Putovanja

Шодери неописани, сама рече да немају свињске масти за онај мелем што сам ти дао рецепт.
А што Јаков рече циге их раде на ладно шибицарењем... мсм кога би овде ухватили на шибицојген???

Ma ima svinjske masti, sta vam je :) samo oranz nije nasla.

Ali tacno je da ste malo opleli po Amerima a oni su uglavnom bas fin i ljubazan svet.

i prije svega obrazovan. od prvih 10 univerziteta u svijetu barem 6 je americkih.
ova lista je iz 2014/15
http://www.topuniversities.com/univ...region=+country=+faculty=+stars=false+search=

...ne mislim da su Amerikanci u proseku obrazovana nacija jer se radi o kontinentu a ne o malenoj drzavi, kada imas kontinent uvek tu ima svacega, od najboljih do najgorih. Kao sto ne mislim da su Evropljani obrazovani ne znam kako u proseku...uvek kada imas 350 miliona dusa nailazices na svakakve.
...ono sto mislim to je da je SAD geografski prelepa zemlja, volela bih da posetim Veliki kanjon, Nju Orleans, neku od bivsih drzava Konfederacije, San Francisko, Montanu, Boston i Njujork...mada sam uverena da ima jos puno mesta koja su lepa na oko...kao sto je deo Baha Kalifornije, na primer...
...imaju fenomenalne skole, sanjala sam pravni fakultet na Harvardu i Dzordztaun, ta dva su mi nedosanjani san koji se nikada nece ostvariti ali ti fakulteti su mrvica spram kontinenta a ta mrvica se svodi na par desetina hiljada povlascenih dusa...

Amerika je zemlja robova, sve sto vredi kriju od javnosti. Istorijske piramide su im zarasle u korov i ne daju da se srede, a o znanju koje ovi spomenici nose da ne pricamo.

Шодери неописани, сама рече да немају свињске масти за онај мелем што сам ти дао рецепт.
А што Јаков рече циге их раде на ладно шибицарењем... мсм кога би овде ухватили на шибицојген???

Bile dve jenkijevke s nama u fusenu, jedna syebala stomak kazem joj ja uzmi jogurt, ona me gleda belo, kaze to kod nas niko ne radi, druga izgorela zaspavsi pored jezera opet ja namazi jogurt i nemica koja je 8 godina radila ko sestra na koznom joj kaze isto ona se cudi. Odusevljeni su zeleznicom u evropi i time sto su svi opusteniji od usa pa vecina vencanih ni burme ne nose

Tako, naivni su i slabo toga znaju.

Obe su bile iznenadjene koliko ja znam o usa dok one slabo znaju o srbiji

Bile dve jenkijevke s nama u fusenu, jedna syebala stomak kazem joj ja uzmi jogurt, ona me gleda belo, kaze to kod nas niko ne radi, druga izgorela zaspavsi pored jezera opet ja namazi jogurt i nemica koja je 8 godina radila ko sestra na koznom joj kaze isto ona se cudi. Odusevljeni su zeleznicom u evropi i time sto su svi opusteniji od usa pa vecina vencanih ni burme ne nose

...znas kako, od mnogih ljudi sam cula da su oni jako razgovorljiva i pristojna nacija...meni se cini da vole da razgovaraju, da se raspituju, da se postuje komunikacija tako da nisam iznenadjena da hvale nesto, da se odusevljavaju, da zapitkuju...to sto ne znaju da se stavlja jogurt, zavisi i iz kog su dela Amerike, iskreno ni ja se ne bih setila jer gorim jako retko...dok me ne cude Nemci jer oni bas vole da se prze na suncu satima...dok je u SAD-u vec godinama mocna propaganda da se ljudi paze sunca...

...moja najbolja prijateljica je pola godine svake godine vec pet godina u Njujorku...oni su veoma napredovali od kada idu tamo, zaista su pokupili najbolje, kao osobe su se pozitivno promenili i odrzavaju taj trend vec eto, pola decenije...sama sam na pocetku bila skepticna ali kako vreme odmice uvidela sam da je taj Njujork njih oblikovao na veoma lep nacin.

Poslednja izmena:
У најлепшем сећању остала ми је ноћна пловидба од Холандије до Енглеске. Трајект, нормално.

Мама је спавала а ја и отац смо се проводили у кафани, са осталим туристима из групе.

Ma ima svinjske masti, sta vam je :) samo oranz nije nasla.

Ali tacno je da ste malo opleli po Amerima a oni su uglavnom bas fin i ljubazan svet.
Nisam ni trazila,msm ko da ide po mast
na 30stepeni:mrgreen:rešila to maslinovim uljem pomoglo je...običan svet se ne razume u šibicare e sad oni po siromašnom delu verujem
da to bolje rade od naših:lol:

Ovo je kao da si rekao, koliko malo ti znas o selu Molve, Gornja Suma a koliko oni vise znaju o Beogradu. Pa, logicno je da ti znas mnogo vise o zemlji koja ima 300 miliona stanovnika, koja je toliko medijski zastupljena (filmovi, serije), koja je ekonomski porobila svet i najmocnija je zemlja ove planete, za razliku od jedne male i globalno nebitne zemlje. Sto ne znaci da je sustinski jedna vrednija od druge, ali ne mozes porediti babe i zabe. Ekvivalent bi bilo tvoje poznavanje prilika u Ekvadoru, a verujem da vecina nasih ljudi ne bi znala ni da kaze koji je glavni grad a ne nesto vise.

Ovo je kao da si rekao, koliko malo ti znas o selu Molve, Gornja Suma a koliko oni vise znaju o Beogradu. Pa, logicno je da ti znas mnogo vise o zemlji koja ima 300 miliona stanovnika, koja je toliko medijski zastupljena (filmovi, serije), koja je ekonomski porobila svet i najmocnija je zemlja ove planete, za razliku od jedne male i globalno nebitne zemlje. Sto ne znaci da je sustinski jedna vrednija od druge, ali ne mozes porediti babe i zabe. Ekvivalent bi bilo tvoje poznavanje prilika u Ekvadoru, a verujem da vecina nasih ljudi ne bi znala ni da kaze koji je glavni grad a ne nesto vise.

mene jedan obrazovan, poprilicno inteligentan forumas iz beograda pitao a jel banjaluka blizu sarajeva. toliko o tome.

- - - - - - - - - -

Većih ravi i mentolki nisam video isreno , ali dobro ...valjda ih ima svakakvih

meni je okej kad su svi ljubazni i kazu hvala. a rave i mentolke vidi onaj ko zeli da ih vidi. to je odraz njegovog uma, ja sam upoznao fantasticne ljude

mene jedan obrazovan, poprilicno inteligentan forumas iz beograda pitao a jel banjaluka blizu sarajeva. toliko o tome.

- - - - - - - - - -

meni je okej kad su svi ljubazni i kazu hvala. a rave i mentolke vidi onaj ko zeli da ih vidi. to je odraz njegovog uma, ja sam upoznao fantasticne ljude

Uopste ta prica o opstoj kulturi i cuvenom nepoznavanju ko smo mi i gde smo, je malo izlisna, jer nisu isto Moldavija i Nemacka. Vecina ljudi ne zna nista o Moldaviji ali zna ponesto o Nemackoj kao vecoj, bitnijoj, mocnijoj i u krajnjoj meri zastupljenijoj pocevsi od udzbenika, istorije, ekonomije, proizvoda, turizma, itd...Zato ne mozes ocekivati da neki prosecan amerikanac zna nesto o Srbiiji a da to nije glavni grad ili deo Evrope gde se nalazi, jer vise od toga tamo mogu da znaju samo oni su natprosecno obrazovani i informisani ili im je poznavanje geografije ili geopolitike vezano za struku. Sto je i ovde slucaj, jer prosecan nas covek ne zna razliku izmedju Urugvaja i Paragvaja, Iraka i Irana..sto je sasvim ok. Oni ovakvih zemalja kao sto smo mi imaju na stotine a mi takvih kao sto je njihova desetak u vrh glave, ako i toliko. I sve nacije su vrlo slicne u tom smislu, u svakoj imas obrazovane i neobrazovane, prosecne, natprosene i ispodprosecne i sve je to negde vrlo slicno. Ne postoje pametne i glupe nacije, vec pametni i glupi pojedinci.

A to sto se naivnost ili neiformisanost po pitanju koliko stada ovaca ima Srbija po glavi stanovnika, smatraju odsustvom inteligencije, nema puno veze sa istinom. Oni su naivni za nas jer smo mi morali da se dovijamo i ucimo kako da budemo premazani da bi zeznuli sistem na svakom koraku da bi opstali, a to je ekvivalent poredjenja deteta koje je raslo u dobroj porodici i onog ciganceta koji za sve fore sa ulice, koji je premazan, zna da te zezne dok si trepnuo.Pa je onda cigance inteligentnije...a nije, samo je premazanije i zna da funkcionise u blatu, dok onaj ko nikada nije u blatu bio, ne zna.

jes bosna je onako velika i razvijena zemlja pa ce neko pomisli ima se putuje ko do barajeva

Vidis koliko je na tom konkretnom primeru blizu i daleko relativna stvar.

180km je za amerikanca blizu jer su navikli na velike razdaljine i normalno im je da putuju po dva sata do posla svaki dan.

Za nas je to daleko, jer nismo navikli na velike razdaljine. Zato ne mozes poci uvek od svojih standarda i porediti stvari koje se ne mogu porediti.

Drugacije okolnosti, drugacije navike, drugacija usmeravanja, itd...

Back