RACUNAJTE NA NAS ili bolje nemojte

• Začetnik teme Začetnik teme du_sa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bo!:
should I stay or should I go???
Ja bih isla, jer je vani bolje, a ako svi odemo iz ove drzave ona ce jednostavno nestati, bolje da se mi aktiviramo i ucinimo sto je u nasoj moci nego da nam drzava i domovina nestanu.

I agree.... Definitivno... Nikad nama nece ni ovdje ni bilo gdje biti bolje ako se mi ne sredimo sami sa sobom i ucinimo nesto po tom pitanju... Dok su ljudi ovdje radili i razmisljali svojom glavom svega je bilo.. Sad se samo gleda kako na prevaru nekom uzeti pare...

Dovla:
A po cemu mislis da ti je tamo bolje? Jesi li bila i zivela neko vreme tamo pa mislis da ti je bolje?

Nisam zivjela! Imam mnogo rodjaka vani i svi kazu da im je dobro i niko se ne zali. Moji staci imaju prijatelja koji je radio u Njemackoj jedan period, jest se covjek mucio ali je bar zano za sta radi i iamo je redovnu platu....sad radi kod jednog privatnika ovde i neprestano se zali jer njega i druge ljude koji rade s njim tjera da rade ko mazge, a uopste nemaju redovnu platu niti je osiguran. I sad covjek sjedne i upoređuje ta dva posla i kaže:"Bilo je i tamo teško ali sigurno ne koliko i ovde, uz to tamo sam imao i redovnu platu a i bila je pet puta veća od ove!!!" To ti je samo jedan covjek od njih milion takvih. Mislim da ti to sve govori! Kad bi mi svi znali da cemo imati posla kad zavrsimo skolu i da cemo moci od toga koliko-toliko normalno zivjeti vecina nas bi ostala ovdje. Ima toliko maldih ljudi,a u bankama npr. zaposljavaju babetine od 60 godina. Zasto? Jer je tim babetinama sin neki guzonja i moze ih ubaciti tamo...

Hmm... a da li je taj covek uporedio duzinu radnog vremena i slobodne aktivnostu tamo i ovde... mislim da tamo nijednom nije imao priliku za rostiljanje sa prijateljima ili neki izlet na neki planinu...
Da li je ppomenuo nacin zivota tamo gde si sta god radio uvek stranac i svi te uvek gledaju kao stranca...

No... sto se mene tice nije na meni da nekog ubedjujem u ovo ili ono... svako zna sta je nejbolje za njega.

Back