Čudi me da niko nije spomenuo Karibe, a njih preskočiti je neoprostivo.Ja sam obišao 11 karipskih država (jugoistočni Karibi). Venecuela,Kurasao,Barbados,Antigva,Grenada,Sveta Lusia,Tortola,ostrvo Katalina-pripada Dominikanskoj Republici,Aruba,Sent Martin,Gvadalupe.Zavisi šta volite i koje podneblje jer se dosta razlikuju u zavisnosti čija su bili kolonija.Gvadalupe je bio francuski pa svi govore francuski,tamo idu Francuzi na odmor jer karta od Pariza do Gvadalupea se naplaćuje kao domaći let pa je džabe za razliku od normalne cene koja je 7-8 puta veća.Kurasao i Aruba su olandski bili ali se to oseti samo na Kurasao jer tamo kad odeš kao da si u Amsterdamu,njihova gradnja,novac,jezik,sve dok Aruba jeste bila holandska ali se to ne oseti jer su uložene velike pare i to američke tako daa je Aruba možda i najrazvijenije ostrvo i najbolje sređeno na Karibima ali nije tako izvikano kao Bahami pa svi idu na Bahame.Barbados,Grenada,Tortola,Antigva i Sveta Lusia su bile engleske tako da svi tamo govore engleski ,plaća se u dolarima.Meni lično najlepši je Barbados koji je prelep,plaže fantastične.Ko voli netaknutu prirodu neka ide na S.Lusiu ,Tortolu ili Grenadu jer su najmanje sređene i najmanje para je tamo uloženo ali je priroda prelepa.Odmah da kažem vrlo važnu stvar a koja nama nije poznata.Na bilo kom karipskom ostrvu na ulici će vam se svako nasmejati,javiti,ako vide da se nešto dvoumite sami će vas pitati da li vam treba pomoć,šta tražite što je za nas Srbe nezamislivo jer tako nešto da doživite na našim ulicama odmah misliš da li hoće da te orobe,ili je neka prevara ili slično nešto.Idite ,proverite i uživajte! Pozdrav