Rad na brodu

...ja idem na razgovor u Budimpestu 10 oktobra ...tacnije trening i finalni interviju ovde sam ima dve i prosao sam samo na foru solidno dobrog Engleskog i samopouzdanja koje sam imao ...jer sam sebe ubedio da zelim to...a to za godine zovi pa probaj nista ne gubis...kontaktiraj ove SC employer's...ma ukucaj na Google rad na brodu oni su prvi zovi ih i vidi na cemu si ...znam da traze mlade koliko to ces morati da ih pitas...sretno !!!

evropljani definitivno nisu za brod,to je ipak posao za azijate.

pool.jpg

Ako ne vjerujes, pogledaj objasnjenja ljudi koji su glasali.

Forum: Posao na kruzerima

E ljudi, ja bih isla na kruzer, ali ne znam za koju agenciju da se odlucim. Svasta pisu po forumima, a mene interesuju troskovi koje imamo ako idemo preko Sea agencije. Moj tata je cuo od prijatelja da se nista sem papira i avionske karte ne placa preko njih, a opet druga je prica i od foruma do foruma. Da li je neko skoro isao preko te agencije i koliko se iskesirao?

I jos jedno pitanje, jel moguce da se prijavis za odredjeni brod, tj za onaj koji krstari na relaciji na koju zelis da ides? Npr ja bih volela neku Azijsku varijantu. Ali shvatam da mozda nije moguce da biras u startu. :)

Hmmm sta sam jos htela da pitam...? A seticu se kasnije :D

Pozdrav svima,
mene zanima par informacija sto se tice posla na brodu.
Dobila sam posao assistent stateroom stewardess preko agencije employment, za carnival brod,
pa me zanima da li ima neko iz licnog iskustva da mi kaze koju rec vise o tome, kao i kakvi su uslovi na brodu, koliko je tesko za rad, koliko brzo mogu da napredujem, takodje i sta se nosi od stvari kada se krece, kakve su uniforme, ali i da li kosa mora da bude vezana s obzirom da imam tetovazu na vratu koja se maloo vidi ako mi je podignuta kosa...
naravno, ako neko ima jos nesto pametno na tu temu, bila bih veoma zahvalna !

hvala unapred Pozz

Pozdrav svima,
mene zanima par informacija sto se tice posla na brodu.
Dobila sam posao assistent stateroom stewardess preko agencije employment, za carnival brod,
pa me zanima da li ima neko iz licnog iskustva da mi kaze koju rec vise o tome, kao i kakvi su uslovi na brodu, koliko je tesko za rad, koliko brzo mogu da napredujem, takodje i sta se nosi od stvari kada se krece, kakve su uniforme, ali i da li kosa mora da bude vezana s obzirom da imam tetovazu na vratu koja se maloo vidi ako mi je podignuta kosa...
naravno, ako neko ima jos nesto pametno na tu temu, bila bih veoma zahvalna !

hvala unapred Pozz

ne znam nista o brodu, ali tetovazu ovde apsolutno svako ima..tako da ono sto je kod nas (po babinim merilima) `sramota i vulgarno` ovde je odavno normalno....:eek::p

Moj rodjak je isao da radi na brodu koji je plovio Pacifikom... i vratio se kao popisan. Prvo sto su im uradili,uzeli im pasose,kao da su neki zlocinci...a posle ih rasporedili na radne zadatke i u male,smrdljive sobe,kabine,tako da nisu videli belog dana...a plovili pored bogznakakvih luksuznih ostrva ... Sta znam,moguce je da se i nije snasao,ali takvo je iskustvo imala cela ekipa mladica iz Evrope. Ne voli elita sirotinju,tako da,ako neko misli da ce radom na brodu da se provede ,zeznuo se.

Tacna definicija robovskog rada na brodovima, slicno je i na kargo brodovima, radi se svih 6 dana, i mala lova, ali ako nema druge dobro je i to, bolje ista nego nista.

Pozdrav svima,ja sam se registrovao i usao u ovu grupu da bih nekako dosao do informacije,sanse bilo cega sto bi mi omogucilo rad na nekom od kruzera,brodova i sl.Znam dosta ljudi koji rade na brodovima prekookeanskim i svakakvim,ali iz nije mi jasno kojih razloga nikako ne daju informacije kako su se tu zaposlili,kako su dosli do te..da kazem sanse,90%njih je ne obrazovano koji znaju tri do cetri reci engleskog i to iz filmova,tako da bih evo i ja bio zahvalan izuzetno kada bih mi neko ozbiljno rekao kako bih,gde,preko koga itd mogao da konkurisem za takav posao.hvala u svakom slucaju

Pozdrav svima,ja sam se registrovao i usao u ovu grupu da bih nekako dosao do informacije,sanse bilo cega sto bi mi omogucilo rad na nekom od kruzera,brodova i sl.Znam dosta ljudi koji rade na brodovima prekookeanskim i svakakvim,ali iz nije mi jasno kojih razloga nikako ne daju informacije kako su se tu zaposlili,kako su dosli do te..da kazem sanse,90%njih je ne obrazovano koji znaju tri do cetri reci engleskog i to iz filmova,tako da bih evo i ja bio zahvalan izuzetno kada bih mi neko ozbiljno rekao kako bih,gde,preko koga itd mogao da konkurisem za takav posao.hvala u svakom slucaju

Ako si spreman da poturis ledja onda je okej, i ako si mlad, da izdrzis, maltretiranje.Radio sam na kargo brodu, i mnogo je lakse , nego na kruzerima, jer na kruzerima im dodjes kao roba, koju maksimalno iskoriscavaju, i onda odbace, kada ih zadovoljis.Sa kruzera nema izlaska, ali zato ima posla koliko god hoces.Na kargo brodu, kada se ukotvi, mozes i da izadjes, cak i da se iskrcas, ako stignes do Kanade ili USA.Pare treba da stedis, radi se po 6 dana, imas sva tri obroka, i na moru si po 6 meseci.Onda odes kuci odmoris, pa opet nazad i tako u krug, ali je dobro, jel moze da se i lova zaradi.E jedino je familija u pitanju, njih ces da cujes i vidis jedino prko skajpa ili smart fonova, za tih 6 meseci.Najbolje je ici kao kuvar ili konobar,a najgore kao mornar, cist fizicki radnik,a i to je dobro ako ces da stices kondiciju.
To ti je to, ima tih agencija, koliko god hoces, u svakom primorskom gradu, ali jedna stvar za Upozorenje, za kargo brodove, covek treba da ima "ledja", tj. nekoga pajtosa, koji ce mu cuvati ledja , u slucaju da zatreba, jer mnogo raznih ljudi radi na brodovima sirom sveta.
Sve u svemu srecno.

ko ti je rekao da radnik na kruzeru ne moze da izadje napolje?? da li si ti to radio i na kruzeru pa znas ili pricas gluposti?? Nemoj da lazes narod

Pricao mi je nas covek, koji je bio konobar na kruzeru, radio je 4 godine, i na kraju se iskrcao u USA.
On tvrdi da nije mogao da izlazi sa broda, jer nije bilo dozvoljeno.
Sve u svemu, bolji je rad na kargo brodovima, nego na kruzeru.Imas vreme za rad, i vreme za odmor i obroci redovni, i svaka nedelja slobodan dan.
Toliko.

Back