drugi bleje?
  1. Idete li na posao subotom? – Ponekad.
  2. Nikad? – Ne, dešava se.
  3. Ponekad? – Da.
  4. Svake? – Ne.
  5. Koliko unapred znate da će vam baš ta subota biti radna? – Obično par dana unapred.
  6. Plaćaju li vas više za tu subotu? – Da, u većini slučajeva.
  7. Možete li da birate hoćete ili nećete? – Delimično, zavisi od obaveza.
  8. Volite li da radite subotom dok drugi bleje? – Ne baš, ali nekad prija mir.

Ali imas duge smene. Ja radim max 5 i po sati. Vrlo retko 6

Nisam rekao da je savrseno.
Smene jesu 12 h ali ja u januaru znam kako radim u decembru, koji praznici me hvataju i mogu da isplaniram odmor u dogovoru sa kolegom (ne mozemo obojica zajedno na odmor).
Promena u poslednji cas nema. Ove nedelja sam radio samo sredu i četvrtak, sledeće su mi to jedina 2 slobodna dana.
Dok ne dobijem trajni boravak ne mogu da se nadam boljem poslu.

Back