Pogledaću naravno. I da naglasim, iako se bavim qigongom i taichijem duže vreme (skoro 20 godina) i imam iskustva nisam ni učitelj ni instruktor i ne mogu da dajem savete na tom nivou. Manje imam iskustva sa qigongom, više sa taichijem. Mogu da dam neke osnovne smernice.Jel imaš vremena da pogledaš ovih dvanaest vežbi?
I ovo je učitelj, samo što ga ne vidim uživo. On je upozorio na to da ne možemo sami da odredimo sistem vežbi, ali ne i da ne možemo sami da vežbamo. https://forum.krstarica.com/threads/qigong-ci-gong.915277/post-42113983
Opustiti se. Posebno gornji deo tela i struk. Noge su temelj tela i one moraju da drze.
Ne tražiti niti zamišljati"ći". On će se sam pojaviti kad bude trebalo. Umesto toga fokusirati se na ono čega jesi svestan. Položaj tela, udah, izdah (i ovo bez neke prisile), pokret, opuštenost.. Učitelj nam je govorio da je traženje "ći"-ja kao seljak kad pokušava da natera biljku brže da izraste tako što je vuče gore. Ubiće je. Međutim ako je samo pusti i zaliva biljka će sama izrasti.
Izbegavati preteranu koncentraciju, fokus, maltretiranje uma. Sve mora bez prisile.
Redovno vežbanje, svaki dan ako može. Ovo je problem kod nas zbog obaveza. Ako se desi neki problem tokom praktikovanja (osobe koje već osećaju ći) , pusti. Bez nerviranja. Samo pusti.
Što više praktikovati vežbe "uzemljenja". Izuzetno bitno

Itd.
Pametno bi bilo uclaniti se u neki klub. Tu uvek ima ljudi sa više iskustva.