Putovanja

skawzy

Aktivan član
Poruka
1.787
Pozdrav,

Da li je neko putovao avionom za Nemacku, Dansku...odkako je pocela ova nazovimo pandemija?

Da li je potrebna vakcinacija ili PCR test da bi putovali avionom ?

Ako sam pogresio podforum za temu, molim moderatore da je premeste gde treba.

Pozdrav,

Da li je neko putovao avionom za Nemacku, Dansku...odkako je pocela ova nazovimo pandemija?

obicno budu uvek najnovije informacije o uslovima putovanja na forumu putovanja :)

Fortes je bio u Berlinu prosle godine 2x pa ukoliko te nesto konkretno zanima mozes i njega pitati...

Inace tu mozes procitati vise o tome :)

https://forum.krstarica.com/threads/berlin.928286/

Pozdrav,

To se menja na nedeljnom nivou, najbolje i najsvezije informacije dobijes na sajtu
aviokompanije sa kojom letis. Neki su moji poznanici pre nedelju dana dosli iz Srbije,
ali oni su uredno vakcinisani, izgleda da za vakcinisane nema frke, a kako i gde i kada sa
PCR testom ( bez vakcine) pitaj aviokompaniju.

obicno budu uvek najnovije informacije o uslovima putovanja na forumu putovanja :)

Fortes je bio u Berlinu prosle godine 2x pa ukoliko te nesto konkretno zanima mozes i njega pitati...

Inace tu mozes procitati vise o tome :)

https://forum.krstarica.com/threads/berlin.928286/
Ma i ja sam putovala i putujem u Srbiju, ali , kako rekoh, uvek se menja.
Morala sam za Nemacku da imam ( povratak) brzi test, a za ulazak u Srbiju PCR test
jer jos uvek nisam bila duplo vakcinisana.

Kada ideš autom ne mogu ti ništa dok za avion samo gledaju da te spreče na sve moguće načine jer im se može. Na nedeljnom nivou se sve menja i izmišljaju novi uslovi i pravila.

Sve su zakomplikovali mamicu im.

Onda je najbolje da se pozove ta avio kompanija sa kojom bih isao, pa da se pita vise o tome. (ako iko od njih i ume da objasni)

Ni to ti nije garancija, mi smo oko novaka imali problem sa gostom koji je uredno vakcinisan sa svim dozama. Let su mu ukinuli a posle nedelju dana kada je trebao da ide, dodali su uslov ulaska u avion TEST koji je naravno jedva uspeo da odradi na aerodromu i da uđe u avion. Verujem da su puno ljudi na tu foru otkačili.
Znači ako ideš avionom nemoj da rezervišeš smeštaj jer će ti propasti. Avio kompanije stalno ukidaju letove i pakuju tri aviona u jedan. Normalno to nigde nećeš videti javno sve je to muljačina koja se obavlja isključivo ispod stola.

Ni to ti nije garancija, mi smo oko novaka imali problem sa gostom koji je uredno vakcinisan sa svim dozama. Let su mu ukinuli a posle nedelju dana kada je trebao da ide, dodali su uslov ulaska u avion TEST koji je naravno jedva uspeo da odradi na aerodromu i da uđe u avion. Verujem da su puno ljudi na tu foru otkačili.
Znači ako ideš avionom nemoj da rezervišeš smeštaj jer će ti propasti. Avio kompanije stalno ukidaju letove i pakuju tri aviona u jedan. Normalno to nigde nećeš videti javno sve je to muljačina koja se obavlja isključivo ispod stola.

Eto vidis, to mi je cudno. Moji rodjaci iz Nemacke, u roku od mesec ipo dana su dolazili 2 puta u Srbiju bez problema sa WizAir avio kompanijom. Takodje su pre 20ak dana bili i moji rodjaci iz Danske, petoro njih iz te porodice. Samo je moj teca vakcinisan. Vratili su se u Dansku bez problema.

Inace ja ne bih rezervisao hotele niti bilo kakve smestaje. Isao bih u Nemacku kod rodjaka.

Ok u tom slučaju budi spreman da ideš avionom a vraćaš se autobusom jer ukidaju letove i zipuju ljude. Ovo je bio let za belgiju, isto je čovek bio nekoliko puta u kratkom roku jer je imao neka posla ovde. Poslednji put su uradili to što su uradili doduše er srbija je bila u pitanju a od njih možeš bukvalno sve da očekuješ. Kakva država takav i prevoznik.

Žena je kupila neke karte za vizer, let je otkazan i oni su uredno vratili sav novac. Svaka čast!

Novost u vezi teme:

Ko zeli da putuje u Nemacku iz Srbije, nece moci ni da se ukrca u avion iz Srbije a kamoli iz Nemacke. Na oficijalnom sajtu Nemacke ambasade stoji da moze da se putuje u Nemacku bez ikakvog razloga ako si vakcinisan. A moze i negativnim testom na Cov2 ili potvrdom o prelezanoj koroni. Ja sam imao:

1. Negativan test
2. Placeno osiguranje
3. Povratnu kartu

Nisu me pustili sa aerodroma u Nisu. Razlog sto nisam vakcinisan iako pise da sa negativnim testom mogu da prodjem.

Ali cak i da imas rodjake gore ne mozes ako ti taj rodjak nije rodjena sestra ili brat, (prvo koleno) bas tim recima.

A reklu su cak i da te pustimo , citiram: " u Nemackoj ima da te vrate a to je veoma neljudski i neprijatan proces od strane Nemaca, nemci su to. Putnici koji su vraceni su mi pricali o njihovim iskustvima, koja su jako neprijatna"

Daleko bilo sta rade, mamicu im..

Tako da ako iko planira da putuje avionom, ne moze ako nije vakcinisan.

Novost u vezi teme:

Ko zeli da putuje u Nemacku iz Srbije, nece moci ni da se ukrca u avion iz Srbije a kamoli iz Nemacke. Na oficijalnom sajtu Nemacke ambasade stoji da moze da se putuje u Nemacku bez ikakvog razloga ako si vakcinisan. A moze i negativnim testom na Cov2 ili potvrdom o prelezanoj koroni. Ja sam imao:

1. Negativan test
2. Placeno osiguranje
3. Povratnu kartu

Nisu me pustili sa aerodroma u Nisu. Razlog sto nisam vakcinisan iako pise da sa negativnim testom mogu da prodjem.

Ali cak i da imas rodjake gore ne mozes ako ti taj rodjak nije rodjena sestra ili brat, (prvo koleno) bas tim recima.

A reklu su cak i da te pustimo , citiram: " u Nemackoj ima da te vrate a to je veoma neljudski i neprijatan proces od strane Nemaca, nemci su to. Putnici koji su vraceni su mi pricali o njihovim iskustvima, koja su jako neprijatna"

Daleko bilo sta rade, mamicu im..

Tako da ako iko planira da putuje avionom, ne moze ako nije vakcinisan.
Da te demantujem - moj otac mnogo putuje. Obicno ovde uradi test jer ne zna sta ga ceka. Kad se vracao u Nemackoj u vozu mu trazili test ili vakcinu (obuceni u skafandere), malo se raspravljali, i pustili ga a nije imao ni test ni vakcinu. Na aerodromu u Berlinu isto isto, posle rasprave ga pustili. Sa bg aerodroma nastavio putovanje u CG takodje bez testa i vakcine.

Pozdrav,

Od januara meseca do sada dosta toga se promenilo i olabavilo..ali i dalje je najbolje pozvati avio kompaniju
i proveriti sta ti je potrebno za let osim placene karte :)

Da te demantujem - moj otac mnogo putuje. Obicno ovde uradi test jer ne zna sta ga ceka. Kad se vracao u Nemackoj u vozu mu trazili test ili vakcinu (obuceni u skafandere), malo se raspravljali, i pustili ga a nije imao ni test ni vakcinu. Na aerodromu u Berlinu isto isto, posle rasprave ga pustili. Sa bg aerodroma nastavio putovanje u CG takodje bez testa i vakcine.
Nema sta da me demantujes, mene nisu pustili na aerodromu u Nisu. Mozda je drugacija politika na aerodromu u BG-u.
Od januara meseca do sada dosta toga se promenilo i olabavilo..ali i dalje je najbolje pozvati avio kompaniju
i proveriti sta ti je potrebno za let osim placene karte :)
Sve sam ja to pratio. Srbija je do pre 20ak dana bila u kategoriji podrucija sa visokim rizikom od zaraze korona virusom, ali vise nije.

Zvao sam avio kompaniju 10x, niko se ne javlja. Isao sam do par agencija da pitam za vise informacija, svi su mi rekli da pravila za ulazak u Nemacku pogledam na officiajlnom sajtu Nemacke gde se informacije redovno azuriraju kada do njih dodje.( Sto i jesam radio )

Nigde ne pise da moram da imam nekog rodjenog, prvo koleno. Daleko bilo.

U Nemackoj sam ulazila u radnje u kojima ni osoblje nije nosilo maske (ekskluzivne radnje i neke manje koje prodaju ekskluzivnu robu) ali zato ako udjem kod kineza sa vrata napadaju i traze masku. U Atini imaju ogromnu pijacu nedaleko od Sintagme na kojoj skoro niko nije nosio masku a bile su obavezne i na ulici - na svakom cosku policija ali ih na pijaci nije bilo. Ja masku nikad nisam stavila i nikad me nisu opomenuli. Morala sam da imam i ausvajs u kom pise gde cu i koliko cu da se zadrzim. Za 2 meseca nikad mi niko nije trazio da ga pokazem. U Atini su uglavnom postovali mere zbog straha od kazni. Jednom se neki lik zaleteo i zagrlio me, ja u cudu a drugarica kaze - vidis da ni on ne nosi masku. Dakle do ljudi je.

Kaze mi radnica koja me nije pustila. Citiram "Problem je taj sto Nemci hoce da svi budu vakcinisani".

Ne znam da li moze i da se pisa po njima ako se vakcinisemo, bice da moze. :roll:

Ја ћу да цитирам једног лика из Београда...
Питали га не Б92 на коментарима за путовања кад ће у Италију.
Човек је рекао: кад за улазак у земљу буде био потребан само пасош.
Потписујем...

Ја ћу да цитирам једног лика из Београда...
Питали га не Б92 на коментарима за путовања кад ће у Италију.
Човек је рекао: кад за улазак у земљу буде био потребан само пасош.
Потписујем...

U pravu je.

Ovo je stvarno bolesno.

Back