Rad u Americi na plantazama marihuane?

Postoje legalne i nelegalne farme. Postoje apoteke za travu koje prodaju to po visoj ceni a na drugoj strani je ilegalna prodaja. Kalifornijska trava je najpotentnija i najtrazenija.

Neki nasi su napravili dobre pare distribuirajuci te pakete trave sa zapadne obale na istocnu. Znam jednog koji je kupio pola Negotina. Niko od nas nije mogao da se ukapira odakle tom coveku pare. On je vec bio hapsen ranije i bio je u americkom zatvoru.

Postoje legalne i nelegalne farme. Postoje apoteke za travu koje prodaju to po visoj ceni a na drugoj strani je ilegalna prodaja. Kalifornijska trava je najpotentnija i najtrazenija.

Neki nasi su napravili dobre pare distribuirajuci te pakete trave sa zapadne obale na istocnu. Znam jednog koji je kupio pola Negotina. Niko od nas nije mogao da se ukapira odakle tom coveku pare. On je vec bio hapsen ranije i bio je u americkom zatvoru.
A po cemu je kalifornijska trava najpotentnija, jesil je probao, :?:
Danas je kanabis reguleran u vise drzava u USA, i sto bi neko uopste distribuirao, sa istoka na zapad, kada imas da je kupis potpuno legalno:?:
Taj sto je bio u apsani, ponovo ce u apsanu, ne beri brigu, :)

Zato sto je prodaju po jeftinijoj ceni. Moze i nekim apotekama da je ponudi na prodaju.
Sa drzavnom taksom cene nisu bas male u apotekama.

To i meni isto nije bilo jasno u pocetku zasto da je prodaju kad ima legalno.
https://www.jsonline.com/story/news...d-charges-having-48-000-marijuana/3719608002/
Posto se zna da ima ilegalnih plantaza, logicno je da ce neko da pokusa da ilegalno i prodaje kanabis,a drzavu "zulja", sto ne moze da naplati taksu, prema tome, mister Ivic je zaradio corku, :)

Danas sam citao na jednom nasem sajtu kako ljudi iz CG odlaze masovno u Kaliforniju da bi radili za Amere i Bugare koji uzgajaju marihuanu u medicinske svrhe i da se dobro placa. Kanabis je u Kaliforniji legalan za uzgajanje i koriscenje.
Zene na plantazi 'trimuju' odn. skracuju cvetove kanabisa a muskarci su zaduzeni za navodnjavanje.
U komentarima sam citao kako pozitivna tako i negativna iskustva sto se tice tog posla.
Naravno sve se tamo radi 'na crno'.

link:
https://www.blic.rs/vesti/hronika/k...licajci-iz-crne-gore-napustaju-zemlju/q64q6tn

Da li ima neko na ovom forumu ko je radio tamo u Kaliforniji i kakva iskustva mogu ovde da sa nama podele?
Da li se isplati tamo raditi ili treba samo zaobici u sirokom luku?
Ok je raditi tamo ako odes kod provjerenog covjeka kome vjerujes. Ako odes grlom u jagode i ne poznajes nikoga onda se moze dogoditi sve ovo sto su ljudi napisali u komentarima. Ipak je to drugi kontinent. Kada odes u drugi grad pa ne znas sta ce te snaci ako ides u nepoznato a mozes misliti drugi kontinent.
U sustini to je kao da ides da beres borovnice negdje i imas hranu i smjestaj. Samo sto ces zaraditi daleko vise. Sto se tice papira, puno je bolje raditi bez papira u americi nego na balkanu. Zasticen si cak i ako nemas papire i niko te nece deportovati iz cista mira.Niti ce ti iko traziti da im pokazujes papire iz cista mira. Ljudi nemaju prava da te zaustave na ulicu i traze papire. Ako si nelegalan ili prekoracio vizu to su dvije razlicite stvari. Nelegalna je osoba ona koja nelegalno udje u zemlju, predje preko suma i tome slicno. Tako je veca mogucnost da te deportuju ali ako imas turisticku vizu i radis na poljima marihuane niko tebe nema pravo deportovati. Drugo inspekcije nemaju prava da upadaju na tvoj privatno posjed, moraju da se najave. E sad ako napravis neko sranje tamo onda je druga prica..

Drugo Amerika ne bi opstala bez imigranata, posebno u Kaliforniji postoje zakoni koji stite imigrante i njihova prava i ako nemaju papire i dozvole i drzavljanstva.

Dakle, kako su ljudi smesni, plantaze marihuane u Californiji, pa nije to zlato, pa da treba kopaca, :lol:

Ovo je takva nebuloza, pa prvi bi i sami ameri radili taj posao za ove pare:

To je prilično lako uz osnovno znanje engleskog jezika. Oni plaćaju 150 dolara po funti, bez ikakvog ugrađivanja i posrednika. Samo se spustite u Eureku (glavni grad okruga), ili neko drugo mesto i raspitate se kome treba radna snaga. Kod Amerikanaca isto imam obezbeđen stan i hranu i čisto mi ostane do 450-500 dolara dnevno - ispričala je ona.

Da vidimo kako je za posao, ovo je prevod sa engleskog, pa neka se zamisle, sta im se sve moze ispodesavati, kada ih nadrogiraju:

Tvrdi dio, međutim, ulazi, jer ne postoji pravi životopis ili proces prijave sam po sebi, nego horde vagabona, hipija i stonera koji poplave obližnje racije autoceste s znakovima koji čitaju nešto za učinak "će raditi za korov ili novac."
Neki pojedinci dobivaju sreću i pronađu ga, čineći tisuće dolara za kratkoročno financiranje sljedećih nekoliko mjeseci putovanja. Drugi su prisiljeni da se izvuče iz grada praznih ruku. Da, Emerald Triangle može razbiti neke, ali i mnoge druge.
Stvari obično počinju polagano početkom krajem septembra, a oktobar i novembar najbolji su radni meseci.
Ovi agenti su tada zaduženi za sastavljanje timova i vodeći ih u planine, barem za one koji nisu već u petlji. Očigledno, prijatelji i obitelj dobivaju povlašteni tretman, ali srećom, pojedinci se otkuju s ulice. Od tamo počinje vožnja u planinu - nemojte se iznenaditi ako ste povezani, prisiljeni povući košulju preko glave ili privremeno oduzeti telefon.
Važno je napomenuti da ponekad agenti dobivaju posebne upute, kao što su samo žene za iznajmljivanje. Ako vam ikada bude ponuđena takva pozicija, budite oprezni. Neki uzgajivači vole koristiti sve žene jer nisu vidjeli ženke u mjesecima. Često će koristiti mamci poput alkohola, kokaina i / ili drugih tvari kako bi odvratili djevojke od dosadnog posla i odveli ih u krevet.
Zato dame treba da budu na Oprezu.

Znaci, Crnogorke, ajmo na plantaze, ali vam niko nece biti kriv, kada budu od vas trazili da vas drogiraju, napijaju i seksualno izivljavaju i to za par meseci.
I ko radi taj posao u USA: Horde vagabunda, hipija i problematicnih ljudi, znaci NIKO normalan ne radi to.

Nastavak price:
Trimming je stvarno stvarno, dosadan. Nije zabavno. Nemojte me krivo shvatiti, to je eksplozija prvog dana, možda čak i drugi ... ali brzo postaje posao. Škare su ljepljive i teško se rade, moraju se periodično očistiti trljaćim alkoholom. Sve se drži na tebi i sve se držiš.

Nekoliko puta na sat morate zaustaviti i obrišite prste i ruke, koji su doslovno pocrkani THC-om, nazvanim "prstom". Većina ljudi to puši dok se podrezuje.

I za kraj:

До децембра се завршава сезона на отвореном и прекомерни рад се брзо исушује. Многи радници већ су уморили од оплемењивања и опет су кренули на пут.

Пошто сви завршни платни рачуни почињу да се враћају, град почиње да испразни. Па, некако.

Половина људи узима свој профит и проводи следећа три или четири месеца путовања, док се не започне наредна сезона засада.

A ovo je najlepse u celoj prici:

Прилikom isplate, placaju konacni rad , а ne radne sate. Текуће стопе су 200 долара /jedna paunda, a to je 456 grama, иако је очигледно било 250 долара пре неколико година, пре него што је привреда успорила и назад када подручје није било толико поплављено перспективним радницима. У просјеку је потребно око осам сати да се ослободи пуно фунте, иако искуствени тримери понекад могу поравнати чак 3лбс за 16 сати. Наравно, то зависи и од врсте производа, било густих грудастих грудвица или малих љиљанских тепиха, али независно од тога можете видети како је лако направити пар гранд недељно.

Evo na englis, pa proverite sami:

http://theholidaze.com/california-cannabis-culture/

How To Get A Job In The California Marijuana Fields

Dakle kada sumiramo rezultat, to je sezonski posao od par meseci, rad na crno bez ikakve zastite, niti insurenca, niti bilo sta drugo. Ko zna gde se spava i sta se jede :?:
A posebno sto su zene i devojke u Opasnosti kako od alkohola i droge tako i silovanja.
Ovdje ima toliko ne normalnih stvari napisano pa ce mi biti lakse da prokomentarisem normalne stvari. Dakle ako planirate da idete na drugi kontinent morate provjeriti kod koga idete. Idite kod osobe koju poznaje vise ljudi, kojoj vjerujete. Ne mozete se samo tako zaputiti ne znate nidje nikoga, pa tako vam se svuda svasta moze dogoditi. Cula sam da su zarade do 5 hiljada mjesecno, i rade i amerikanci i dosta nasih ljudi iz citave bivse Jugoslavije. Dakle ne Crnogorke i Bugari nego bivsa Juga. Obicno se snadju pa naprave njihove plantaze, pa onda dovedu svoje ljude komsije i clanove porodice da zarade. Kao da sada posadite maline i zovnete komsiluk da radi kod vas i da bere i placate im po satu. Ako odu da beru maline kod vas kojeg poznaju ocekuju da nece ih niko napasti i oteti im pare i prebiti ih, ako odu kod nekakvog ludaka sto ga ne poznaju, naravno svasta ih moze zadesiti. Od progona sa papirima do nasilja. Ali to nadrogiraju je fora pazi kad si u kafic da ti neko nesto ne uspe u pice. Pa imas glavu, kako moze neko da te nadrogira ako neces da se drogiras? Ko moze da te napije ako ne pijes?

To su ti sto pricaju: "samo da preskocim granu"
a vracaju se kod mame na kazan posle mesec dana.

Vrlo lako ce da te nadrogiraju i naguze. Kako?

Nase zene na sve spremne

Tako je grlom u jagode isla i ova jadna ruskinja. U sumi su je nasli upucanu u glavu. Posle samo mesec dana provedenih u americi.
htela brze pare u Americi, nazalost!

https://www.google.com/amp/s/kval.c...near-alsea-arrived-in-us-from-russia-in-march

To su ti sto pricaju: "samo da preskocim granu"
a vracaju se kod mame na kazan posle mesec dana.

Vrlo lako ce da te nadrogiraju i naguze. Kako?

Nase zene na sve spremne

Tako je grlom u jagode isla i ova jadna ruskinja. U sumi su je nasli upucanu u glavu. Posle samo mesec dana provedenih u americi.
htela brze pare u Americi, nazalost!

https://www.google.com/amp/s/kval.c...near-alsea-arrived-in-us-from-russia-in-march
Ovo nema bas nikakve veze sa poljima marihuane. Pa proguglaj koliko ljudi je ubijeno u Rusiji u predinelu Sibira. Pa u Srbiju, pa u Crnoj Gori, raznose se medjusobno bombama..pomenuto nema veze no sa cim u vezi teme..
Ja Evo u Americi tri godine Niko nije pokusao da me ubije do sada. Niti Sam imala ikakav I najmanji problem do sada.

Nije tacno, nisi ni procitala tekst.
Druga devojka mu je rekla:"ili ona ili ja"

i sta je on uradio?
Hajde nemoj molim te, nismo deca!

Ja mogu da te vrtim celu noc.
Na svaku tvoju tezu imam protivtezu

ti ljudi u tom biznisu likvidiraju na taj nacin u sumi.

a tek ovi sto hoce da da beru travu.
Amerika je prepuna pedera. Imaju najvise pedera per capita. I to sto sam pisao da ni muski nisu bezbedni od silovanja i to je ziva istina

Nije tacno, nisi ni procitala tekst.
Druga devojka mu je rekla:"ili ona ili ja"

i sta je on uradio?
Hajde nemoj molim te, nismo deca!

Ja mogu da te vrtim celu noc.
Na svaku tvoju tezu imam protivtezu

ti ljudi u tom biznisu likvidiraju na taj nacin u sumi.

a tek ovi sto hoce da da beru travu.
Amerika je prepuna pedera. Imaju najvise pedera per capita. I to sto sam pisao da ni muski nisu bezbedni od silovanja i to je ziva istina
U redu da imamo razmicito misljenje. Ja postujem tvoje misljenje. Samo kazem kako Sijes tako zanjes. Sa kakvim ljudima dolazis u kontak takve ce ti se stvari dogadjati. Ako ozenis osobu koja se bavi kriminalom imaces jedan nacin zivota, ko ozenis osobu koja hrani siromasne PO svijetu drugi nacin. Svu donosimo izbore.
Bilo da si u Americi, bilo da si na Balkanu ili u Zimbabve. Sve I'ma svoje posledice. Opet kazem prostitucija I polja marihuane su dvije razlicite teme.

Ovdje ima toliko ne normalnih stvari napisano pa ce mi biti lakse da prokomentarisem normalne stvari. Dakle ako planirate da idete na drugi kontinent morate provjeriti kod koga idete. Idite kod osobe koju poznaje vise ljudi, kojoj vjerujete. Ne mozete se samo tako zaputiti ne znate nidje nikoga, pa tako vam se svuda svasta moze dogoditi. Cula sam da su zarade do 5 hiljada mjesecno, i rade i amerikanci i dosta nasih ljudi iz citave bivse Jugoslavije. Dakle ne Crnogorke i Bugari nego bivsa Juga. Obicno se snadju pa naprave njihove plantaze, pa onda dovedu svoje ljude komsije i clanove porodice da zarade. Kao da sada posadite maline i zovnete komsiluk da radi kod vas i da bere i placate im po satu. Ako odu da beru maline kod vas kojeg poznaju ocekuju da nece ih niko napasti i oteti im pare i prebiti ih, ako odu kod nekakvog ludaka sto ga ne poznaju, naravno svasta ih moze zadesiti. Od progona sa papirima do nasilja. Ali to nadrogiraju je fora pazi kad si u kafic da ti neko nesto ne uspe u pice. Pa imas glavu, kako moze neko da te nadrogira ako neces da se drogiras? Ko moze da te napije ako ne pijes?
Idi ti i beri maline, ostavi se nebuloza oko ilegalnih plantaza kanabisa.Ti si cula da zarade do $5 hiljadarki, Lol, ha-ha, ti nisi svesna svoje besvesti.A kako ces da udjes u USA sada, samo tebe cekaju na granici i kazu ti: o, kako nam je drago sto ste stigli, slobodno vi radite na rezanju kanabisa, :hahaha:

Idi ti i beri maline, ostavi se nebuloza oko ilegalnih plantaza kanabisa.Ti si cula da zarade do $5 hiljadarki, Lol, ha-ha, ti nisi svesna svoje besvesti.A kako ces da udjes u USA sada, samo tebe cekaju na granici i kazu ti: o, kako nam je drago sto ste stigli, slobodno vi radite na rezanju kanabisa, :hahaha:
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Tvoj stav je jako zanimljiv moram priznati

Poslednja izmena:
A sta si to saznao za polja marihuane?
Vidi sta pise ovde:
https://theholidaze.com/california-cannabis-culture/
This work is all done by locals during the summer. Occasionally it is the property owners themselves but most often it is paid expert “weedsitters” with past experience. They work on consignment for a lump sum once the harvest is sold. It is that work which brings in both out-of-towners and Humboldt college students every fall, once the final product needs to be trimmed and packaged.
When does the California marijuana trimming season start?
Things usually kick off to a slow start in late September, with October and November being the best working months. By December (and January, if you are one of the lucky ones who has managed to hold onto their job past new year) the trimmers on hand are reduced to a bare minimum, if any. Only the most skilled workers remain, people who can trim 2-3 pounds a day if it is decent bud.
These agents are then in charge of assembling teams and leading them up into the mountains, at least for outsiders not already in the loop. Obviously friends and family get preferential treatment, but many luckily individuals get plucked up off the streets. Make friends and do a good job and the same weed agent can provide you with jobs year after year.
Heading up to the mountains
Once the call has been received and you have been selected, the next step is the drive up into the mountains. Don’t be surprised if you are blindfolded, forced to pull your shirt up over your head or have your phone temporarily confiscated. Luckily as a truck owner, ever since my first trip up I’ve been a driver and never had to be blindfolded .
Trimming All Day & Night
When trimming, you are paid by your final output, not the hours worked. Current rates are $200/lb. Apparently it used to be $250 several years ago, back before the economy slowed when the area wasn’t quite so flooded with perspective workers. On average it takes about eight hours to trim a full pound, although experienced trimmers can trim as much as 3lbs in 16 hours. Of course it also depends on the type of bud, whether dense fat clumps or small stringy tufts. Regardless, you can see how it becomes easy to make a couple grand a week.

Pazi sad ovo: Occasionally if anti-marijuana teams should get to close, growers have been known to pay the trimmers for any unpaid work and kick them out. The growers themselves then just proceed to just lay low inside with their fingers crossed, pretending no one is home. Trimming weed in the California marijuana fields is slow, tedious, and repetitive. It’s not fun, and even less so when you even add in the isolation factor. Most people, especially new trimmers, tire of it after only a few days. Others may last a week or even two, but soon everyone eventually needs a break for at least a couple days. At this point all of your turkey bags are weighed and you get handed a fat stack of cash.

Vidi sta pise ovde:
https://theholidaze.com/california-cannabis-culture/
This work is all done by locals during the summer. Occasionally it is the property owners themselves but most often it is paid expert “weedsitters” with past experience. They work on consignment for a lump sum once the harvest is sold. It is that work which brings in both out-of-towners and Humboldt college students every fall, once the final product needs to be trimmed and packaged.
When does the California marijuana trimming season start?
Things usually kick off to a slow start in late September, with October and November being the best working months. By December (and January, if you are one of the lucky ones who has managed to hold onto their job past new year) the trimmers on hand are reduced to a bare minimum, if any. Only the most skilled workers remain, people who can trim 2-3 pounds a day if it is decent bud.
These agents are then in charge of assembling teams and leading them up into the mountains, at least for outsiders not already in the loop. Obviously friends and family get preferential treatment, but many luckily individuals get plucked up off the streets. Make friends and do a good job and the same weed agent can provide you with jobs year after year.
Heading up to the mountains
Once the call has been received and you have been selected, the next step is the drive up into the mountains. Don’t be surprised if you are blindfolded, forced to pull your shirt up over your head or have your phone temporarily confiscated. Luckily as a truck owner, ever since my first trip up I’ve been a driver and never had to be blindfolded .
Trimming All Day & Night
When trimming, you are paid by your final output, not the hours worked. Current rates are $200/lb. Apparently it used to be $250 several years ago, back before the economy slowed when the area wasn’t quite so flooded with perspective workers. On average it takes about eight hours to trim a full pound, although experienced trimmers can trim as much as 3lbs in 16 hours. Of course it also depends on the type of bud, whether dense fat clumps or small stringy tufts. Regardless, you can see how it becomes easy to make a couple grand a week.

Pazi sad ovo: Occasionally if anti-marijuana teams should get to close, growers have been known to pay the trimmers for any unpaid work and kick them out. The growers themselves then just proceed to just lay low inside with their fingers crossed, pretending no one is home. Trimming weed in the California marijuana fields is slow, tedious, and repetitive. It’s not fun, and even less so when you even add in the isolation factor. Most people, especially new trimmers, tire of it after only a few days. Others may last a week or even two, but soon everyone eventually needs a break for at least a couple days. At this point all of your turkey bags are weighed and you get handed a fat stack of cash.
Aha, a vidi danas mi je iskocila gucica neka na ruku oces da ti kopiram sta pise na internet, sta je uzrok?

A kako si ti usao u USA, a mislis da niko drugi ne moze da dodje.

Kako sa ja stigao, mozemo na private, poslao sam ti poruku, bas volim da razgovaram,pozz, :)
Ne interesuje me kako si stigao, nego zasto ljudima govoris da oni ne mogu da doci ako si ti vec dosao. Treba da budes malo vise optimistican u vezi dolazka i rada ovdje ako si vec ti zivi primer. I da malo ohrabris ljude a ne da govoris da ne moze. A za privatnu prepisku nisam zainteresovana sa obzirom na to da si me nazvao glupom samo zato jer imam razlicito misljenje od tebe. Znas to i nije bas simpaticno i ne obecava neku kvalitetnu konverzaciju, pa ni o kamionima.

Back