Rad na sebi

Radim, kako fizički tako i psihički, a čini mi se da je to usko povezano u nekim segmentima.

Psihičko menjanje je najčešće menjanje navika, svaki put kada hoćeš da zaplaiš cigaru, opsuješ, gricneš nokat seti se da si obećao sebi da ćeš prestati.
U to mogu da budu uključene i druge pishološke navike, tipa da se svaki put pri nervozi, tremi, strahu diše i razmišlja.

A Fizičko menjanje utiče direktno na samopouzdanje, da muda rastu u teretani.

Pa sad, i meni je pala na pamet samoobljuba :per:

Što se tiče tvoje orginalne misli, činjenja sebe boljim u odnosu na jučer i u psihološkom i u fizičkom smislu, to se menja sa godinama. Nekad pokušavaš da uvedeš neke promene radi društva, nekad radi samog sebe. Što vreme više prolazi, pokušavaš više da se usavršiš u poslu kojim se baviš, fizički da produžiš mladost, poboljšaš kvalitet socijalnih odnosa. Neko nastavi tako do starosti, a neki se povuku u neki svoj prostor i zadovolje trajanjem i onim što imaju i što im se događa.
Ali, ustvari, kad pogledam i sebe i oko sebe, mislim da želja za učenjem nikad ne prestaje. Samo se menjaju objekti zanimanja

Žene šta podrazumevate pod "radom na sebi"?
Je l' radite na sebi i ako da, šta i kako?
Da li više radite na sebi fizički ili psihički? Ili se trudite da napravite balans?

Nisam živa dok ne čujem odgovore...:)

Radim.

Fizicki - trudim se da se bavim sportom i ostanem fizicki aktivna.
Briga o fizickom izgledu..... nega koze, kose, noktiju. Sminka
Tu spada i odabir garderobe,kao jedan deo fizickog izgleda..

Psihicki - drzim mozak u kondiciji. :) Ucim nove stvari, otvorena sam za nova saznanja.

Postoji i ono mentalno - uklanjati se od negativnih ljudi, brzo oprastati i prelaziti preko neuspeha.

To je taj konstantan rad na sebi :)

- - - - - - - - - -

Cenim ljude koji uspevaju da postignu BALANS izmedju ove tri komponente....
a i ma ih i jos, ako zelimo u sitna crevca....

Žene šta podrazumevate pod "radom na sebi"?
Je l' radite na sebi i ako da, šta i kako?
Da li više radite na sebi fizički ili psihički? Ili se trudite da napravite balans?

Nisam živa dok ne čujem odgovore...:)

na sebi se radi samo sa partnerom.. samom sebi ne mozes nista korisno uraditi jer da je tako ne bi od postanja vazio neodvojivi princip m/z dualiteta....

Back