Da li postoji mogucnost u Matlabu da se umesto nomerickih vrednosti koriste slova...?
Tacnije, interesuje me da li se mogu uneti rec, recimo "kraustrofobija" a on da mi tu rec pretvori u niz tipa [k, l, a, u, s, t, r, o, f, o, b, i, j, a,]
da bi posle mogao nad njom da vrsim razne analize... Recimo da mi kao rezultat izbaci slovo koje se najvise ponavlja u reci ili da mi sva slova u reci poredja po nekom redosledu (od A do Z)...
Znaci, nije mi bitan smisao reci vec samo slova koja su upotrebljena...
Konkretno ono sto me interesuje je kako rec da pretvorim u niz slova, i da li je to uopste moguce u Matlabu...? Dalje pisanje koda i logicka resenja znam...
Reci bi bilo pozeljno unositi iz .txt fajla, recimo kao u kodu ispod...
fid=fopen('matP.txt');
P1=fscanf(fid,'%f',[:,1])';
fclose(fid);...
Hvala...
Tacnije, interesuje me da li se mogu uneti rec, recimo "kraustrofobija" a on da mi tu rec pretvori u niz tipa [k, l, a, u, s, t, r, o, f, o, b, i, j, a,]
da bi posle mogao nad njom da vrsim razne analize... Recimo da mi kao rezultat izbaci slovo koje se najvise ponavlja u reci ili da mi sva slova u reci poredja po nekom redosledu (od A do Z)...
Znaci, nije mi bitan smisao reci vec samo slova koja su upotrebljena...
Konkretno ono sto me interesuje je kako rec da pretvorim u niz slova, i da li je to uopste moguce u Matlabu...? Dalje pisanje koda i logicka resenja znam...
Reci bi bilo pozeljno unositi iz .txt fajla, recimo kao u kodu ispod...
fid=fopen('matP.txt');
P1=fscanf(fid,'%f',[:,1])';
fclose(fid);...
Hvala...